Općine i gradovi koje vodi HDZ-a BiH obnavljaju školu u Petrinji

ljubuski.info

Predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović nazočio je danas redovitoj koordinaciji načelnika i gradonačelnika HDZ-a BiH kojoj je domaćin bio Kiseljak.

Uz načelnike i gradonačelnike te predsjednike Vlada županija iz HDZ-a BiH na sastanku je bio i državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH Zvonko Milas.

Bila je ovo prilika za razgovor o radu i problemima jedinica lokalne samouprave, posebno u vremenu epidemije koronavirusa, aktualnom političkom stanju u BiH ali i zajedničkim projektima.
Ovo je redovita koordinacija načelnika i gradonačelnika HDZ-a BiH na kojoj razgovaramo o aktualnim problemima jedinica lokalne samouprave, posebno u svjetlu pandemije koronavirusa i osjetnog pada punjenja proračuna. Mi u Kiseljaku u prva tri mjeseca ove godine imamo pad punjenja proračuna za 15 posto što nije malo, kao i pad gospodarskih aktivnosti. S druge strane život ide dalje, svi projekti čekaju realiziranje, od kulture i sporta do važnih infrastrukturnih projekata, kazao je Mladen Mišurić Ramljak, načelnik općine Kiseljak koji je bio domaćin koordinacije načelnika i gradonačelnika HDZ-a BiH.

Ovakvi redoviti sastanci na kojima razgovaramo o financijskim, fiskalnim ali i drugim problemima koje imaju jedinice lokalne samouprave pomažu nam i sagledati u kojoj mjeri smo ostvarili ciljeve koje smo zacrtali u četiri godine mandata. Tu smo da prepoznamo probleme i radimo na njihovu otklanjanju, kazao je nakon sastanka u Kiseljaku Čović.

Sastanak je rezultirao dogovorom o zajedničkom projektu kojeg će općine i gradovi na čijem su čelu dužnosnici HDZ-a BiH realizirati u susjednoj Hrvatskoj kao vid pomoći u prošlogodišnjem potresu stradaloj Banovini. U pitanju je obnova Osnovne škole Dragutina Tadijanovića u Petrinji koja bi, na radost više od 500 učenika, trebala biti u funkciji s početkom iduće školske godine.
To je jedna simbolična ali uistinu važna gesta solidarnosti pripadnika jednog naroda koji žive u dvije države, a koja potvrđuje kako u hrvatskom narodu nikad nisi sam, ma što se dogodilo. Središnji ured za Hrvate izvan RH godinama pomaže i nastavit će realizirati brojne projekte koji su važni Hrvatima u BiH, a sada evo Hrvati iz BiH grade školu koju pohađa značajan broj djece čiji su roditelji prije 30 godina došli živjeti u Hrvatsku, kazao je ovom prilikom državni tajnik središnjeg ureda za Hrvate izvan RH Zvonko Milas.

Domaćin idućem saatanku koordinacije načelnika i gradonačelnika HDZ-a BiH bit će Neum, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

Glas naroda

ovo je nevidjeno sljepilo i licimjerje jedne epohe najvecih luzera u povijesti hrvata ... nemaju vise cime udarat po narodu nego njihovim vlastitim novcem ... nedaj Boze biti im u kozi ... trebalo bi stradale PETRINJCE nekako izvuci iz ove "vr.-azje omce" ...

Važno je naglasiti da ih vodi HDZ i da nitko drugi nema u tim općinama,Petrinjci bi pocrkali da nema HDZa u ovim BiH opčinama svi za HDZ HDZ je sve smak svita bez HDZa HDZ i na nebu i na zemlji HDZ vas čeka u zagorbnom životu u kojem ćete glasati za HDZ HDZ HDZ na početku bijaše HDZ Adam je bio u hadezeu HDZ alfa i omega

Neka vrate pola što su ukrali Petrinja će biti Las Vegas

HDZ-ovci obnovite školu u Lipnu.

Ovo je zalosno ovako dilit narod ko nije u hdz nije hrvat mene bi bilo bit sram ovake stranke koju vode udbasi na celu sa covicem pola naroda iselili i jos ga nastoje dilit i dalje

HDZ je presuđena zločinačka organizacija da DORH radi svoj posao bili bi u zatvoru

A od kud im pare ako su oni zaradili za pohvalu ako su nama ukrali a dali drugim za osudu

Općine i gradovi koje vodi HDZ-a BiH obnavljaju školu u Petrinji
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari