Čoviću zbog sukoba interesa umanjenja plaća za 10 posto

ljubuski.info

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa jučer je donijela nekoliko odluka, između ostalog i dvije odluke u predmetu Dragan Čović i dvije odluke u predmetu Nenad Nešić.

Predsjednica povjerenstva Mira Pekić je nakon sjednice izjavila novinarima da je Čović, od 2014. do 2018. godine, odnosno u jednoj godini, 2017. godine, imao financiranje iz proračuna kao ovlaštena osoba Hrvatskog narodnog sabora i to u iznosu većem od 10.000 KM. Konkretno, bilo je financiranje veće za 6.750 KM, odnosno 16.750 KM.

Time su počinjene zabranjene aktivnosti iz člana 11. Zakona o sukobu interesa u institucijama vlasti BiH.

Za tu povredu povjerenstvo je izreklo kaznu, u skladu sa Zakonom, izvršiti obustavu dijela mjesečne neto plaće u iznosu od 10 posto koju Čović ostvaruje kao zastupnik u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, u trajanju od jednog mjeseca.

Pekić je podsjetila kako to djelo za koje je utvrđen sukob interesa datira iz 2017. godine, te da ga je i povjerenstvo u prošlom sazivu stavljalo na dnevni red.

Kazala je kako je ova odluka donesena jednoglasno i da su se članovi povjerenstva dogovorili da uglavnom donose, ako je moguće, jednoglasne odluke.
Zakon predviđa od 10 do 50 posto plaće i najviše 12 mjeseci je razdoblje za koji se može vršiti obustava plaće. Povjerenstvo je cijenilo da je ovo djelo učinjeno u jednoj godini, da se nije ponovilo, da je 2017. godine za 6.750 KM pređen iznos dopuštenog financiranja nevladinih udruga, pojasnila je Pekić.

Glas naroda

Sedam sekretara SKOJA. Da je bar sedam vec tisucu i sedam.

Mislim da ga je ovo pogodlio kao slona muha u shupack.

Daleko najbogatiji na Balkanu.

ovi na slici su sunovrat ljuskog uma

Uh žestoko su kaznili velikog vođu.

Žestoko hahhaha

Pala muha na medjeda

Ajme meni, idemo skupljat za dragog nam dobrocinitelja, ne znam kako ce on jadan jadan i gospoja mu prezivjet bez tih 10%

Oce imat za rate kredita ,da mu daka buhac da za rate ,retro aktivno

Bariša Čolak direktor firme Metal Lištica za vrijeme Jugoslavije i naravno prekaljeni komunista. Šta se desi kad se raspade Jugoslavija? Bariša Čolak 1993 se upisuje u HDZ-e i evo vidite gdje je sad. Blaženi Dragan Čović direktor vojne firme Soko Mostar za vrijeme Jugoslavije i naravno prekaljeni komunista i suradnik KOS-a. Šta se desi kad se raspala Jugoslavija? Dragan čović se 1994 upisuje u HDZ-e. Hm 94! Gdje je danas to svi vidimo. Borjana Krišto za vrijeme Jugoslavije radila po mnogim firmama po zadatku naravno i bila član komunističke partije. Upisuje se u HDZ-e 1995 godine . Gdje je danas to vidimo svi .Još jedna činjenica: Četiri od pet Predsjednika Republike Hrvatske prekaljeni komunisti i ateisti naravno. Sad vi meni recite gospodo draga da Hrvati u .Hercegovini nisu komunisti . Pa što su onda ako nisu komunisti recite mi bit ću vam zahvalan do groba HVALA!!!!!

Hrvati ginuli oni se bogatili na krvi i vladaju 30 godina to nijedan narod ne bi dopustio zato i jesmo raseljeni po svijetu

Kad im je konkurencija bila konobarskog ,ugostiteljskog,inkasatorskog,građevinskog i drugih nižerazrednih smjerova.Pa pokojni Planinić im je bio najjači oporbeni političar.I što je najgore i dan danas odnos oporba vlast je ko dva različita svemira.Neznate i nemate ni sa čim ni sa kim.

Oporba ne postoji njih je Čovic kupio za par cevapa.

Komunisti nisu nikad imali oporbu i tako je i dan danas.

Šta ste onda vi?Dežurni žugatori i neko ko nije sposoban sebi život organizirat pa mu za sve drugi kriv.Jeste li vi ikad razmislili o tom šta pišete?Jeli svaćate da tako pljujuć po svemu samo pokazujete koliko ste sami jadni i nemoćni i na kraju ispadnete samo zavidni?

Od kad je iznošenje činjenica žuganje? Vjerojatno od 1991.Uvuci se Draganu još dublje hladno je vani.3

91. je samo otkrila da od desničarske politike i Hrvacke do Drine nema ništa i da su to bile samo politike koje su i politikom i radnjama išli na ruku velikosrpskoj politiki i koji su bili spremni služit Aliji i islamističkoj politiki i na račun vlastitog naroda.Iako im je kadar bio i ostao na nivou kr[ * neprimjereno * ]skog obrezovanja ni danas ne minjaju kursa.Ustaštvo je svakom služilo samo nije Hrvackom narodu.Najveće bitke je vodilo po istočnoj Bosni i Raškoj a pop Đuić im kla ljude usrid Hrvacke.

Hrvati su jako čudan narod. Imamo više izdajica nego cijela Europa zajedno, no s njima postupamo na čudan način. Francuzi svojim izdajicama poskidaju glave giljotinom, Englezi ih povješaju po podrumima, Srbi ih jednostavno pokolju, a Hrvati ih njeguju kao najveće nacionalno bogastvo. Tako je davno govorio Antun Gustav Matoš.

Nažalost istina

Pitate se što mi nagradjivamo te i takve dobili bi oni kao što je ovaj komentator naveo kako to neki rade u svojim narodima ali naša vijera je vijera trpljenja pokore ioprosta. (Tko tebe kamenom ti njega Kruhom )sav odgovor leži u tome to su naša Braća na krivom su putu pohlepe zato moramo trpijeti i čekati istinsko preobraćenje.

Gost -00:02:57 je vjerojatno svećenik samo mi nije jasno zašto je budan u pola noći? Goste vidiš li da si usamljen? Goste kako ne vidiš da je se stado prepolovilo od kad ga je preuzeo čuvati najbolji pastir od kad je ovih prostora. Što kažete na tu činjenicu?????

Bosnjaci su oni koji najvise izdajica imaju, Nema u Hrvata izdajica ko u nas

Iz ovog bi se dalo zaključiti da ti imaš nešto protiv komunista?

Potpiši se junače goste 18:34:33

Guevara, Che Guevara

50% i dan danas u srcu komunisti, samo što su promijenili boju knjižice, slova i uniformu. Druga polovica su krajni desničari u srcu otkako je Boga i naroda. Ovi na slici puno ljudi, a nigdje čovjeka.

Uzalud se sekiramo!!! Nijima ništa nije sveto...zaboli ih ona stvar što narod misli o njima...sve u što vjeruju je novac a osim novca je još više novca!!! A jednom ce im sve krhnuti na nos...pa ce se onda hvatati za glavu i pitati se što su to oni toliko pogriješili da baš njih sve to snađe!!! Živi bili pa vidjeli!!!

On je vizionar s kamena

Kako Čović tjera Hrvate iz BIH to nije uspjelo ni Srbima a ni [ * neprimjereno * ]am.

Odradice svoje biologija

Zar ima i taj da mu moze smanjit plaću hahahah
Ja mislio on sam sebi određuje

brzo će u ercegovinu doć zagrebački scenario-uhljebi na bubanj dolazi novi gazda

Sjedi li među vama jedan on onih što ubi prave Hrvate Ludviga Pavlovića, Antu Paradžika, Brunu Bušića, Blaža Kraljevića??? Sjedi li među vama onaj što je organizirao i ispregovarao sa senilnom banom protjerivanje Hrvata neistomišljenika i neglasača HDZ-ovih u Njemačku??? Svi koji su ostali u Uhljebistanu su neodgojeni i nekulturni. Roditelji ih učili da tko nepoštiva sve ono što je nemoralno i lažno treba javno sramotiti i potjerati u tuđi svit.

Trebalo bi i ćipi bubalo odbit za plastenik na hardomilju, i ostale krađe...

A jeste bezobrazni samo tako čoviku odbit 1500 maraka...sramota...

Nema više Banditosa,Moguće da će za neke sad Zagreb biti premalen.pa ce se početi vraćat svojim kućama ako bog da pa Tomašević postane gradonačelnik

Posle Bandića će se isto morat radit,život neće stat,pa vidit ćemo ko je spreman.

Čuli Tomašević?zašto poslije komunjare opet mora bit partizanski potomak i ljevičar...

Jadan on šta će sad,baš mi ga žao.Možete li meni dat onoliku plaću i funkciju pa mi je odmah zbog sukoba interesa smanjite za 80%

Čoviću zbog sukoba interesa umanjenja plaća za 10 posto
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari