Sindikati HP Mostar napustili pregovore

ljubuski.info

Nakon više od dva mjeseca pregovora o novom Kolektivnom ugovoru za područje djelatnosti poštanskog prometa u FBiH oba sindikata HP Mostar napustila su pregovore.

Razlog napuštanja je neprimjereni i drzak istup predstavnika Vlade FBiH Zlatka Hurtića koji je na uvredljiv i krajnje neprimjeren način komentirao sastav pregovaračkog tima ispred Sindikata, te problematizirao sudjelovanje u radu ovlaštenih predstavnika Sindikata Hrvatske pošte Mostar i Nezavisnog sindikata djelatnika Hrvatske pošte Mostar na samom sastanku, navode iz tih sindikata.

Time je, kako kažu, doveo u pitanje legitimnost procesa kolektivnog pregovaranja i tim činom je poslana poruka da ovlašteni predstavnici preko 700 radnika Hrvatske pošte d.o.o. Mostar uopće nisu bitni.

Poručili su kako sindikatima preostaje pokušati svoje zahtjeve, a naročito one o povećanju koeficijenta, toplog obroka, naknade za minuli rad, naknade za prijevoz i dodatka na prekovremeni, noćni i rad nedjeljom i blagdanima, realizirati kroz razgovore s Upravom HP-a u novom Pravilniku o radu HP d.o.o. Mostar.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari