Prepucavanje Barbarića i Raspudića u Hrvatskom saboru

ljubuski.info

Zastupnici HDZ-a BiH i MOST-a Nevenko Barbarić i Nino Raspudić, zaratili su danas u Hrvatskom saboru u kojem se raspravljalo o Godišnjem izvješću o provedbi Strategije Zakona o odnosim s Hrvatima izvan Hrvatske za 2019., a među šest programa potpore, posebno je važan onaj za Hrvate u BiH, a za koji je RH izdvojila 25,8 milijuna kuna, kroz 89 programa i projekata.

Nekadašnji načelnik Ljubuškog rekao je kako tražimo povrat na izvorni Daytonski mirovni sporazum i sve ono što smo tada imali.
Nametnute izmjene situaciju su dovele do apsurda. Već je govoreno o tome, nije samo član Predsjedništva nelegitimni predstavnik biran tri puta. Još je apsurdnija situacija izbor izaslanika u Dom naroda gdje Bošnjaci s onim silnim nametnutim izmjenama izbornog zakona i Ustava Federacije bez ikakvih problema - neovisno o izbornom rezultatu - kontroliraju i imaju 15 od 17 zastupnika u bošnjačkom klubu, 12 od 17 u srpskom klubu, pet od sedam u klubu ostalih i pet od 17 u hrvatskom klubu, rekao je Barbarić.

Raspudić mu je odgovorio kako je sve dobro rekao i da se slaže sa svime. No, prozvao ga je za šizofrenu politiku.
Zbunjuje me činjenica da održavate većinu Andreja Plenkovića koja je iznjedrila, lobirala, gurnula Mariju Pejčinović Burić na čelo Vijeća Europe, a koje eksplicitno sada radi na dokidanju konstitutivnosti naroda BiH. Jeste li uvjereni koliko je shizofrena Vaša pozicija. Kojem Barbariću da vjerujem? Ovome koji kaže da Hrvatska čvrsto treba braniti konstitutivnost Hrvata u BiH ili ovome koji održava Plenkovićevu većinu čija nam 'Marija Burić Perjanica' šalje sramotan odgovor u kojemu nam uopće nije odgovorila na naš upit... Izabrani ste iz 11. izborne jedinice, golemom većinom glasova Hrvata iz BiH. Imate li odgovornost prema tim ljudima?, upitao je Raspudić.

Poručio mu je da prijeđe na hrvatsku stranu te da ne bude dio stroja koji defitnitivni grobar Hrvata u BiH.

Barbarić mu je rekao kako nije ni približno korektan kada proziva stroj iz 11. izborne jedinice.
Bili ste na Odboru i svjesno te zanemarili odgovor koji je upućen Ministarstvu vanjskih poslova... Osobno bih volio da je odgovor spomenute tajnice Vijeća Europe bio korektniji i sadržajniji, no nije. Ja sam izabran u 11. izbornoj jedinici na listi HDZ-a i - ma koliko se trudili Vi i dio medija da banalizira naš rad - sada može o tome tko je koliko doprinio opstanku Hrvata i tko je od nas zaslužan za položaj Hrvata u BiH, odgovorio je Barbarić Raspudiću.

Raspudić je potom tražio povredu Poslovnika.
Povreda članka 238. - vrijeđanje i omalovažavanje zastupnika. Gospodine Barbarić, 15-20 godina na svoju štetu u hrvatskoj javnosti radim posao kojih je vas pet, a kasnije troje to trebalo raditi u Hrvatskom saboru. Šutili ste, sada šutite kada se izravno podriva konstitutivnost Hrvata u BiH. Dio ste stroja koji podržava Mariju Pejčinović Burić koji očito podržava ovakvu politiku Vijeća Europe, rekao je.

Barbarić je rekao kako Raspudić omalovažava njega kao zastupnika.
Cijelo vrijeme proveo sam u Bosni i Hercegovini, proveo u ratu na prvoj crti. Dok ste vi montirali spomenike Bruce Leeja, ja sam radio spomenike poginulim i nestalim pripadnicima Hrvatskog vijeća obrane, dolazio u RH, zalagao se za svaki projekt i realizirao milijunske iznose projekata međugranične suradnje.-., rekao je.

Raspudić je ponovno zatražio povredu Poslovnika.
Bruce Leejev spomenik u Mostaru kojeg smo radili kao mladi ljudi, kao studenti, je svjetska pozitivna priča - i za Mostar i za Hercegovinu. To što vaša struktura nije bila u stanju 20 godina završiti spomenik hrvatskim braniteljima to je Vaš problem. Danas, 2021. godine, držite štangu politici koja izravno dokida konstitutivnost Hrvata u BiH. Sramite se!, poručio je Raspudić Barbariću.

Barbarić je potom rekao kako Raspudić u nedostatku argumenata vrijeđa i koristi izraze koji nisu primjereni ovom visokom Domu.
Samo ću ponoviti da sam netko tko je proveo cijeli svoj radni životni vijek u Ljubuškom, za razliku od nekih drugih koji popuju što bi i kako to trebalo. Treba živjeti i osjećati onaj narod i potrebe koje su 'dolje', a ne filozofirati, rekao je Barbarić.

 
bljesak.info

Glas naroda

Nekadašnji načelnik Ljubuškog rekao je kako tražimo povrat na izvorni Daytonski mirovni sporazum i sve ono što smo tada imali.

Barba vrati Posavinu i Hrvate u takozvanu republiku smrdsku

U Posavini sada ima okay 50.000 Hrvata- Orašje, Domaljevac, Odžak i Ravno Brčko i nešto sitno u Derventi, Šamcu i Bos. Brodu.
Priča je deplasirana. Nitko se više neće nigdje vraćati. Pogotovo iz Zagreba, Slav Broda, Beča ili Minchena.
Muslimani su uložili milijarde Eura u povratak u RS, nema ih ni 50.000 u cijeloj RS s tendencijom smanjenja.

Sto se nisu iselili 1990 pametnjakoviću ?

A moj Barba, pa moga si to bar lipo pripremit da pročitaš bez zamuckivanja. Amater.
U Ljubuskom si navika da svi klimaju glavom i potvrđuju ono što pročitaš. Raspudić te malo iznenadio replikom, vjerojatno nisi očekiva da će ti ga naš čovik metn.it

On je bio na prvom liniji na frontu..???..kao i svih 50pukovnika i 25 generala u Ljubuškom ....čast izuzecima al malo ih je.... Očuvali hrvate u BiH...ma gdje ih osmanlije nisu uspjeli pet stoljeća otjerati danas ih nema......samo koliko u Ljubuškom ih je otišlo.....i on se borio....kao i svi hrvati iz te branše....za svoj djep i svoje klimoglavce..milijun maraka dnevno stizalo u tzv HB...gdje li su nestale ???

Zar je moguće da je Barbarić progovorio riječ u saboru .
Gdje si se ti borio [ * neprimjereno * ]o jedna , u Ljubuskom ima 349 mirovina iz RH 21 poginulo u ratu sve je laž samo pusta laž okooo nas . Nevenko lopove nedojebani

Nisam politicar niti znam clanke ni sporazume al ovaj Raspudic je toliko iritanatan lik,svaka rijec mu pleske trazi

Barba se služi komunjaretinskim izrazima, čuli "popuje" pu pu pu

Barbar i njegova klika su pokrali i upropastili Ljubuški. Sa svojim kumom je pljačkao proračun, novac svih Ljubušaka. Manipulacijama i prevarama biran za gradonačelnika, prevarama je otišao u Sabor iz drugog pokušaja. U ratu je bio direktor Komunalnog kojeg je poslije upropastio. Priče o prvoj crti su zadnja njegova laž. Tko ne pozna barbara skupo bi ga platio, smotanko ali obrigangster.

Nigdje nema toliko Aleksandara kao u klobuku.

I ne zna se koji je gori!

Meni ne treba ta tvoja borba,ne muci se radi mene,pozdrav svim komunistima ,

Dobro li ti ljubuškim Muslimanima Nino smeta...

Perčinović Burić nije Hrvatica, dijete je deklariranih Jugoslavena prosvjetara iz mješanog braka. Klobučki projekt je Vase i barbara također klobučana. Kad se pridoda tome da su klobučani bili veliki zagovornici kralja Petra u shs to se i te kako bolje razumije. Pa klobučani su mijenjali prezimena kako bi se pisrbili. I ponovo bi.

Đe si provokatorčiću?Pozdrav i podrška Klobučanima.Ko što izreka kaže: "Za dobrim se konjom prašina diže".

Za dobrim konjem da, ali ovo je na žalost daleko od dobrog konja, prije veljačka kenja, da smo nju gore spremili možda bi ponekad zarevaIa, od ovog ni glasa.

Aj pajdo deder a sta fali dobroj veljackoj kenji ?

Meni ne fali . Oces i ti malo ?

Al za losim jos i vise...

Tako je.
Mene su vaki likovi otjerali Merkelici a ne Komšić
Gori su ovi od Komunjara, a za Klobuk štate ima čudit.Dušan..Radovan.Slobodan.Svetozar pa i Barbarin.
Zar ga nije stid Generala Glasnovića..

Nije valjda sad da ti ni Merkelica ne odgovara?Ma ko će vas provokatore zadovoljit kad ste nimfomani.Inače što se tiče imena mi i Srbi smo slaveni tako da nije čudo da su i pojedina imena zajednička.Ali provokatorčiću jesi li ikad se zapita kako to da Hrvati u svojoj crkvi imaju kosti posljednjeg Bosanskog kralja,kako to da oko Bobovca ,Jajca,Tomislava žive Hrvati koji baštine običaje i štuju,i uvik su štovali,te kraljeve i gaje sjećanja na njih.Zašto se rijetki zapisi i muzejski eksponati tih vrimena nalaze po Hrvackim katoličkim bogomoljama i muzejima?Ima puno tih zašto ali mi se sa provokatorim neda raspravljat a ne mogu odšutit.

Kakve to veze ima s Barbarićem.

....vjerujem da je mnogim hrvatima, a i ostalima, u BiH već odavno jasno da BiH jedino može ući u EU kao građanska država...zaboravite daytonski sporazum i ostale gluposti, bilo pa prošlo....Franjo je kreirao vašu svijetlu budućnost prije 30 godina i ta njegova vizija će se ostvarit ....valjda na vaše zadovoljstvo, jer ipak je to trasa vašeg idola uz potporu vašeg velikog prvaka Gojke....neka vam bude sretno!!

Naravno ,građanska sa dijelovima di šerijat vlada.Hrvatima a vjerujem i Evropi je sasvim jasno da je SDA samo produžena ruka Turske AKP partije i Mladomuslimanske organizacije i što god SDA zagovara je u cilju ostvarenja Alijine Zelene transfezale.Isto tako su svjesni da Bošnjaci,Bosanci,Muslimani nisu svi takvi pa moramo gledat na razvoj situacije.Što se tiče Franje i Gojka možete i možemo im bit samo zahvalni jer da nije bilo njih sad bi vam Šešelj bio guverner.Ali kad vidimo šta se radi Bogiću Bogićeviću zahvalu je od vas teško očekivat.Zato mi moramo svoj posa vodit a inače mi smo već u EU.

Tipična priča HDZovog pijuna

Tipičan odgovor provokatorčića kojem sve Hrvatsko i drukčije smeta.

sve vam se vidi ali vama je bitno ageze i puno korito hrvatski narod osta manjina

Nino hvala ti u ime svih nas Ljubušaka koji nismo podrzavali Barbarića i hvala ti do neba što si ga smjestio tamo gdje mu je mjesto u nižem rangu.Lako mu je bilo dok su mubnjegovi podobnici klimalibglavom a danas ga se odriču i likuju na ovo što si mu rekao.Neka je i njih stid sto se nikad nisu smjeli suprostaviti despotu.Hvala ti Nino što si raskrinkao despota koji u velikom gradu u Hrvatskom saboru ne može ništa.Problijedio i manji od makova zrna.

Vodi Ninu kući, ako će ga pustiti treća supruga

nino je izmislio svjet za razliku od tvog mucavca nije mu ovo opcina ni komunalno

Udario junak na junaka!

Nema u saboru pitt-bull a iz otoka da prekine sjednicu!

Barbarić je odraz seljačluka kojeg je ponio iz
Ljubuškog na moju veliku žalost, imali smo mi i imamo puno boljih predstavnika, ali smo na žalost osuđeni da nas ovakvi predstavljaju i sramote već 30 godina. , Produžena ruka loših politika, koje će još jedno vrijeme trajati, dok z.a.t.u.c.a.n.o.m narodu ne dođe iz g.u.z.i.c.e u glavu
Znači bezidejna politika isto takvog bezličnog HDZ a BIH koja podanički služi HDZ HR , nadajući se mrvicama sa stola, umjesto sa vodi suverenu politiku
To je toliko jadno i bjedno za slušati i gledati da me je je stid što sam rodom iz tih krajeva. A krv sa prolijevao dolje. Zastupnici iz BiH ništa dobro nisi donjeli hrvatima iz BiH i svijeta, ne zaboravimo da i njih "zastupaju" mada je sada već svima jasno da zastupaju samo sebe. " kakav rat, prva crta, prekogranični fondovi, s.r.a.m.t.o. Ljubuškog., sram te bilo.

Čitajući šta pišeš ne bi reka da je narod to čim ga prozivaš već ti babo.

Tebe su tribali u sabor da prestavljas ovo malo stoje ostalo u BiH. Dosta vas je Bradvica i kucnoj celjadi

Nino svaka ti cast nek si oprao ovu nepismenu barabu,dosta ga je bilo vise..nek svi vide ko nas je vodio zadnji 20g i otjerao vecinu radno sposobnih Ljubusaka u Njemacku..pa kako te nije stid [ * neprimjereno * ]ce Hrvatskoga naroda,od Grada Ljubuskog koji je bio zaista razvijen za vrijeme bivse drzave napravio si selo koje nema nijedne tvornice. Sramotooo Ljubuskaa!

Stace brani Čovika ili si iti digla ruke od njega

Nino.kralj Barba prešao ma.osobnu razinu navika iz Ljubuškog!!

Pogledao sam video zapis i nažalost Raspudić ima pravo.
U ovih proteklih godina naši zastupnici u HR saboru su samo šutili,sramota velika.
U biti imali smo mutav.e zastupnike, koji se nisu uopće trudili da se čuje za nas.
HDZ jeste postao grobar Hrvata,zar smo radi ovoga ginuli stoljećima? Jeli ovo Hrvatska o kojoj su sanjali naši djedovi i pradjedovi?
Sad vidim i čujem priča se, čiji je ovaj čiji je onaj za koga glasa?
Gore nego u partiji.
Za posao da i ne pričam,javna poduzeća nigdje natječaja,prima se ili si dao novac ili si duboko u njihovoj gu.ici
Da bi radio obični posao čistačice,Parkovima na trimeru itd, moraš biti u sustavu,prije posla po člansku iskaznicu.
A za mlade da i ne govorim,čisto razočarenje svi trču u HDZ biti će posla,umjesto da su glavni pokretači pozitivnih promjena oni kao tikve niz vodu,što reći Tuga, moral nula,čast izuzecima.
Žali bože poginulih bez veze izginuše sa ovakvim glavama Hrvatsku nikada nećemo imati.
HDZ=KPJ Grob.r Hrvatskog naroda i svi vi koji ga podržavate iz osobnih interesa ili što ste [ * neprimjereno * ].i trećeg razloga nema.

Za iznad. Sve si rekao, istina boli....

Ja sam bio 4 godine u ratu ali barbarica nisam vidio a politika hdz je kriva sto nas [ * neprimjereno * ]e jebu mi smo u federaciju unili herceg bosnu zaradenu krvlju i puskom obranjenu a oni su to izgubili zabavili se plnackom drustvene imovine a sad se sitili da smo ugrozeni jesmo ali najvise od njega i taki ko on

Eh....tako je..... Mladi koji bi trebali biti nosioci promjena odmah u stranku bit će posla..tj iz svih stranki su prešli k njima(gdje su neki bili prije a sad perjanice stranke)...sve za koju pinkicu za neki sitni interes.... Doduše i geslo mladeži partije je s nama ćes možda nešto a ako nisi s nama nećeš ništa ....njima je u cilju da bude samo jedan vladar jedna partija..narod je otišao...ostali su samo oni .

U ljubuškom nikada nečeš imati hrvatsku,nije mi jasno o čemu pričaš.

Pričam o ovome,koja je razlika između bivše Partije i današnjeg HDZ sustava u BIH.?
Danas je stanje puno gore,sve mi vidimo i šutimo a samim time podržavamo ovaj sustav.
Većinom imamo Hrvatsko državljanstvo, samim time se smatramo Hrvatima u Ljubuškom.

Očekivao sam javljanje ADZ-ovih policajaca koji neštedimice ponavljaju kako su hrvati u pravu ali, neki drugi, su krivi za stanje koje jest.....muslimani, srbi i td.....Politika ADZ-a je nepogrešiva bila i jest, tu se nema šta kritizirat....tako je najlakše....no, sam jedan podatak koji jasno oslikava politiku od 90-ih do danas....Hrvatska je izašla iz Yuge s 4.800.000 stanovnika, a danas je bliže 3 nego 3 i pol milijuna...uz sva doseljavanja iz okolnih država katastrofalno odumiranje se nastavlja...nažaost, u okonim državama je pustoš kada su u pitanju hrvati....Banovina Hrvatska 1930 je imala preko 4 milijuna stanovnika...znanost je utvrdila da će pad hrvata rezultirati 3 milijuna 2050 godine.....daleko smo od 1950 godine a stigli smo na te grane, što će još bit za 30 godina???..I za sve ovo su "krivi" srbi, muslimani, SDP i tko sve ne...ali sužbena politika ne...politika državotvorne zločinačke organizacije je nepogrešiva....pa eto uživajte u ljepoti

Evo da se javim da odgovorim provokatorčiću jer vješto izvršava zadatak obmanjivanja.Istina je što pišeš ali kako pišeš ispada da samo Hrvatska ima tih problema a svi znamo da to nije istina.Sve zemlje bivšeg,tebi dragog,komunističkog bloka su opustile i priselie na "truli zapad".Tako je između ostalog i narod Istočne Njemačke,iako uz izdašnu pomoć zapada masovno odselio.Iako je zapadna Njemačka i cili zapad primio te ljude i imaju jake dječije dodatke i njih muči natalitet jer takvi ko ti čekaju da mu neko drugi napravi dite i othrani ga.Dicu odgaja ljubav a ne dječiji dodatak.

Uvijek uhljebu pricas kako je u drugim zemljama...jadnim iz bivseg komunizma...zasto za primjer ne uzmes Svicarsku..a za djecu osim rod.ljubavi treba i novac..ta i djeca trebaju jesti piti..obaciti se....lako je tebi pisati ta ti si na drzavnim jaslama..ne radis skoro pa nista a lova stize...jadno i tuzno...

Koje tebi kriv što se ne znaš uvrit ko ja i ljudi ko ja, gonjajte vi poštenje

Ti bi se [ * neprimjereno * ] sa Švicerskom uspoređiva?Znaš li šta napravit što Švicarac zna?Imaš li ikakav potencijal?Inače bio sam u Švicerskoj i vidio da su im pašnjaci puni stoke na ispaši i da im je svaki m3 obrađen .A opet i oni imaju problema sa natalitetom.

Prepucavanje Barbarića i Raspudića u Hrvatskom saboru
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari