"Neispravnim" autobusima djecu prevoze u školu

Jučer ujutro nekolicina roditelja u općini Ljubuški je zatražila sastanak s odgovornima kako bi se riješio problem, kako sami kažu, neodgovarajućeg prijevoza njihove djece od prijevozničke kuće Autoherc.

Nezadovoljni uslugama

"Djeca nam se voze neispravnim autobusima od kuće do škole i obrnuto, a autobusima ne radi ni grijanje pa je djeci hladno tijekom prijevoza u zimskom razdoblju, za vrijeme kiša autobusima ne rade brisači, a na naše upite odgovaraju da se djeca toplije obuku", - izjave su roditelja, koji se slažu oko jednoga, da treba promijeniti prijevoznika ili osposobiti postojećeg, kako bi djeca iz škole i u školu dolazila sigurno.

Roditelji ne krive vozače, jer kažu rade samo svoj posao , ali ih ljuti to što svako dijete mora imati ispravnu kartu, a za cijenu moraju platiti ne dobivaju adekvatnu uslugu.. Kažu kako se znalo dogoditi da autobus uopće ne dođe, pa se onda roditelji moraju snalaziti kako odvesti djecu do škole.

"Tražimo samo da nam se objasni zašto se naša djeca ne mogu voziti u boljim i kvalitetnijim autobusima, koji imaju klima uređaje i uz to su ispravni."- kazala je jedna od prisutnih roditelja.

Uskoro sastanak

Sandra Bradvica, šefica Odjela društvenih djelatnosti općine Ljubuški, jučer je u svom uredu primila okupljene roditelje i obećala kako će u što skorijem roku zakazati sastanak kako bi se ovi problemi riješili.

Roditelji kažu kako se nadaju da će na tom sastanku dobiti odgovore na sve svoje upite vezane uz promjenu autobusa, a do tada će i dalje strahovati za sigurnost svoje djece. Na jučerašnjem prosvjedu roditelji su istaknuli kako je na natječaju koji je bio raspisan za javni prijevoz učenika nekolicina prijavljenih prijevoznika uredno dostavila potrebnu dokumentaciju, ali su unatoč tomu odbačeni.

Bradvica im je objasnila kako ipak nije bila prikupljena sva potrebna dokumentacija od navedenih prijevoznika do datuma zatvaranja natječaja. Roditelji su i ovaj put jasno poručili da neće stati na ovim danim obećanjima nego će ustrajati u svojim zahtjevima.

Ukoliko se ne održi obećani sastanak ili se pak on bude odugovlačio, roditelji najavljuju ponovni dolazak ispred općine u znatno većem broju, jer kažu krajnje je vrijeme da se nešto poduzme.

Jozo Martić, direktor Autotransporta Ljubuški, kazao nam je kako navodi roditelja nisu točni.

"Točno je da jučer ujutro autobus nije prometovao na ovoj liniji zbog neispravnosti, ali smo taj kvar odmah sanirali, i to je jedini propust koji se dogodio s naše strane. Svi ostali navodi roditelja djece koju prevozimo do škole su nečija prljava igra i u to ne bih htio ulaziti", kazao je Martić.

(p.s. najbolju ponudu ili točniju najnižu cijenu prijevoza na pomenuti natječaj dao je prijevoznik Duga tours.)

Zorica Volarević [ Dnevni list ]

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari