Poljoprivrednici ponovno zaprijetili blokadom graničnih prijelaza

ljubuski.info

Ni na posljednjoj svojoj sjednici, Vijeće ministara BiH nije usvojilo odluku o zaštiti domaće proizvodnje te su poljoprivrednici već odlučili 4. svibnja organizirati blokadu svih graničnih prijelaza ako do tada ne budu usvojene zaštitne mjere u vidu uvođenja prelevmana i carinskih stopa.
Mi smo u izumiranju. Od 17.600 proizvođača mlijeka, ostalo ih je 2.600. Od 12.000 proizvođača u Semberiji, ostalo ih je 4.000. I zato ćemo od predsjednika Milorada Dodika tražiti zaštitu nacionalnog interesa i da se naša skupština odredi prema ovome, najavio je Vladimir Usorac, predsjednik Udruge proizvođača mlijeka.

Politika je, očito, ušla i u agrarni sektor, a što pokazuje i "cjepkanje" poljoprivrednih udruga koji se od jednog dijele na po tri manja.
Naši zahtjevi ostaju isti: zaštita domaće proizvodnje uvođenjem prelevmana i carina na uvoznu robu mesa, mlijeka, povrća, voća u visini koliko je realno i da se pokuša proizvodnju zaštititi što je moguće više. Ali nemamo odluku ni da razgovaramo. Ministar je trebao doći u Semberiju kad smo ga zvali, ali nije, njemu se to nešto ne sviđa, valjda što nisu izbori, koemntirao je Savo Bakajlić, predsjednik Udruge poljoprivrednih proizvođača Semberije i Majevice.

Do novih izbora ostale su još dvije godine pa se, kažu poljoprivrednici, valjda zato nikome i ne žuri te članovi Vijeća ministara BiH ni na posljednjoj sjednici nisu dali dovoljno glasova i potrebnu potporu prijedlogu za zaštitu domaće proizvodnje.
Iz neobjašnjivih razloga i bez rasprave, na sjednici Vijeća ministara BiH jedan dio ministara nije glasao za donošenje odluke o zaštitnim mjerama koje bi se odnosile na period od dvije godine, komentirao je Staša Košarac, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH (SNSD) koji razlog tomu ne vidi budući da sve zemlјe regije imaju takve mjere.

Glas naroda

Kakva blokada granica samo pokušajte biće pendrek priko leđa

Kome ti prijetiš pendrek efendija? Kome?
Neku večer su tvoje kolege se iživljavali na golorukom dečku tj sinu pok. BRANITELJA. Nismo zaboravili ni oprostili. Shvatite već jednom da ste nepoželjni među narodom.

Buco rešavaj ovo sa seljacim ili letiš smista savjetnika

Jelčiću što ne uze nekog od braće Mandarića za savjetnika, zar ti je ovi buco sposobniji od njih?Bar bi učinio dobro djelo i pomogao susjeda.

Poljoprivrednici ponovno zaprijetili blokadom graničnih prijelaza
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari