Vlada povlači odluku o kontroli cijena?

ljubuski.info

Na sljedećoj sjednici Vlade Federacija Bosne i Hercegovine bit će razmotrena optimizacija odluke o propisivanju mjere izravne kontrole cijena za pojedine osnovne životne namirnice i druge proizvode utvrđivanjem maksimalne marže. Do tada se postojeća odluka neće primjenjivati, dogovoreno je danas na sastanku predstavnika Vlade FBiH i Udruge poslodavaca FBiH.

Zlatan Vujanović, federalni ministar trgovine, na konferenciji za novinare nakon sastanka s predstavnicima Udruge poslodavaca FBiH rekao je kako je potrebna optimizacija kako nitko ne bi bio na gubitku, odnosno kako bi amortizacija negativnih utjecaja na ekonomiju bila izbalansirana, na optimalnoj razini.

Adnan Smailbegović, predsjednik Udruge poslodavaca FBiH rekao je kako su prezentirali zašto je postojeća odluka neprihvatljiva za trgovce i dodao kako se nada da će korigirana ili optimirana odluka koja bude donesena u četvrtak biti prihvatljiva. Naglasio je kako je, pored određivanja maksimalne visine marže, potrebno razmotriti i obuhvat proizvoda obzirom da po trenutnoj odluci on iznosi od 9.000 do 12.000 proizvoda.

Istaknuo je kako ranije donesenu odluku neće provoditi, kao i da su zamolili zaustavljanje inspekcijskih aktivnosti kontrole provođenja odluke dok se ne održi sjednica Vlade FBiH po ovom pitanju, kao i da ostaje neriješeno pitanje kazni koje su zbog neprovođenja odluke trgovci dobili od subote do danas.

Glas naroda

Sad će naše gazde dignit cjenu.

Dugo je i trajala ta odluka..
A jeste jadni u p materinu..
Samo udri po nama sirotinji,povecaji cijene dok ne pocrkamo..

Zahvaljujemo vladi.

I ovo dvoje stručnjaka sa slike što drniše paru na respiratorima.Jedina pravda bi bila da dočekamo da vas dvoje uštekaju nanje.

Samo je jedno sa slike optuženo da je drmnulo novce na respiratoru.Drugo a žensko je, zasad,nedodirljivo.

Molim cijela vlada zajedno s premijerom i zastupnicima podnijeti ostavke i da im sud zabrani doživotno rad u državnim ustanovama. Što se tiče poduzetnika hitno neka sud šalje pozivnice tim istim poduzetnicima poradi dokazivanja kako su stekli svu imovinu i dali su uredno plaćali porez, carinu i doprinose radnicima od otvaranja firme do danas. U protivnom ako dotična "gospoda" nemože dokazati ništa od navedenog ili pokuša lažirati dokaze svu pokretnu i nepokretnu imovinu oduzeti te spremiti ih na doživotnu robiju i to u tamnicu bez prava na pomilovanje, a obitelji im ostaviti na ulicu. Lp

Odavno nisam procitala pametniji komentar sve potpisujem ko si god Zivio

Država je krava muzara sve ostalo je borba

Vlada povlači odluku o kontroli cijena?
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari