Zdravstvena putovnica za EU dostupna od 15. lipnja?

ljubuski.info

Ubrzanje isporuka cjepiva će omogućiti Europskoj uniji ugledati "svjetlost na kraju tunela", usprkos trećem valu epidemije korona virusa koji se širi Europom, najavio je europsk povjerenik za jedinstveno tržište Thierry Breton.

Sada u Europi imamo 52 tvornice koje rade 24 sata dnevno, sedam dana u tjednu za proizvodnju cjepiva protiv korona virusa, rekao je on za francuske medije.

Breton je kazao kako Europa ima kapacitet proizvesti i isporučiti za svoje građane 360 milijuna doza planiranih za kraj drugog kvartala i 420 milijuna doza potrebnih da bi se kolektivni imunitet postigao do sredine srpnja.

On je nedavno rekao kako bi Europa mogla postići kolektivni imunitet do 14. srpnja.
Vidimo svjetlost na kraju tunela, kazao je Breton i dodao kako trebalo još nekoliko tjedana da se širenje virusa ograniči i da se istovremeno poveća broj cijepljenih.

Breton je najavio kako će prva Europska "zdravstvena putovnica" biti dostupna od 15. lipnja.

Novo zdravstveno uvjerenje treba biti dostupno "u roku od dva do tri mjeseca" u digitalnim i papirnim obliku, i važit će u svih 27 država članica, rekao je Breton.
Od trenutka kada budemo sigurni da će svaki Europljanin koji želi biti cijepljen imati fer pristup cjepivu, kao što će to biti slučaj u naredna dva do tri mjeseca - bit će dobro da postoji zdravstvena potvrda koji će potvrđivati vaše stanje, rekao je Breton.

Podrvrda, ili putovnica, kako ga neki mediji nazivaju, sadržat će podatke o državljanstvu, vrsti cjepiva i o antitijelima.
U dokumentu će biti vaše ime, prezime, datum rođenja, državljanstvo, broj putovnice ovjeren QR kodom, da li ste cijepljeni ili ne, vrsta cjepiva i da li ste bili nositelj virusa, rekao je Breton koji je novinarima pokazao inačicu te potvrde.

Primjena zdravstvene putničke isprave planirana je za lipanj, što bi osiguralo da se putovanja nastave širom Europe, dodao je.

Breton je rekao kako postoji mogućnost da dokument, iako nije obavezan, bude preporučen za putovanje zrakoplovom, sudjelovanje na nekom važnom događaju ili za ulazak na neko javno mjesto.

U nedostatku tog dokumenta, dodao je, bit će nužan negativan test na koronavirus.

AJB

Glas naroda

Znaci zabranjeno imati imunitet bez njihove vakcine?

Bu da le

novi fasizam

Zdravstvena putovnica za EU dostupna od 15. lipnja?
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari