Jurić se cijepila kineskim cjepivom

ljubuski.info

Epidemiologinja i direktorica Zavoda za javno zdravstvo Zapadnohercegovačke županije Andrea Jurić kazala je kako se u petak javno cijepila kineskim cjepivom, kako bi onima koji se boje pokazala da nemaju čega da se boje, da ništa strašno neće da se dogodi.
Sve je prošlo u najboljem redu, nisam imala nikakvih nuspojava do ovog trenutka, čak ni bol na mjestu uboda. Radimo prema Planu cijepljenja federalnog Zavoda za javno zdravstvo koji je jasno definirao prioritetne grupe. Ako nam u određenoj skupini nedostaje kandidata mi prelazimo na narednu skupinu, odnosno nudimo i ostatku stanovništva vakcinu jer pojedine imaju kraće rokove tako da ne možemo dozvoliti da nam u ovim vremenima cjepiva propadaju. Za sada nemamo većih problema, skoro sve doze AstraZenece smo potrošili. Pfizer je također potrošen, ali njega smo dobili svega 300 doza. Veliki je interes za kineska cjepiva tako da ne očekujemo većih problema, istaknula je.

Kaže da je na početku registracije građana za cijepljenje interes bio jako veliki.
Bilo je stanovnika s područja FBiH. Želim naglasiti da, ukoliko budemo imali viška doza bilo kakvog cjepiva, a da ne bude dovoljno zainteresiranih u ZHŽ, ćemo iskoristiti prijavljivanje naših građana za komercijalno cjepivo koje nažalost nije našlo put do nas, mi ćemo ih kontaktirati i pozvati u naš Zavod. Smatramo da moramo cijepiti što više ljudi jer su stope smrtnosti prevelike. ZHŽ broji 205 umrlih na 100.000 stanovnika i to je jako visoka stopa smrtnosti, kazala je.

Jurić ističe da u mnogo čemu ispaštamo jer nismo bili ujedinjeni, pravovremeni.
Rasipali smo ljudske resurse, rasipali smo vrijeme, mnogo se oslanjali na druge i nažalost to smo platili vrlo visokim stopama smrtnosti. Nikad nije kasno. Dobro bi bilo da sada 10 Vlada i kantona zajednički sjednu i vide šta mogu napraviti. Miljama smo daleko od masovne imunizacije, poručila je.

Smatra da se malo uradilo na promociji imunizacije.
Treba ljudima približiti šta je to cjepivo, od čega nas štiti, zašto nam je važno. To je jednako važno raditi kao i nabavku cjepiva jer se može dogoditi da dobijemo veću isporuku cjepiva, a da jednostavno nećemo imati dovoljno educiranih ljudi, dovoljno svjesnih da je imunizacija potrebna. Te neke stvari treba raditi paralelno i pravovremeno, navodi.

Ne znamo kako ćemo steći kolektivni imunitet kad jedan imunitet prolazi, dok drugi još nije ni postignut. Ono čemu se najprije možemo nadati je da zemlje u susjedstvu riješe problem pa bi samim tim i mi bili u manjem riziku za eskaliranje velikih brojeva. Osobno nemam neku nadu da će naše vlasti to uspjeti pravovremeno napraviti jer smo bili dio Covax programa, to je koštalo jako puno novca. Covax je iznevjerio. Druge zemlje su se snašle jer su imale mnogo veće proračune. Svaka osoba koja je cijepljena sa dvije doze je osoba koja je spašena od respiratora i smrtnog ishoda, navela je Jurić.

O epidemiološkoj situaciji kaže da HNŽ bilježi jako visoke stope rasta, dok su u ZHŽ-u uvedene rigorozne mjere nakon eskalacije povodom Dana žena.
Zadnjih sedam dana bilježimo pad. Takvom situacijom ne može se baš pohvaliti HNŽ jer se mjere manje kontroliraju i više ima prekršitelja tim mjera, pa samim tim ni brojevi nisu zadovoljavajući. Mi smo za sad zadovoljni, produžili smo mjere za još nekih pet dana i nakon toga ćemo možda razmišljati o nekom laganom popuštanju mjera, kazala je Andrea Jurić.

FTV

Glas naroda

Kako nemas nus pojava jadna ne bila eto ti se usne napuvale

Kako nemas nus pojava jadna ne bila eto ti se usne napuvale

Lijepa si Andrea

Normalno da je gospođa lijepa, tu nema polemike, ne samo lijepa već i pametna.

A dušeti hajde reci šta je tebi ovdje lijepo, ti si majke mi ćorav.

Bolje bi bilo da je Afričkim cjepivom boim se da bi migla poniviti neznam jeli kinesko učinkovito

Sto se onda nije cijepila astrazenecovim, ako nema bojazni! I sama je rekla da preferira cjepiva napravljena po starim istrazenim metodama

Neznam čemu to obznanjivanje da si se cjepila Što se tice mene a mislim ta velika vecina ce podjeliti ovo misljenje Mozeš skocit i sa staroga mosta J... me se

Cijepila se onim što je imala. Pa u Ljubuškome znam ih nekoliko što su se cijepile Astrazenicom pa se nije ništa dogodilo!
A sa ove bjednike kako ko izgleda neka sad napišu kakve to ima veze sa koronom, samo pokazuju koliko su jadni i bjedni
A tek sad danas krizma a 25 pričest, e da je pameti to se nije trebalo sada kada je i onako velik broj zaraženi!

Lijepo vi nas obavijestite da ste se vi cjepili .
Odlicno ! A svi mi ostali ? Kada? Cime ?
Lijepe su vam i mjere ! Samo za jedne vrijede a za druge ne .

Pametan čovik neda ništa ušpricavati usebe sad ženske ja neznam što vole

Isto koda su joj se oci malo nakosile.

Gospodje je lijepa pametna i obrazovana to je razlog sto je vecina napada jer kod nas je to dovoljno da te napadaju ogovaraju i sve drugo lose pricaju

Max - 18. travnja 2021. 12:23:47 kakvu kvalifikaciju imaš ili si se cjepio sa nečim

Za dobrim konjem se prašina diže, a za lošim ne..!!

Jurić se cijepila kineskim cjepivom
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari