Osuda nasilja nad sinom ubijenog branitelja

ljubuski.info

U ime Udruge obitelji poginulih i nestalih branitelja HVO-a HB najoštrije osuđujemo ovakvo divljačko iživljavanje policijskih službenika nad građanima Mostara. Naše je razočarenje tim veće jer se radi o sinu mučki ubijenog Hrvata u Trusini, istaknuto je u priopćenju Udruge obitelji poginulih pripadnika HVO-a HB.

Od odgovornih u MUP-u i Tužiteljstvu HNŽ-a traže žurno procesuiranje i kažnjavanje policijskih službenika koji su počinili ovo brutalno nasilje nad sinom ubijenog branitelja, naglasili su.

Ozlijeđenom Slavenu Blaževiću želimo brz oporavak uz nadu da ovo neće ostaviti dodatne traume, imajući u vidu kroz kakve je kalvarije prošao i on i njegova obitelj, poručili su iz udruge.

"Tata, strah me policije"

Ne stišava se bura nakon premlaćivanja mladića u središtu Mostara od strane dvojice policajaca. Tako su se danas oko 16 sati ispred zgrade MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije okupili brojni građani koji su došli iskazati svoje nezadovoljstvo postupanjem policije.

Mirnim prosvjedom građani Mostara žele poručiti kako nasilje nije opcija, a naročito od onih koji su dužni osigurati red i mir te jamčiti sigurnost u društvu.

Pred zgradom MUP-a stoji i poruka "Tata strah me policije", a građani skandiraju "Mostarska policija mito i korupcija".

Isprike, osude i pozivi na odgovornost

Nakon što je objavljen video u kojem je policija na kućnom pragu brutalno pretukla mladića iz Mostara pljušte reakcije dužnosnika i stranaka.

Gradonačelnik Mostara dr. Mario Kordić zatražio je suspenziju policajaca i hitnu istragu, dok je ministar MUP-a HNŽ-a Slađan Bevanda kazao kako će tražiti kaznenu odgovornost aktera ovog nemilog događaja i njihovih nadređenih te je uputio ispriku građanima Mostara.

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg oštro je osudio policijsko nasilje koje se dogodilo tijekom proteklog vikenda, u Franjevačkoj ulici u Mostaru.

Video snimci na kojima se jasno vidi kako dva policajca premlaćuju mladića ispred ulaznih vrata u stambenu zgradu izazivaju zgražanje i nemir, zahtijevaju bezrezervnu osudu i neodgodivo postupanje MUP-a HNŽ-a odnosno adekvatno sankcioniranje. Za ovakvo ponašanje nema opravdanja i evidentno je da su dva policajca potpuno prekoračili svoje ovlasti. Bez obzira na to o kakvom se prekršaju radi, primijenjena količina grubosti ničim se ne može opravdati, stoji u izjavi Nevenka Hercega.

Nadalje se navodi da su počinitelji ovim osramotili i sebe i svoju službenu odoru, povrijedivši time ugled njihovog časnog poziva i njihovih časnih kolega policajaca.
Očekujem, stoga, žurnu i profesionalnu reakciju Ministarstva, promptno provođenje istrage u skladu sa zakonskom procedurom i najstrože kažnjavanje počinitelja. Ovaj incident nipošto ne smije poljuljati povjerenje naših građana u djelatnike MUP-a čija je zadaća štititi građane i čuvati javni red i mir, kazao je Herceg.

Premijer HNŽ-a je, u osobno i u ime Vlade, uputio ispriku napadnutom mladiću i njegovoj obitelji, istaknuvši kako se iskreno nada da zadobivene ozljede neće ostaviti posljedice po njegovo zdravlje.

I Klub vijećnika HDZ-a BiH u Gradskom vijeću Grada Mostara najoštrije osuđuje brutalno ponašanje policajaca vidljivo u sinoć objavljenom snimku.
Ponašanje policajca vidljivo na snimku je krajnje neprimjeren način provođenja kontrole poštivanja zabrane kretanja, ukoliko se uopće radilo o takvom prekršaju. Tražimo žurno provođenje istrage uz obveznu suspenziju policajaca nasilnika koji su ozbiljno narušili ugled policije. Građani trebaju imati povjerenje u policajce a ne zazirati od njih u strahu za svoju sigurnost, zaključili su iz Kluba vijećnika HDZ BiH GV Mostar.

Glas naroda

Sad kaznene prijave ,a ne im davat 70 posto place ,sefa smjene sve njih sto su tu vece radili potjerat kuci

pa šta se cudite, pola mupa nema osnovnu školu...vecina su krkančine i polupismene seljač..ine

Hrvati iz dijaspore daju punu podršku djeci poginulih Hrvatskih branitelja. Uz vas smo!
Milicijo imate li vi djecu?
Milicijo imate li obraz?
Milicijo tko vas financira narod ili politika?
Milicijo di ste bili od 91 do 96-te?
Ovu dvojicu s videa treba javno objesiti.
Odmah vojsku izvesti na ulicu s puno ratnom opremom u rat s milicijom. Ovakva milicija nije iz Hrvatskog naroda, ovi su mrzitelji branitelja i njihove obitelji. Milicijo od danas vam narod više ništa nevjeruje i nepoželjni ste u društvu naroda.

Pretučeni je sin pokojnog branitelja HVO-a a čija su djeca ovi policajci

ima toga i u ovoj županiji samo što ne mlate rukama i nogama nego prepadaju i udaraju lizalom po novčaniku

Ima i Ljubuski nepismenih i neškolovanih policajaca ,nek nauce nesto od kolega

Nebitno tko je jel sin Branitelja ili neznam tko Ako je skrivio ima postupak sud zatvor al onako cipelariti Ne to ne ide Tu dvojicu treba protresti Narode u vas je moc nije ni u Policije a ni u Politicara

Sad ispade da je sin ubijenog branitelja. Kojim slucajem da nije, ne bi osudili nasilje ili mi se cini? Kako mozete tako izdvajat ljude, da neki imaju specijalan tretman! Treba osudit nasilje, a ne ovako u prvi plan stavljat da je to sin "poginulog branitelja". Samo jos jedan nacin da malo zaratite na nacionalnoj osnovi. Svejedno tko je i ciji je, ovakvo nasilje je za osudu pa bio on i sin poginulog sehida, isto je ako se mene pita

Ovako su naši na Kosovu prije 35 godina

Da se mene pita u ovom trenutku bih ukinuo policiju kao profesiju. Bog je na nebu, a branitelji na zemlji. Da nije bilo branitelja nebi bilo ni nas ni Hr. Županija ni gradova i općina.

Zar je slučajno uveden policijski sat? Prigoni li neko migrante u to vrime? Šta i sčim narod zaprašuju iz mali aviončića u to vrime. Ova policija nije u službi naroda i da zavodi red. Oni su u službi političara i štite samo njih a nije daleko ni dan kada će ih političari natrat na narod. Zar nije već viđeno na zab. braniteljima.Poštenje u političara je tako da ih policija čuva od svog naroda di se god pojave. E za šta smo i za koga četiri godine brda otlačili da nam poštena mladost ode van a stranački podobnici, paraziti ko ova dvojica uđaše na državne jasle.

Mladom gospodinu Blaževiću bi preporučio da podnese tužbu protiv policajaca koji su ga tukli, njihovih nadređenih, ministra i županije. Za ovakvo premlaćivanje, trpljenjem fizičke i duševne boli oštete su jako, jako velike, ako ne u bih, sigurno da na EU sudovima može dobiti. Ovakvu politiku, policiju i županiju treba ukinuti što prije.

Nevenko Herceg stara komunjara, titinovac, mrzitelj Hrvata. Normalno bi bilo da je lustriran i parkiran u prošlost. Zbog ovakvih kao što je Nevenko Herceg komunist staljinist, policija trenira strogoću, disciplinira mlateći ljude umjesto da nam je policija “prijatelj i pomagač”.

Pa kako bi bio na tom poslu da nije Titinovac i odmah u stranku uhljeba.

Valjda će se neko nać da to sredi.

Hoce siguran budi,jadna im majka obadvojici,mogu selit iz Mostara iste sekunde.

Šta je ovo ljudi? Ovi su postali brutalniji,nego u Staroj Jugi !?Nešto ko žandari ! Kad vidimo šta se događa u cilom svitu !A naši plavi anđeli ,ne žele nimalo zaostajat !Za ne povjerovati !?

osilili se i glume dodikovu policiju

Oglasili se naš dobročinitelj po ovom pitanju ili on čeka košto je čekao 4 godine da udje u hdz pa da bi isti taj vodijo sa svojim pobratimin komuljarama Hrvate u blistavu budućnost. Momak uzmi najbolje advokate i traži odštetu da neimadnu kada te isplate ni za germe imaš sriću u nesrići da te kamera snimila inače ti nitko nebi vijerovo kao ni za pogibelj Davida Dragičevića evo nek netko kaže da sa ovakvom brutalnosti nemože doć do smrtnog ishoda samo bi ga uzeli i odvukli negdje na Neretvu i namontirali mu 10 noćni pljački svakorazni dilanja takvim radnjama bi se navelo da je došlo do nemilog stradavanja i to bi bilo zataškano a ovi isti bi idalje bili u službi zaštićeni ko kunice od svojih prepostavljeni.

Policija dva bosnjaka jel ovo iz nacionalne mrznje imaju imena u avazu tko treba da podnese ostavke sto bakir na ovo kaze tko koga ovde maltretira

Dobro pitanje zar nisu prije u mostaru nisu bile mješovite patrole ova bošnjačka u zapadnom mostaru odmah skandal.

svi branitelji i borci odma trebaju preduzet mjere da se zaštite djeca boraca i branitelja BIh od ove bagre uhljebina u oba naroda,sad i odma

Taj mali cikavac je izazvao sumnju bježeći ovi policajci nestručni u svome poslu i eto problema kazne za jedne i druge.

Di to ima dobivat će 80 posto od plaće dok su suspendirani.U pravnin državan odman otkaz nema plaće nikako.Šta se tu ima čekat.

Da, onaj u americi sto je ubio crnca je isto oslobodjen presude i bio suspendiran, a to mnogo gore kazneno djelo. Da je kojim slucajem to uradio nekom bijelcu nikom nista, nisto kao i ovdje, da su to kojim slucajem uradili nekom mladicu svoje nacionalnosti, nitko nista ne bi rekao

U ljubuskom je još gore samo se šuti izace video samo polako

Titina milicija je bila bolja.Oni nisu udarali šakan i nogama,samo pendrekon.

Osuda nasilja nad sinom ubijenog branitelja
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari