Turnir u Ljubuškom okupio najbolje mlade šahiste

ljubuski.info

U Ljubuškom su se jučer okupile mlade šahovske nade Hercegovine.

Novoosnovani Šahovski klub "Kula" iz Ljubuškog ugostio je šahovske kadete iz Brotnja i Širokog Brijega te je u Društvenom centru u Ljubuškom odigrano treće kolo kadetskog turnira "Tri Hercegovačka kluba 2021".

Riječ je o turniru u kojem sudjeluju ŠK Široki Brijeg, ŠK Brotnjo i ŠK Čapljina.

S pravom se može reći da ovaj turnir okuplja gotovo sve najbolje mlade šahiste iz Hercegovine, pa su i mečevi bili takvi, moglo se i jučer vidjeti uistinu lijepih poteza na pločama.

U Ljubuškom su jučer igrali kadeti ŠK Široki Brijeg protiv vršnjaka iz ŠK Brotnjo, dok su Čapljinci u ovom kolu bili slobodni.

Igralo se na šest ploča uz tempo igre od 30 minuta po igraču.

Nakon uzbudljive borbe na svim pločama, pobjedu je rezultatom 8,5 - 3,5 upisala ekipa Brotnja.

Boje Brotnja jučer su branili Borna Pehar, Ana Ostojić, Filip Pehar te troje Ljubušaka Mihaela Buntić, Šimun Enzo Buntić i Marin Nižić.

Za Široki Brijeg su igrali Tomislav Ivanković, Ivan Naletilić, Matej Čerkez, Petra Sesar, Petar Glavaš, Benjamin Bošnjak i Ida Bosnjak.

Alen Buntić, predsjednik novoosnovanog ljubuškog šahovskog kluba "Kula" izrazio je zadovoljstvo što se nakon dugo vremena u Ljubuškom održao jedan lijep šahovski događaj.

Zahvalio se ujedno i Gradu Ljubuškom te gradonačelniku Vedranu Markotiću što su im izašli ususret i omogućili da se ovaj turnir održi.

Inače, Šahovski klub "Kula" Ljubuški osnovan je u veljači ove godine, a osnivači već imaju velike planove. Uz Buntića, osnivači su još Ivan Bandur, Dragan Burić, Ivan Brkić, Marko Rajič i Ivan Herceg.

Kako Buntić navodi, prvi plan im je pokrenuti školu šaha u Ljubuškom, te je i ovim putem pozvao sve zainteresirane roditelje i mlade šahiste s područja Ljubuškog da se jave na broj 063-788-537 i predbilježe se.
Cilj nam je djeci iz Ljubuškog omogućiti učenje šahovske teorije, rad i napredak pod stručnim nadzorom. U planu nam je i u budućnosti organizirati slična šahovska natjecanja za mlade kao što je ovo koje se jučer održalo u Ljubuškom, a s vremenom ćemo gledati da djeci omogućimo putovanja i nastupe na šahovskim natjecanjima diljem Hercegovine, istaknuo je Buntić.

On kao šahovski trener već godinama radi s djecom iz Šahovskog kluba Brotnjo koja ostvaruju zapažene šahovske rezultate. Alen je ujedno i licencirani FIDE nacionalni instruktor šaha.

Kako ističe, osim rada s djecom Šahovski klub "Kula" ima želju organizirati i turnire i šahovska druženja za odrasle u Ljubuškom.
Cilj nam je stvoriti klub koji će postati okupljalište svih ljubitelja šaha iz Ljubuškog, ističe Buntić.

Radio Ljubuški

Glas naroda

Samo naprijed Alene!

Osnivač Ivić a nema Bote pa stvarno vi svaku lijepu ideju znate uprskati

Kako se zagrijavaju u šahu na treningu :)

Odtrce deset hiljadarki kilometara na Babovcu, sasma dovoljno za zagrijavanje...

Bravo

Alen Buntić i kao čovjek i šahist - pravi čovjek na pravom mjestu.

Kontaktirajte I pozovte Botu. Moze covjek pomoći , bila bi to prmjerena gesta.

svaka čast boti ali rad sa djecom nije za njega

Da odigra Buntić s Botom

Turnir u Ljubuškom okupio najbolje mlade šahiste
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari