Pripreme za početak gradnje tvornice Braće Pivac na Cernu

ljubuski.info

Gradnja milijunskog projekta koji će zapošljavati desetke Ljubušaka započela je ovih dana. Na više od 20.000 četvornih metara počelo je ravnanje terena za budući pogon koji gradi Mesna industrija Braća Pivac. Riječ je o kompleksu u gospodarskoj zoni Mostarska Vrata - Cerno koji će nakon završetka sadržavati skladište svježeg mesa, skladište zamrznutoga mesa, pogon rasijecanja, pogon pakiranja svježeg mesa, pogon narezivanja, sušnicu, proizvodnju mesnih prerađevina, diskont, maloprodaju, administraciju i komercijalu te odjel prijevoza.

U samom početku poslovanja planirano je zapošljavanje od 50 do 70 osoba. Baš kao i u ^proizvodnim pogonima Grupe Pivac na području Hrvatske, i u pogonu čija je gradnja započela u Ljubuškom prioritet će biti odvijanje tehnološkoga procesa proizvodnje po najvišim standardima, u skladu s međunarodnim normama kvalitete i sigurnosti.

Primjenjujemo najmodernije tehnologije proizvodnje svježeg mesa i prerađevina te kontinuirano ulažemo u modernizaciju, nabavu nove opreme, strojeva i transportnih vozila. Ovakvu poslovnu politiku nastavljamo i kada je u pitanju širenje djelatnosti na područje BiH. Daljnjim ulaganjima u proizvodne kapacitete i maksimalnim korištenjem domaće sirovine, cilj nam je postati još veći pokretač razvoja gospodarstva na ovim prostorima - naveli su iz Mesne industrije Pivac nakon potpisivanja ugovora o kupnji zemljišta s gradonačelnikom Ljubuškog Vedranom Markotićem.

Podsjetimo, sredinom listopada prošle godine predstavnici Grada Ljubuškog i Braće Pivac potpisali su ugovor kojim su nekretnine Gornje brdo u Hrašljanima površine 5856 četvornih metara i Gaj u Cernu površine 16.052 četvorna metra prešle u vlasništvo Mesne industrije Braća Pivac. U zamjenu Grad Ljubuški postao je vlasnik nekretnine Gornje brdo površine 9978 četvornih metara, a također je u gradski proračun uplaćena razlika u tržišnoj cijeni predmetnih parcela, sukladno procjeni ovlaštenog sudskog vještaka.

Tom prilikom direktor Mesne industrija Braća Pivac Ivica Pivac kazao je kako gradnjom kompleksa u Ljubuškom žele, nakon Hrvatske, svoju poslovnu priču proširiti i na BiH. Podsjetio je kako ta poslovna priča obuhvaća sve aspekte proizvodnoga procesa - od pogona rasijecanja, preko prerade, proizvodnje mesnih prerađevina, sušnice pa sve do transporta i maloprodaje. Dodaje kako je važno istaknuti da će ovo ulaganje, kroz razvoj proizvodnje i otvaranje novih radnih mjesta, ujedno pridonijeti gospodarskom razvoju Ljubuškog i cijelog ovog kraja.

Podsjetimo, Grupa Pivac zapošljava više od 2000 ljudi, ima gotovo 260 vlastitih maloprodajnih objekata diljem RH, surađuje sa svim većim trgovačkim lancima na hrvatskom tržištu te plasira proizvode na njemačko, mađarsko, bugarsko, irsko, belgijsko, austrijsko, slovensko i ostala tržišta EU-a i trećih zemalja, prije svega, tržište Srbije, koje je u kontinuiranom porastu.

Večernji list

Glas naroda

Nadam se da je netko imao bar malo mozga pa ulaz u tvorinicu neće biti direkt s magistralne ceste kao što su hadezenjare općinarske do sad radile

Nemoj brinuti za njih

Nadaj se ti

Kad je 90te otvorio prodavnicu u Ljubuskom radio je ko drzava nadam se da ce i sad.Tad je radio Soco i Bosanac ,imena sam im zaboravio.Uglavnom uspjesno poslovanje.na dobrobit sviju zelim.

Zato danas ko ondje uđe u Matana je zbilja za promatranja tj. za ustanove tipa birvaktile Domanovići....

Konačno i u Ljubuškom prava firma dolazi.
Prijava od prvog dana i 1200 km plaće

1200 km je PLATA a 2000 km plaća...

to je gazda a ne ovi naši [ * neprimjereno * ] cast izuzecima sin od gazde doc medu radnike i rec marka prekovremeni sat pa izvolite

Ovo je kapitalizam u najgorem obliku tko će raditi za malu plaću neka radi tko želi više ima izbora Njemačka čeka

U vrgorcu plaće i do 9000 kuna radnicim
Kakva Njemačka ko ima imalo u glavi

ne laži za 9000 kn plaće, to možda imaju vozači što idu po europi i jednom misečno dođu kući, tako da je bolje raditi u Tun[ * neprimjereno * ]ji!

Ja do jadni čuj tko ima u glavi.Nebi radi za vaš rvacki sistem ...eto vam sve.Lipa moja Njemačka.

Hoće li zaposliti Kaću i sinove,barem.da broje pršute..

oni će brojat pare što uzmu od robova (radnika)...

Prijavljen 100 % godišnji 25 dana plaćen 13. Plata nediljno radno vrime 40 sati 1500 km neto odman dolazim.

Eh kako bi naše gazde vozile šta voze kad bi tako plaće dijelili,prvi Karliko jazavac mjesec dana nakon početka korone odma otkaze podijelio nije sinovima dosta para za provode

Interesuje me samo kad su nastale i u koju svrhu ove gomilice kamenja što se vide na slici?

Tko voli meso i salame pa i paštete nek dođe u tvornicu na uvid,bujrum sretno !

pivac i todorić su grobari poljoprivredne proizvodnje u hrvackoj
ko se preko veze zaposli biće mu dobro a sva proizvodnja u bih je mrtva
svu robu pivac uvozi iz mađarske i eu i to po dampiškim cjenam
zaposlit će deset radnika a ostat će bez posla sto malih proizvođača po zaposlenom
hrvacka cila nema jednu stoćaru domaće stoke

Pripreme za početak gradnje tvornice Braće Pivac na Cernu
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari