Ljubuškim poljodjelcima isplaćena potpora za jesensku sjetvu

ljubuski.info

Grad Ljubuški je isplatio poljodjelcima 100.000 KM potpore za jesensku sjetvu.

Ovaj iznos je isplaćen na osnovu Javnog poziva za prikupljanje prijava za poticanje jesenje sjetve u Federaciji Bosne i Hercegovine za 2020. godinu kojeg je jesenas raspisalo Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, a na koji je Grad Ljubuški aplicirao po prijavama poljoprivrednih proizvođača upisanih u Registar poljoprivrednih gospodarstava. Od ukupnog iznosa, 30% osigurao je Grad Ljubuški, a 70% resorno ministarstvo.

Za ostvarivanje prava na ovu potporu uvjete je ispunilo 260 poljoprivrednih gospodarstava na području Ljubuškog. Maksimalan pojedinačni iznos koji je bilo moguće ostvariti je 1.000 KM.

Ranije je Gradsko vijeće jednoglasno usvojilo prijedlog Odluke o mjerama pomoći poljoprivrednicima radi ublažavanja negativnih posljedica pandemije uzrokovane koronavirusom (COVID-19).

Poljodjelci su dobili i 200.000 KM za proljetnu sjetvu pa je tako, osim redovitih potpora za proizvodnju s viših razina vlasti, Grad Ljubuški isplatio ukupno 300.000 KM potpore za sezonske sjetve u 2020. godini.

ljubuski.ba

Glas naroda

ima li spisak ili i tu mute ?

Zašto ne tražiš spisak invalida i invalidskih fondova lezilegoviću.

Ti si zakasnio tko je jamio jamio

Ljubuškim poljodjelcima isplaćena potpora za jesensku sjetvu
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari