Zdravstveni radnici nastavljaju prosvjede

ljubuski.info

Nova prosvjedna šetna zdravstvenih djelatnika upriličena je jučer u Mostaru.

Prije točno sedam dana poslali smo Vladi novi prijedlog reprezentativnog sindikata SKB-a Mostar, koji smo prilagodili našim članovima i zdravstvenim radnicima, koji je na korektan i pošten način sredstva koja su dostupna u ovom trenutku izbalansirao kroz kolektivni ugovor i koeficijente na način kako to odgovara našem članstvu, na način da i najniže stručne spreme osjete povećanje, a to su naše spremačice, čistačice i ostali kadar koji je prijedlogom Vlade bio sveden na prosjači štap. Ponudili su dva puta po 25 maraka, što je sramotno i sindikat nikada neće potpisati, kazao je ispred sindikata zdravstvenih djelatnika HNŽ-a Dalibor Vuković dodavši da je nova - prilagođena verzija kolektivnog ugovora poslana prije tjedan dana, a do ovog trenutka nisu dobili nikakav odgovor.

Sidikalisti su kazali da je sramotno da jedini prosvjeduju u ovom dijelu Europe, te ponovno pozvali na ostavke.

Predsjednik sindikata zdravstvenih djelatnika SKB-a Ivica Anić upitan o zakonitosti štrajka, kazao je da je presuda koju je Vlada slavodobitno objavila prvostupanjska, te se čeka njezina pravomoćnost.

Naveo je da će se, ukoliko odluka da je štrajk protuzakonit postane pravomoćna isti prekinuti, pa odmah i ponovno pokrenuti.

hercegovina.info

Glas naroda

A kad ćete poleti raditi?
A štrajkajte u slobodno vrijeme.

S obzirom da je obustavljen 'hladni tretman', ocito imate kad strajkovat, a bolnica puna zbog kovida, sta sad rec na onu hipokratovu

Odavno nema Hipokratove.
Jadni narod i bolesnici šta sve trpi pa i ovaj bezobrazni i nečuveni štrajk koji je ušao u peti mjesec. Sramota,.

pa idi volontiraj pomozi im džaba kada možeš što bi oni radili džaba jednu noć dežuraj na covidu pa onda nadji primjedbu jesul im male plate

Ajde vi culi od nekog nazovi pametnog da je izjavio " idi volontiraj" i na svaku primjedbu vam je to jedini argument i samo ponavljate kao papige. Da, njima bi ocito treba da mi neuki dodjemo volontirat iako nemamo pojma sta treba radit, a oni nek setaju po suncu i zaustavljaju promet. Za sta su se skolovali? Trebam ja kao volonter doc tamo da obilazim ljude jer price su da ih stave na respirator i da im ne dolaze nikako. Iskoristili su ovu nesrecu za podizanje svojih placa. Ne kazem da im je bajno, ali na osnovu krize pokusavaju stisnit politicare..

Baš tako jest u 18,39.
Sramite se.

Zašto bi netko volontirao u bolnici a vi primate plaću?

Volontirati da se pomogne ljudima ,generalno.
Bolesnima. Pa doktorima koji su izuzetno opterećeni. Plemeniti.
Dakle svima nama. Jedni drugima.
Sve ostalo odrazava sitne jadne male duše

Bas me zanima koji bi to covid odjel primio sad evo mene da zovnem da cu volontirat? Nema sanse! Volontirat pogodjenim u potresu je jedno, a u bolnici drugo gdje ne znas sta ces uopce radit i samo bi tu smetao osoblju jer su u nekakvim odjelima, nit vide nit cuju kolege

Ne se precjenjivati. Doktorima naravno niste dorasli ali odite tu u ispred kovid ambulante . Scene dostojne ratnih spektakla. Probajte.

Nisu političari tanka grana da će tako lako puknuti sada političari trebaju pokazat svoju vijerodostojnost i karakter. Evo prije svega pitali itko postavljali itko pitanje kako je u ovim teškim turbolentnim vremenima samim političarim pitali itko njih kroz što oni sve prolaze i koju oni imaju žrtvu svaki dan su izloženi na stub srama pred cijelokupnom javnosti kao da su samo oni krivci za ovakvo stanje u društvu i političari su ljudi sa osijećajem koji trebaju pažnju i potporu kako medija tako isto i šire društvene zajednice za boljitak naše zajedničke sutrašnjice.

[ * neprimjereno * ]i te vaki politicari

Jel ovo vase misljenje il sarkazam

Kakav narod takva i vlast (političari).

Da da, samo ti udri po narodu! Kmetovi su uvijek lose prolazili... Zato svejedno tko je na vlasti

Buuu idemo im skupljat milodare jer su pretrpili emocionalnu štetu!
Ljepše je suze ronit u mercedesu od 100 000 nego u golfu dvici

Hvala svetom Anti i dr u Mostaru ja sam danas živa i zdrava a i trebaju imat normalne plate !

moje mišljenje je sramota da trebaju ovoliko štrajkat ne traže nešto nemoguće

Ukinut čupanije, novac preusmjeriti u zdravstvo i socijalu.

Zdravstveni radnici nastavljaju prosvjede
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari