Danas nove zapovijedi za stanovnike Federacije BiH

ljubuski.info

Direktor Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH Davor Pehar, koji je jučer sudjelovao na izvanrednoj sjednici Vlade FBiH, a na kojoj je doneseno nekoliko zaključaka, kazao je kako je najvažnije da je formiran Ad Hoc tim za pregovore.

Pred tim timom je stavljena vrlo teška i odgovorna zadaća. Nastojat ćemo stići do četvrka na nju odgovoriti. Posao je izuzetno težak i složen, praćen čitavim nizom administrativnih poteškoća koje, nadamo se da ćemo uz pomoć Vlade i Ministarstva zdravstva i drugih struktura u Vladi stići obaviti na prihvatljiv i zadovoljavajući način, naveo je Pehar.

Kada bi prva cjepiva mogle stići u Federaciju? Nije mogao sa sigurnošću odgovoriti… Kazao je kako su obavili razgovore sa dobavljačima, a o ishodu će ovisiti i dinamika isporuke.

Pehar je pojasnio i zašto nije razmotrena ponuda za Sputnik cjepiva.
Taj dopis nije konzistentan. U tom dopisu bile su neke stvari koje nama nisu ulijevale sigurnost u tu priču, jer navođene su kontradiktorne stvari u smislu skladištenja cjepiva, a ni sama dokumentacija nije bila potpuna, istaknuo je, osvrnuvši se i na donaciju AstraZeneca cjepiva iz Srbije:
Cjepljenje cjepivima koja su stigla iz Srbije u utorak idu na teren. Danas smo imali jednu kratku sjednicu i sutra i prekosutra Zavod za javno zdravstvo će izvršiti isporuku za svih 10 županija, rekao jme jučer.

Koja cjepiva će se prva nabavljati ovisi, istaknuo je Pehar, o dinamici koju će utvrditi na prvoj sjednici Ad Hoc tima.
Pregovarat ćemo sa onima koji su na ovim prostorim. Pfizer ima predstavništvo, Krajina lijek ima za Sputnik V, a imamo i predstavništvo Sinofarma. To su prva tri proizvođača sa kojim ćemo razgovarati, rekao je.

Što se tiče Kriznog stožera koji je jučer zasjedao i možebitnih mogućih novih mjera rekao je:
Možemo reći kako smo nezadovoljni epidemiološkom situacijom u Federaciji, posebno u Sarajevu, Mostaru i Tuzli. U ovom trenutku dogovori o konačnim mjerama, prijedlozima i zapovijedima još traju, a u utorak ćemo na stolu imati nove zapovijedi i preporuke.

N1

Glas naroda

To što nemamo cjepiva je jedina dobra stvar što se dogodila zadnjih 30 godina

jedan od najpametnijih komentara u zadnjih godinu dana. Vecina ne konta da smo sretni sto nemamo vakcina

Prosvijetli nas neuke i zavedene.

Zapovijedi i preporuke, pa jesu li jedno ili drugo?
Mislim da nemate ovlasti izdavat nikakve zapovijedi pogotovo ako krse ljudske slobode i prava i jos plus naplacivat kazne

Danas nove zapovijedi za stanovnike Federacije BiH
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari