Poljoprivrednici najavili blokade

ljubuski.info

Udruge poljoprivrednika iz cijele Bosne i Hercegovine traže da se u dnevni red narednog tjedan Vijeća ministara uvrsti točka koja se odnosi na uvođenje mjera zaštite domaće proizvodnje.

Poznato nam je da je prošlog tjedna kolegij VM odbio da se raspravlja na tu temu. Bez ulaženja u motive pojedinih ministara koji očito nastavljaju da štite uvoznički lobby, želimo još jednom podsjetiti VM i javnost na naš osnovni zahtjev a to je uvođenje prelevmana i carina na uvoz svih poljoprivrednih proizvoda koje ugrožavaju domaću proizvodnju gdje postoje tržišni viškovi. U trenutcima kad u svim sektorima gospodarstva padaju plaće, padaju prihodi, zatvaraju se objekti i svi trpimo posljedice krize izazvane pandemijom, nema vremena za politikanstvo i zaštitu velikih uvoznika - financijera političkih stranaka, kažu poljoprivrednici.

Zaštitu i podršku trebaju dobiti prvenstveno domaći proizvođači i obični građani, koji svaki dan na vlastitoj koži osjete pad kvaliteta i rast cijena prehrambenih proizvoda. Bili smo više nego strpljivi, uvažili smo zahtjeve da se rokovi produže, uzdajući se u ozbiljnost članova Vijeća ministara. Nažalost, sve više čini nam se da političke stranke rastežu ovu tešku situaciju ciljano, jedni kao "rade svoj posao" a drugi kao opstruiraju, jedni podržavaju a drugi osporavaju, jedni su uz nas a drugi protiv nas, i tako unedogled za i protiv. Poljoprivrednici iz cijele Bosne i Hercegovine nikad nisu bili jedinstveniji. Nećemo odustati od naših zahtjeva, pa makar bili prinuđeni blokirati cijelu državu. Odluke o eventualnim daljnjim koracima donijet ćemo nakon ovotjedne sjednice VM, poručili su.

Ovo pismo potpisuju:

Udruga poljoprivrednih proizvođača BiH
Savez Udruga poljoprivrednih proizvođača RS
Udruga poljoprivrednika FBiH
Udruga uzgajivača svinja RS
Seljački savez FBiH
Udruga poljoprivrednih proizvođača sela Semberije i Majevice

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari