Ekolog se ne postaje, ekolozi se odgajaju!

ljubuski.info

A, kome ne bi privukla pozornost skupina male djece, opremljeni pogodnim rukavicama i velikim vrećama, razletili se, kao u žaru velike igre, skupljaju i trzaju se za otpad koji su u prirodi razasuli odrasli!

Njih ne zanima tko su ti "trovači" prirode, njima je netko složio priču kako su se laste davno vratile ali se još misle hoće li u ovako uneređenom okolišu svijati gnijezda ili će se vratiti i prije jeseni tamo odakle su nedavno doletjele. Po toj priči, laste strahuju za svoje potomstvo, ne žele podizati mlade ptiće u zatrovanom okolišu.

U svakom slučaju, djeca nam primjerom pokazuju kako ipak mogu sačuvati prirodu za sebe i za laste, a ovim je načinom slikovito čuvaju od nas i za nas!

Krešo Vujević

Glas naroda

Bravo, bravo i bravo.

Na žalost ovo je sizifov posao i ovaka djeca su velika manjina. Ali nek se bar jedno dijete ugleda na njih ili nekom roditelju proradi savjest bit će koristi

Neće ovdje biti onih nepismenih komentatora ko na ostalim člancima, jer znaju da su oni i slični oni koji i dovode do toga da treba čistiti za njima

Akcija za pohvalu

Dok smo bili djeca redovno smo kupili smece oko skole, uciteljica bi rekla a djeca s radoscu poslusala. Sada je uciteljicama riskantno uopce takvo sto reci djeci jer ce se roditelji buniti zasto princevi i princeze kupe smece kad za to ima cistacica.

Tako je,za to škola i služi ako već roditelji nisu djecu naučili.Neka samo pogledaju šta japanska djeca rade

Odgajaju se i adzovci

Nek samo ti pogledas sta japanski odrasli rade, to nitko ne misli svojom glavom, samo su izricito pokorni gradjani. No, je li to dobro?

U svakoj kulturi ima dobrih i loših stvari samo što naši kupe samo najlošije,posebno od zapada

Lijepo, svaka cast djecice

Za nadati se da skupljeno smeće nisu bacili u Troju sto metara zapadnije ili je dejstvovala Alba.

Ajmo pioniri, zasluzite partijske iskaznice .. Vako ni Tito nije kalija ... U Sjevernoj Koreji najistaknutijoj dici dizu spomenike.

Po cijelom gradu mini divlje deponije otpada, za zaprepastit se! Setas gradom, kad tamo slucajno pogledas iza nekakvog potpornog zida nema cega nema i tako stoji deset godina i jos se i gomila...

Konačno hvale vrijedan tekst. Ja bi volio još više ovakvih poticajnih primjera , ne bi li se malo došlo do svijesti da odrasli ne bacaju smeće gdje im padne na pamet već da odlože na mjesta koja su predviđena za otpad.

Ekolog se ne postaje, ekolozi se odgajaju!
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari