Osigurati što kvalitetnije obrazovanje prilagođeno 'novoj realnosti'

ljubuski.info

Ministrica civilnih poslova Bosne i Hercegovine Ankica Gudeljević sudjelovala je danas na online sastanaku ministara obrazovanja zemalja članica UNESCO-a, a tema skupa bila je "Godinu dana u pandemiji COVID 19: prioritetni oporavak obrazovanja kako bi se izbjegla generacijska katastrofa".

Sastanak je održan u organizaciji Organizacije Ujedinjenih naroda za obrazovanje, znanost i kulturu (UNESCO).

Kako svijet ulazi u drugu godinu života s pandemijom COVID-19, predstavnici UNESCO-a organizirali su ministarski sastanak na kojem se razgovaralo o naučenim lekcijama, najvećim rizicima s kojima se suočava obrazovanje i strategijama za potporu učenicima.
Obrazovanje mora imati plan "B" u slučaju daljnje tendencije pogoršanja epidemiološke situacije, ali i plan otvaranja škola čim to situacija dopusti. Ovo, svakako, podrazumijeva veća ulaganja u resurse kojim će se osigurati zdravstvena sigurnost nastavnika, školskog osoblja i učenika - istaknula je ministrica Gudeljević, dodavši kako je jasno da je breme odgovornosti za izvođenje nastave, osim roditelja, i na nastavnicima i da su nastavnici heroji obrazovnog sektora u vremenu kada se svi borimo sa pandemijom COVID-a.

Vjerujem, dodala je ona, da ćemo zajedničkim naporima kako na lokalnom, tako i na globalnom planu uspjeti blagovremeno poduzeti adekvatne mjere kako bi osigurali što kvalitetnije i inkluzivnije obrazovanje za sve, obrazovanje prilagođeno "novoj realnosti".

Na sastanku je globalna obrazovna zajednica imala priliku razmijeniti mišljenje o naučenim lekcijama i najvažnijim trenutnim izazovima, uz prezentaciju ključnih podataka.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Bez izbora pred izbore Ružica Zeljko
ljubuski.info
Život proveden u crvotočini Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Kad porastem, biću na proračunu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Ima li nam života ako "naši" ne pobijede? Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari