Stižu nove doze cjepiva u ZHŽ, dr. Jurič uputila upozorenje

ljubuski.info

Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo ZHŽ i članica Stožera civilne zaštite ZHŽ epidemiologinja dr. Andrea Jurić kazala je kako su u ZHŽ-u prve tranše od 300 doza Pfizer cjepiva, te dva puta po 400 doza AstraZeneca cjepiva iz COVAX programa već potrošene.

No, kako nam je kazala, u ZHŽ je jučer pristiglo 680 novih doza AstraZeneca, a očekuje se kako će uskoro dobiti i kinesko cjepivo Sinovac, koja je Republika Turska donirala Bosni i Hercegovini, a koje je odobreno u BiH.

Također, za dva tjedna očekuje se i nova tranša Pfizer cjepiva.
Imamo razloga vjerovati kako ćemo ovaj put dobiti duplo više doza Pfizer cjepiva nego prošli put, kaže dr. Jurić.

Molimo građane naše županije da telefonski kontaktiraju svoje obiteljske liječnike u nadležnim domovima zdravlja kako bi se prijavili za imunizaciju protiv COVID-19. Svi se mogu prijaviti, bez obzira na dob. Cijepljenje će se provoditi po prioritetnim skupinama, sukladno mišljenju liječnika, kazala je dr. Jurić, dodavši kako građani mogu birati kojim cjepivom će se cijepiti i da je cijepljenje na dobrovoljnoj bazi.

No, uputila je i jedno upozorenje.
Sve žene reproduktivne dobi koje puše, koriste kontracepcijske pilule ili imaju hemofilična oboljenja ne bi trebale uzimati cjepivo AstraZeneca. Također, sve osobe s kroničnim oboljenjima prije cijepljenja moraju obaviti razgovor sa svojim liječnikom kako bi odlučili koje cjepivo primiti, zaključila je dr. Jurić.

pogled.ba

Glas naroda

Jupi ! Izmišljena topla voda,samo navalite

Andreice treba cijepiti šišmiše a ne ljude,oni su po mišljenju kvazi-stručnjaka odgovorni za ovo. Pa vi vjerujte i tim stručnjacima,političarima i farmaciji. Nezna se ko je od njih pošteniji i želi dobro narodu. Eto toliko

Uvik neke donacije jeli BiH išta naručila.

jesu novi vozni park

Pogotovo sa Astrazenicom. Jedna osiguravajuca kuca u Svicarskoj je trazila od svojih klijenata da se potpisu da se nece cijepit s tim cjepivom. Jasno?

Ma daaaaj,to je sasvim zdravo i prirodno cjepivo!
Nema nuspojava i ljudi ne umiru od njega ;)

Kad je cjepivo dobro zasto se nisu svi cjepili u Domu zdravlja Ljubuški, Široki, Grude. Tjerate stare ljude da se cjepe da vam budu pokusni kunići, pa onda ostale, stalno nešto uvjetujete ako se ne cjepite nećete moći ovo ili ono. A djelatnici koji bi trebali biti prvi cjepljeni to odbijaju i ono najzalosnije sto pojedini djelatnicu u obitelji imaju pozitivne a ti isti umjesto da budu u izolaciji hodaju vam po gradu.

u hr se nije cjepilo 70 posto sab zasupnika i 70 posto medicinara,samo su cjepili senilne starce po domovim i nesto oni sa ispranim mozgom kmeeeee

Anketa o cjepivima na radio Ljubuškom ukazuje da će procijepljenost biti 100%!

Je li se Dr. Voltaren cijepio?

Stižu nove doze cjepiva u ZHŽ, dr. Jurič uputila upozorenje
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari