Posljednju bitku izgubio general HV-a i HVO-a Miljenko Mića Lasić

ljubuski.info

Bitku s koronavirusom izgubio je danas general Hrvatske vojske i Hrvatskoga vijeća obrane Miljenko Mića Lasić na dan utemeljenja Hrvatskoga vijeća obrane, u čijem je ustrojavanju aktivno sudjelovao.

Lasić je obolio od COVID-19 sredinom prošlog mjeseca, a tek nakon desetak dana kada je dobio upalu pluća, odlučio se za liječnički tretman. U COVID bolnici u Splitu bio je priključen na kisik, a posljednja četiri dana i na respirator. Preminuo je danas od tih posljedica. Još uvijek nije objavljeno vrijeme i mjesto pokopa generala Lasića.

Hrvatski dragovoljac

Miljenko Mića Lasić rođen je u mjestu Uzarići kod Širokog Brijega 1954. godine. Nakon srednjoškolskog obrazovanja u Mostaru, u Sarajevu je završio Višu komercijalnu školu, a zatim se bavio privatnim poduzetništvom. Bio je dragovoljac Domovinskog rata. Nakon agresije na Republiku Hrvatsku priključio se postrojbama Hrvatske vojske. Najprije oko Zadra, a zatim se borio i na Južnome bojištu nadomak Dubrovnika. Bio je jedan od osnivača hrvatskih dragovoljačkih postrojbi u Bosni i Hercegovini. Bio je zapovjednik Druge satnije Poskok bojne, koja je bila među prvima koja je stala u obranu Mostara i Hercegovine.

Zapovjednik obrane

Nakon oslobođenja Mostara u lipnju 1992. godine postao je zapovjednik obrane Mostara, a zatim Operativnog područja Mostara, a kasnije i Zbornog područja Mostar. U akciji oslobođenja Kupresa 1994. Mića Lasić izgubio je oko. Zbog sudjelovanja u brojnim ratnim operacijama dobio je više ratnih vojnih odličja.

Prije nekoliko godina preselio se u Hrvatsku nakon što su pravosudne vlasti BiH vodile istragu protiv njega i niza hrvatskih časnika. Njegovo ime spominjalo se i tijekom procesa šestorici dužnosnika Herceg Bosne.

Glas naroda

Pocivao u miru Bozjem generale lagano se masovno selimo iz ove doline suza na nebeske rajske poljane.

Ne znam šta je on veći od običnog vojnika hvo što nema šta dici dat za UŠKOLU i nema nikakva primanja a oni pokupovalipola hrvacke

Sa cim bi se to ti sa njim usporedio zivotati?Pokoj vicnji coviku je jedino sta se u ovom trenutku moze rec.

Baš si USO

Pokoj vječni daruj mu Gospodine !

Posljednju bitku izgubio general HV-a i HVO-a Miljenko Mića Lasić
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari