Federacija se odriče pritužbi u slučaju negativnih posljedica cijepljenja!

ljubuski.info

Vlada je danas ovlastila Zavod za javno zdravstvo FBiH da na zahtjev ponuđača/dobavljača i/ili proizvođača može dati Izjavu o odricanju mogućnosti pritužbi prema ponuđačima/dobavljačima i/ili proizvođačima cjepiva protiv koronavirusa, u slučaju negativnih posljedica cijepljenja, na način kako je ta Izjava formulirana u postupku nabavke cjepiva kroz COVAX mehanizam.

Priopćeno je to nakon što se Vlada Federacije BiH na današnjoj sjednici u Sarajevu upoznala s informacijom o provođenju postupka ispitivanja tržišta, obavljenim pregovorima s proizvođačima cjepiva ili ovlaštenim zastupnicima u svrhu nabavke cjepiva protiv koronavirusa od 26. do 31.3.2021. godine.

Vladi su prezentirani i očitovanje Zavoda za javno zdravstvo FBiH na zaključak sa sjednice od 25.3.2021. godine, te informacija o aktivnostima članova Pregovaračkog tima za nabavku cjepiva protiv koronavirusa (COVID-19) za potrebe građana FBiH.

Zavod je zadužen i da Pregovaračkom timu za nabavku cjepiva dnevno dostavlja tabelarni pregled podataka napretka procesa postupka nabavke, u odnosu na svakog pojedinačnog potencijalnog ponuđača/dobavljača.

Premijer FBiH je ovlašten potpisati pisma namjere koja budu zatražena od Zavoda za javno zdravstvo i Ureda federalnog premijera, nakon iskazane spremnosti za nabavku cjepiva protiv korona virusa za potrebe FBiH i za kompanije koje trenutno nisu registrirane kao veleprometnici lijekovima, navodi s eu priopćenju.

Inače, premijer Federacije BiH danas je, u svojstvu člana Pregovaračkog tima za nabavku cjepiva protiv koronavirusa (COVlD-19) za potrebe građana FBiH, upoznao članove Vlade o dosad poduzetim aktivnostima.

Navedeno je kako je u više navrata održao sastanke i razgovarao s veleposlanikom NR Kine u BiH, sastao i s veleposlanikom Ruske Federacije u BiH, a ostvarena je i komunikacija s veleposlanikom Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske, te Veleposlanstvom Sjedinjenih Američkih Država u BiH.
Sa ciljem mogućnosti samostalne nabavke cjepiva, premijer je u stalnoj je komunikaciji s veleposlanicima BiH u Ruskoj Federaciji, NR Kini, Republici Turskoj, Maleziji, te Stalnim predstavništvom BiH pri UN-u, navedeno je.

Glas naroda

mogli bi se i mi hdz-a odreći što vas drži na vlasti novaliću

Ovo je osmišljeno s namjerom izvršiti masovnu likvidaciju naroda

Tako je,Srbija među prvima u Europi po broju cijepljenih i među prvima u broju novozaraženih.Imaju oči a ne čuju...Koju posluku porati

Nista cudno... Po kojem mehanizmu proizvidjac ne snosi odgovornost i ne možeš ga tužiti, samo po tom što mu ti dadneš pismenu suglasnost. U Americi ljudi tužili mekdonald što im je svakodnevno jedenje hamburgera narušilo zdravlje, i zamisli dobili parnicu! A za cjepivo, koktel kemikalija i tko zna cega koji idu direkt u krv, nitko ne odgovarala. Zanimljivo!

Pa šta, tužili su crvenu masu što su je pušili pedesetak godina i rak dobili i parnicu kao takovu.... Philip Moris milijarde isplatio samo da ga se okanu i pici dalje..

E pa ovdje nema tuzbi, a realno gledano, proizvidjaci cu odgovorni za svoje cjepivo

Realnost nema veze sa ovim,oni prvi su oslobođeni bilo kakve odgovornosti od država ,i to zakonski,pa tek onda drzave dobiju cjepivo!

Da nema nikakvih posljedica, ocito im ni ne bi trebala ta izjava, ali nek oni nas uvjetavaju da je "potpuno sigurno i ucinkovito", a mi im zamorci za ispitivanje. Najcudnije sto i doktori ponavljaju tu izjavu, a to je samo ono sto su culi od drugih...

ako je sigurno i dobro onda bi i stavali iza toga i bili spremni isplatiti odštetu

Federacija se odriče pritužbi u slučaju negativnih posljedica cijepljenja!
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari