Nakon premlaćivanja mladića u Mostaru, HRS traži ostavke

ljubuski.info

Licemjerno je od premijera/zastupnika Nevenka Hercega i ministra MUP-a Slađana Bevande što pokornički osuđuju brutalno policijsko nasilje nad mladićem, maksimalno ignorirajući svoju odgovornost u svemu tome. Njihova odgovornost leži ne samo u neorganiziranosti struktura MUP-a, nego i zbog činjenice da MUP provodi od njih nametnute nezakonite i protuustavne mjere. Slučaj koji je isplivao u medije nije niti prvi, niti jedini. Ministar Bevanda ne može bježati od odgovornosti zbog stanja u MUP-u, a Nevenko Herceg ne može bježati od odgovornosti što Vladu HNŽ-a vodi ministar Faladžić, dok se on naslikava i smiješka s portala.

Na posljednjoj sjednici Skupštine HRS je pokrenuo diskusiju o zakonitosti prekršajnih prijava zbog ograničavanja kretanja koje piše MUP, budući da smo na Ustavnom sudu dokazali kako bilo kakva ograničavanja nisu ni ustavna, niti zakonita. Ministar Bevanda je replicirao kako njegovi policajci sve rade po zakonu i kako se prijave pišu sukladno zakonu. Na naše protupitanje "kojem zakonu" i da nam citira članke tog zakona, on se oglušio. Naravno da će se oglušiti, jer takav zakon ne postoji. Kako "njegovi policajci" provode zakon, potvrdila je snimka pripadnika MUP-a kako se iživljavaju nad mladićem koji ne pokazuje niti minimum otpora prema djelatnicima policije.

Na žalost, ovo nije prvi ovakav slučaj u Mostaru, ali je prvi koji je na ovaj način dospio u medije. To je razlog pokorničke reakcije Nevenka Hercega i Slađana Bevande koji "osuđuju čin", u potpunosti ignorirajući da je premlaćivanje mladića samo posljedica njihovog neznanja i nerada. Posljedica činjenice da su oni samo manekeni koji koriste beneficije koje dolaze s funkcijama, dok stvarni posao rade drugi.

U prilog tome ponajbolje govori način "smjene" ravnatelja policije Ilije Lasića, koji je smijenjen na način da mu je ministar Faladžić protuzakonito i samovoljno, pored živih premijera i ministra, obustavio isplatu plaće, oštetivši županiju s više od 70.000 KM. Isti taj ministar ne dopušta dogovor sa sindikatima zdravstvenih djelatnika koji su u štrajku, dok koalicijska SDA-ovska struktura koči izbor novog ravnatelja i reorganizaciju unutarnje strukture MUP-a HNŽ-a, zbog nepostojanja bošnjačkog nacionalnog pariteta. Koliko je to notorna glupost ponajbolje govori nacionalna struktura uposlenih u interventnoj policiji, gdje se vladajući HDZ u potpunosti podredio koalicijskom SDA-u, ponizno iščekujući protuuslugu na drugim razinama.

Vrijeme prolazi. Interventna tuče građane provodeći protuzakonite mjere, unutarnja organizacija MUP-a na čekanju, upošljavaju se novi djelatnici vrlo upitne stručnosti, Herceg i Bevanda se slikaju i smješkaju s portala, pokornički reagirajući na slučaj na koji nikad ne bi reagirali da nije isplivao u javnost. Tko god se i od časnih djelatnika MUP-a usudi govoriti javno, biva proglašen "politički motiviranim pojedincem".

Zbog svega ovoga, umjesto pokorničke osude "prekoračenja ovlasti", gospodo vi trebate sići s funkcija koje (ne)obnašate. Ukoliko uistinu i iskreno želite ljudima vratiti vjeru u sustav i njegovo funkcioniranje, minimalno što trebate napraviti jeste da ponudite ostavke na svoje dužnosti. Ministar Slađan Bevanda prije sviju. On je trebao dati svoj mandat na raspolaganje još kada mu je "promakla" fiktivna prijava više stotina birača na mostarskom gradskom području Jug. U međuvremenu, poštedite nas protuzakonitih mjera ograničavanja kretanja, jer očigledno je kako su iste svrha samima sebi, bez ikakvog učinka na epidemiološku situaciju u županiji.

 
G.O. HRS-a Mostar

Glas naroda

Fino dva musöimanska policajca u sred zapadnog Mostara premlaćuju dečka, koji uopće nije bio agresivan, nije pružao otpor jer je prekršio policijski sat. Na ulazu u svoju zgradu ga zatekli i iživili se na njemu.

Šta reći?
Ova dva klošara će uskoro ostati bez uniforme pa me zanima,hoće li onda isto ovako postupati prema ljudima koji pune proračune iz kojih se ovakvim klošarima isplaćuje plaća?

Imali ovaj dečko ćaću

Ima on Cacu a imali igdi ijedan tuzni Hrvat?Tribalo bi dignit bunu protiv ove stoke.Ali ko ce to napravit kad smo svi ko uskopljeni.Kada je Ilija Lasic smjenjen svi sutili ko [ * neprimjereno * ].Eto sad imamo sto imamo.

Ne treba mu ćaća, ova dva klošara su odmah jutros suspendirana a raja neće stat dok ih ne smjesti u kolica i ponovo u pelene...no sikiriki, u roku odma.

Sve si rekao ispravno i samo to treba i sprovesti,ovo je dno dna,ko su đubrad da oni nekome sude.

cacu i dedu su mu streljali u trusini isti vaki

izgleda da ce doci do [ * neprimjereno * ] samo momak je triba imat masinu i svrsen poso

Nema Cacu. Caca mu je bio Branitelj HVOa koji je zlocinacki ubijen Trusini.

Bravo HRS. Nece reagirati ovi pi.z.duni iz HDZ kojima je bitnije namjestiti tender nego sva prava Hrvata u BiH.

Znate šta, ja sam za primjenu policijske brutalnosti prema svima onima koji svjesno šire koronu. Imate u gradu prepametnih koji siju kud stignu. Pa nije mi jasno koliko moraš bit poremećen pa ideš iz kuće zaražen u trgovinu i kafić, i lažeš i sebe i druge da nisi.

Brutalnost mora biti u mjeri sa prekrsajem i o osudi ,kazni odlucuje sud a ne primitivni nasilnici. Ovo je jasno izivljavanje na decku koji sjedi i ne pire se oni da samaraju i sutaju iako se ne cuje ton....mozemo zamisliti vokabular ovih primitivaca...ovako su njih tukli u djetinjstvu i ponizavali pa to primjenuju dalje ...neka izdegenece svoje roditelje ili one koji su im ovako nesto radili....divljaci jedni

Vidi se tko ovdje siri koronu? Jedino bi policajci to mogli jer su se priblizili mladicu bez maske i u zelji da ga izmlate sto su i ucinili. Kakav je on to uradio prekrsaj? Policajci su nasilnici. A vi sto ovdje iznosite pojedince ste jos gori. Prvo objavi dokaz da netko ima koronu pa ga onda prozivaj. Kakvo je vrijeme doslo, ne smijes bit ni prehladjen

Evo [ * neprimjereno * ] provedi ti tu brutalnost na meni.
Svi s brda sišli i pravili bi red...

Patrick Pilatic - 12. travnja 2021. 15:46:03 dobro je da si Ti iz doline gdje se inteligencija i hrabrost stalozila. Ti sada poduzmi nešto humano i ljudski pa se pobrini o ovom mladiću kojemu život unište. Jesi li nekada bio izudaran a da držiš ruke pri sebi? Udaraju ga nogama dok je na podu i posrce - kako to izgleda za inteligenciju iz doline? Jesu li ovi nasilnici posebno stvoreni i superiorni----neće umrijeti nikada , neće nikada pogriješiti i nisu nikada pogriješili. Ne želim reći koliko im želim da to isto dozive a istovremeno se nadam da ovakvih zvijeri nema medju ljudskim rodom.

Ne [ * neprimjereno * ] i ne lupetaj.

Ovo je moguće dok svi šute i trpe. Gdje su majke, očevi, kolege kako to da nisu svi na ulicama Mostara?Puste i time odobravaju da im neškolovane i frustrirane siledžije tuku djecu! Neka ovako siledžije tuku jedan drugoga i unište si život! Nedaj Bože da bi ovako istukli moje dijete ili nečije u gradu, vidjeli bi šta jedna majka može! Odletili bi sa pozicija i oni i njihovi nadležni i oni koji su ih podučavali i pustili divljake na narod koji ih hrani! Dečko ako je i bio vani neka plati kaznu i gotovo. Neznamo razlog zašto je okasnio. Ja sam u u Njemackoj, kada je bila zabrana izlaza, okasnila jer sam propustila vlak i nito me nije isprebijao niti kaznio. A i pravno su upitne su ove zabrane izlazaka...to će sigurno imati još posljedica.

nad hrvatima svak istresa gace pa i policija,zalosno,al dok nam je ovako ruovodstvo mogu radit sta god oce, jel se ogasio HDZ

Kad su u Nemačku Žiku hapsili strašni nemački milicajci, Žika se okrenu, stisnu pesnicu i reče: Hej milicajci steram vam ga ma.ci...

Ovako su nekad u Ljubuškom bučinari mlatili

Imaju li ti bučinari ime i prezome

Izvanredni otkaz će dobiti danas. Obojica nisu zaslužila da nose uniformu policajca.

Umislili da se vratilo Osmanlijsko vrijeme. A HDZ pi.zde sute dok se ne dira njihova korupcijska i lop.ovska hobotnica.

U ljubuškom imaš likova koji su zaraženi i svjesni su toga ali njihov stav je;šta me briga hoće li se netko zaraziti od mene..Ako su ova dva policajca naletili na nešto slučno ovome pokvrenom razmišljanju,tada puna podrska policiji tj.i za mene ga udari..

Haha nesto slicno? U tom slucaju mu se ne bi smjeli priblizit i ne postivat socijalnu distancu, a ne samarat ga golim rukama i saketat po ustima gdje se virus najlakse prenosi

Ovo bi bila ta građanska država. Neoosmanlije se iživljavaju nad Hrvatima. A HDZ šuti i šalje onakve kao Rade Luburić u Federaciju da ne kaže nijednu riječ dok Muslimani preuzimaju Federaciju BiH. Sto glu.plji članovi stranke njihov novac od kriminala je sig.uran.

Ovaj HRS nadam se da će postati prava ozbiljna oporba ovim zlikovcima iz ADZ-a.

Skinut bandu sa posla i to pod hitno, debelo novčano kaznit, i onda prebit ko mačku, banda pokvarena.

Tačno!! Banda koja može nedužne ljude mlatit!!
Da mu je tu bio kriminalac bili bi ko pi.ke!!
Ne love okolo bande nego nedužne ljude!!
Fujjj

Što HRS? zašto smradz ne traži ostavke a ja kako će kad su u koaliciji sa alijinima od 95. Ovo je samo primjer kakav je [ * neprimjereno * ] priman u policiju. Ne vezano čije nacionalnosti ali bitno stranačke opredijeljenosti.Na dan izbora neka vas kući ili šaljite dicu po njemačkim bauštelama.

Decko je dao intervju na nasem jednom portalu i kaze da je odmah rekao da ce platiti kaznu. Ali ovi su ga krenuli s namjerom da ga premlate.
Sve vise vjerujem da napad ima nacionalisticku pozadinu jer je ono u Sarajevu stanje kao u Beogradu 1990. Mediji, politicari svi su okrenuli u velikobosnjacki nacionalizam.

A od HDZa se nista i ne ocekuje. Nadam se da ce narod pomesti skupa sa SDA i oformiti svatko svoj entitet. HRS mi se svidja sve vise.

Nebitno dal su policioti Muslimani Hrvati ili Srbi ako je netko skrivio ima sud i pritvor A sad ove trebate uloviti negdje u mrakusi i sve im kosti polomit Za primjer drugima kako se trebaju ponašati

Pa ljudi moji ovo je sigurno snimak iz sjeverne Koreje.

Da je moj sin zna se kako bi ova dvojica platila

Jesu li ovo oni što ih je vagno HDZ u Mostaru?
HRS nećemo za HDZ nema šanse dok cijena ne skoči.
Tuga...
Biti će ovaca i za 4 godine ne sekirajte se.

Dođite u Njemačku raditi i živjeti ovdje nema adz demokracije kao u Kruševu

Sreća da je bila nadzorna kamera pa ova dva policajca nisu znala za nju inače bi danas ministar MUP-a dao izjavu da se dečko sam izudarao da ga policajci nisu dirali.a sam ministar MUP-a i zapovjednik ovoj dvojici [ * neprimjereno * ]a da imaju morala podnili bi ostavku neopozivu.a u Japanu bi ministar MUP-a zbog manjeg problema izvršio harikiri.jer ovo nema opravdanja,zbog ovakvi [ * neprimjereno * ]a pravi policajci su na lošem glasu

Na CUM-u su evidentirane ozljede glave, udarci po tijelu... Mogu samo reći da mi je drago što su prije svega sve zabilježile kamere, jer da nisu, vjerojatno ništa od ovoga ne bi bilo. Zahvaljujem svim građanima koji su izrazili podršku i nadam se da će ovo otići u pravom smjeru'', rekao je Blažević. -
Ovo je izjava pretučenog mladića.sreća da su kamere sve snimile,a tek se sad javljaju gradjani koji su istu brutalnost doživio od pojedinih policajaca.ko ih štiti i zašto.ko štiti nasilnike u MUP za ovakve stvari moraju odgovarati sam vrh MUP-a a nasilnici čak i zatvorski i novčano trebaju biti jažnjeni

Naše je razočarenje tim veće jer se radi o sinu mučki ubijenog Hrvata u Trusini.
Pretučeni mladić je sin poginulog branitelja koji je mučki ubijen u trusini.

Ima ovaj mladić stotine očeva samo polako

Komunjare kradezea nam se cere u lice i sijeku vrpce, osjećaju se velikima. Žao mi ovog mladića.

Sad zamislite scenarij da nije bilo kamere!Bilo bi ovako nešto:Povampireni nadrogirani uzp-eovac napao polic bošnj.sližbenike....

Ima li iko da ih nalupa ko zečeve. Smradofi jedni.
Evo ja cu. Dajte samo imena

Ljudi ovo je i naš sin. Otac mu je bio moj suborac. Svaka mu hvala..
Sramota da se ovako nesto desi.
Zna li netko imena od ove dvojice.
Pa da vide kako vojna skola udara, Al ne dok su na podu. Nego na nogama.

Bravo.Ja mislio pitat zna li neko imena ove dvojice.

Mirko, od ovog je gore kad Žulj i Šimić u ZHŽ mlade momke bez kamere ili snimci nestanu.
Jednak je to teror

Sad ćemo vidit ko će podnit ostavku od ministara i šefova milicije.Ako imaju obraza već su dali ostavku.

na ovu dvojicu treba primjenit pravnu državu,dobro prebit da pante cili živit
bez batine za neodgovorne nema demokracije,budaletine uhljebljene u uniformi,odpad naroda ,nema veze kojeg-odpad-prebit i udaljit-ovo je fašizam

hitno objavit imena ovih nasilnika pa da cili život žive u strahu

Vidi kako ovi ćelo čisti gaće i drži se za ruku boli ga ruka od odaranja ovog čovika.Za ovako nešto triba skupit pare platit nekomu da ovo reši.

Nakon premlaćivanja mladića u Mostaru, HRS traži ostavke
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari