U obnovu 'Laste' uloženo oko 20 milijuna eura, početak rada do kraja godine

ljubuski.info

Izgradnja tvornice keksa "Lasta" u Čapljini odvija se prema predviđenom planu, intenzivno se radi na rekonstrukciji svih pogona, građevinski radovi u završnoj su fazi, a ukupno je investirano oko 20 milijuna eura u opremu i infrastrukturu, kazao je vlasnik "Laste" i grudske kompanije "Violeta" Petar Ćorluka.

Obnova tvornice temeljila se na ekološkoj održivosti pa će tako imati solarne panele jačine 1,3 megavata, namijenjene za krov, a pomoću kojih će tvornica proizvoditi električnu energiju za svoje potrebe u sunčanim danima.
Svi radovi moraju zadovoljiti visoke standarde kakve zahtjeva prehrambena industrija, kako bi sa svim faktorima mogli konkurirati na tržištu i pružiti jedinstven i kvalitetan proizvod", kazao je Ćorluka.

Sami završetak radova diktira i određuje opća situacija, ali početak rada očekuje se do kraja 2021. godine.
Bitno je da svi pogoni zadovoljavaju standard za proizvodnju prehrambenih proizvoda. Trenutno se svi radovi odvijaju prema planiranom rasporedu i naputcima struke. Ulaganje u proizvodne pogone, modernu tehnologiju i dosljedna edukacija zaposlenika kreirat će premium program slastica. Od velikog je značaja da svi nivoi budu ispunjeni, od same organizacije, proizvodnje, tehnologije i kontrole kvalitete kako bi se započeta realizacija odvila u skladu s postavljenim ciljevima. Trenutno smo u procesu zapošljavanja i selekcije zaposlenika, a što se tiče rokova, početak rada očekuje se do kraja ove godine, kazao je vlasnik Laste.

Kako bi se postigla premium linija slastica, tvornica je zahtijevala značajna ulaganja, oko 20 milijuna eura, od izvođenja građevinskih radova - unutarnjih i vanjskih, obnove tvornice, ulaganja u održivi razvoj i visoku tehnologiju proizvodnih pogona, do, kako kaže, maksimalnog ulaganja truda i potrebnih sredstava u istraživanje tržišta i sami razvoj novih proizvoda.
Čapljina će ponovno zamirisati svojim poznatim slasticama kao što su štrudla i krem štapići uz ostale novitete koji će se lansirati na tržište. Svi proizvodi će se unaprijediti i poboljšati s novim pakiranjima. Svakako, uz nove i visoke tehnologije te kvalitetne sirovine, idemo prema stvaranju najboljih proizvoda, kazao je Ćorluka.

Istaknuo je kako planirani kapaciteti proizvodnog pogona Laste premašuju potrebe bosanskohercegovačkog tržišta.
U planu nam je lansiranje proizvoda i na strana tržišta u dogledno vrijeme. Svakako prvo moramo zadovoljiti i ispuniti očekivanja domaćeg tržišta kako bi uspješno mogli plasirati naše proizvode i izvan BiH, naveo je Ćorluka.

Grupacija Violeta do sad se bavila proizvodnjom higijenskih potrepština, tekućeg programa i distribucijom poznatih svjetskih brendova.
Nismo do sada imali doticaja s proizvodnjom prehrambenih proizvoda, ovo je prva investicija što ne znači da je zadnja. Svakako imamo velike planove za Lastu i u drugim kategorijama iz područja hrane. U ovoj situaciji smo vidjeli da je domaća proizvodnja hrane jako bitna te nam je cilj zadovoljiti potrošače u BIH svojom cjelokupnom ponudom. Mi uvijek osluškujemo i istražujemo tržište te pratimo svjetske trendove i inovacije. Želimo zadovoljiti potrebe potrošača i ponuditi tržištu uvijek inovativni proizvod. Naravno, kao i do sada, uvijek smo otvoreni za nova ulaganja i investicije ako prepoznamo potencijal pojedinog proizvoda ili usluge, kazao je Ćorluka.

FENA

Glas naroda

Uz sve poštovanje i respekt ali nešto ovde ne štima.Evo mi šef pravi firmu u Estoniji,u decembru počeli i već otvorena.

Tamo ne trebaju tri šlepera papira ua birokratsku mafiju i stotine kuverti s eurima

To su samo izgovori.Prije godinu dana je rađena reportaža na objektu i u istoj si moga vidit samo tri molera ,sa četkom i valjkom,i nigdi nikog drugog a ovo je već ko zna koje odgađanje otvaranja.Zdravu biznismenu i zdravu projektu je sve u vrimenu,ne kaže se đabe vrime je novac.U svakom slučaju samo nek ulaže.

Sve je to dobro ali se ne bi ovako brzo širio da plaća noćni rad,rad blagdanima i da ljudi imaju plaću od koje se može živiti a ne preživljavati, uvik je bilo lako tuđim k... gloginje mlatiti...

Dok ima ko radit za malu plaću, bit će i male plaće. Umjesto da se okomljavate na poslodavce zašto malo ne kudite državu koja vam uzme najmanje 45% plaće, i kroz PDV i akcize još 30ak%

Da država smanji harač bile bi veće plaće i lakše bi se pokretale nove firme koje bi bile konkurencija u plaćama pa bi te iste plaće rasle

Isto toliko je jamljeno na pljački ljubuških firmi.Mislim da je samo vinarija dužna 20 miliona maraka

Povrat pdva radi čuda hahaha

Jedva čekam da dođu lastini slatkiši u njemačku.Da mi se je nabacat slatkiša.Ali ako nisu skuplji od Milkini slatkiša.

S obzirom da drze cijenu i s obicnim wc papirom, za jedan njihov mozes kupit dva od tvornice iz banja luke, sumnjam da ce biti jeftiniji od milkinih jer je dobro iskesirao da kupi brend "Lasta" koji se naravno dodarno placa pri kupovini proizvoda

Šta ima veze što će biti skuplji kad će bit triput bolji, neće ima Milka moć ni kopačke čistit...

U obnovu 'Laste' uloženo oko 20 milijuna eura, početak rada do kraja godine
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari