Postignut dogovor o dodjeli stanova

Ministar hrvatskih branitelja Županije Zapadnohercegovačke Viktor Kvesić ovog je petka održao sastanak s predsjednicima općinskih vijeća ove Županije, te pomoćnicima općinskih načelnika za pitanja braniteljske populacije, a središnja tema njihovih razgovora bilo je skorašnje raspisivanje Natječaja za dodjelu stanova.

„Naše Ministarstvo je već ranije zatražilo sve potrebne podatke za stradalnike rata a s ciljem što pravednije raspodjele stambenih objekata na prostoru ŽZH, odnosno kako bi se maksimalno ispoštivao postojeći zakon.

Naišli smo na veliku susretljivost i predsjednika općinskih vijeća, kao i pomoćnika općinskih načelnika za pitanja branitelja i mogu reći kako je velika zainteresiranost svih strana da se realizacija samog projekta što prije i na što kvalitetniji način privede kraju“ – konstatirao je ministar Viktor Kvesić neposredno po okončanju sastanka u Grudama.

Također, na ovom sastanku se razgovaralo i o ostalim pravima branitelja, prvenstveno onim pravima koja su u općinskoj, te županijskoj nadležnosti, pa je Ministarstvo i ovom prilikom ukazalo na određene obaveze samih općina u ŽZH.

„Izvijestili smo predstavnike općinske vlasti i o najnovijem vidu suradnje s Ministarstvom branitelja Republike Hrvatske, suradnji s Udrugama proisteklim iz Domovinskog rata, no ponavljam u ovom trenutku je najvažnije to što je postignut dogovor između obitelji poginulih i stradalih branitelja naše Županije pri samoj dodjeli stanova. Čitava atmosfera po tom pitanju je i više nego pozitivna, pa vjerujem kako ćemo u predstojećem razdoblju imati još bolju i uspješniju suradnju“ – zaključio je ministar Kvesić.

ABCportal.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari