Tim stručnjaka i entuzijasta dovodi olimpijski sport u Mostar

ljubuski.info

Mostar uskoro postaje bogatiji u sportskoj ponudi za još jedan olimpijski sport, Triatlon.

Dovode ga Sanus Motus i Klub vodenih sportova Sveučilišta u Mostaru. Rezultat je zajedničke suradnje i pokretanja programa pod nazivom "Škola triatlona 3atleta" koja objedinjuje tri bazična sporta: plivanje, biciklizam i trčanje.

Tehnologija je uzela maha i svjesni smo činjenice kako se djeca sve manje bave raznim tjelesnim aktivnostima te kako je zavladao sjedilački način života što kroz dogledno vrijeme može imati negativne posljedice na rast i razvoj. Ukoliko želimo izbjeći taj scenarij, djeci je potrebno omogućiti raznovrsne sportske i druge rekreativne tjelesne aktivnosti. Idealan sport za djecu upravo može biti triatlon koji im omogućava raznolikost i razvoj u najkvalitetnijem smislu, a u prilog mu ide činjenica da je jedan od najbrže rastućih sportova te postaje sve popularniji u svijetu. U pitanju je sport aerobnog tipa koji pozitivno djeluje na razvoj motoričkih sposobnosti i vještina te predstavlja najbolje strane plivanja, biciklizma i trčanja.

Program započinje s popunjavanjem prve grupe. U "Školu triatlona 3atleta" mogu se učlaniti sva djeca dobi do 16 godina, a osnovni uvjet za pristupanje školi jeste da djeca znaju plivati.

Ukoliko još uvijek nisu savladali plivanje, mogu pristupiti obuci neplivača koja se provodi u sklopu programa rada Kluba vodenih sportova Sveučilišta u Mostaru.

Treninzi triatlona planirani su tri puta tjedno (ponedjeljkom, utorkom i četvrtkom u 17:00 sati) i to u kombinaciji plivanja i trčanja, a povremeno i vožnje bicikla po trenutnoj promo cijeni od 60 KM mjesečno, a nude se dodatne pogodnosti za obitelji koje uključe više djece u program.

Obuka neplivača također će se održavati tri puta tjedno, po istoj cijeni.

Treninzi trčanja održavat će se u sklopu Sanus Motus Kids škole trčanja, a treninzi plivanja i obuke neplivača u sklopu Kluba vodenih sportova Sveučilišta u Mostaru na Sveučilišnom bazenu u Rodoču. Treninzi biciklizma i tehnička obuka održavat će se u dogovoru grupa s trenerom biciklizma.

Za djecu koja se žele usmjeriti više na plivanje i trčanje, omogućeno je treniranje izvedenice ovoga sporta pod nazivom akvatlon (treninzi plivanja i trčanja, bez biciklizma).

Ako želite dugoročno kvalitetno usmjeriti dijete, omogućiti mu svestran razvoj i učenje pravilne tehnike plivanja, biciklizma i trčanja, upišite ga već danas.
Škola triatlona 3atleta pripremila je program i za zasebnu skupinu odraslih, ukoliko broj zainteresiranih triatleta starijih od 16 godina bude toliki da popuni jednu trening grupu.

Kompletan program realiziraju trener atletike Vladimir Pokrajčić, trener plivanja Luka Posavac i iskusni triatlonac i biciklist Kristijan Ivan Jurič, a sve uz potporu cijelog tima stručnjaka koji čine kineziolozi, liječnik, psiholog, nutricionist te cijeli tim trenera iz ostalih sportova i područja tjelesne pripreme.

Planirane su ciljane edukacije našeg trenerskog tima i postepeni razvoj cijelog programa, uz podršku svih nadležnih državnih institucija i sportskih saveza. U fazi je postupak registracije prvog triatlon kluba u Mostaru, što će omogućiti sudjelovanje predstavnika na sjednicama saveza, kao i sudjelovanje na natjecanjima koja budu pod okriljem nadležnih saveza i institucija BiH sporta, za sve naše mlade sportaše.

Za sve informacije o triatlon programu i obuci neplivača možete nas kontaktirati na broj +387 63 571 120 ili preko e mail adrese kvs-sum [at] sum.ba, a istim putem možete izvršiti i vaše prijave.

Sadržaj prijave podrazumijeva:

  • ime i prezime polaznika;
  • datum rođenja;
  • program u koji se polaznik upisuje (triatlon/akvatlon/obuka neplivača);
  • kontakt broj mobitela.

Organizatori se nadaju kako će im se priključiti što više sportaša iz Ljubuškog.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari