Hrvati su spasili BiH, a sad njih treba spašavati od BiH

ljubuski.info

Hrvati su spasili BiH od Jugoslavije i Miloševića, a sada njih treba spašavati od BiH, rekao je Zdenko Ćosić, dopredsjednik HDZ-a BiH i predsjednik Vlade ZHŽ.

Ćosić je, komentirajući Dan neovisnosti koji je BiH slavila u ponedjeljak, kazao kako sada taj dan najviše slave oni koji devedesetih nisu htjeli čuti za neovisnu BiH.
Prošao je još jedan Dan nezavisnosti BiH. Ono što smo mogli čuti i vidjeti na prvi pogled zbunjuje. Najglasniji slavljenici Dana nezavisnosti postali su oni koji nisu htjeli ni čuti za nezavisnu BiH devedesetih godina prošlog stoljeća - rekao je Ćosić.

Po njegovim riječima, samo su Hrvati željeli nezavisnu BiH.
Ne samo to, reformirani komunisti i članovi SDA, te politika SDA, stranke koja se zalagala za konfesionalno jedinstvo Muslimana u Jugoslaviji, a ne za BiH, danas relativiziraju povijesnu činjenicu da su jedino Hrvati zagovarali nezavisnost BiH. Istina, to su prihvatili i Muslimani, ali nakon što su propali svi drugi pokušaji da se Jugoslavija spasi u bilo kojem obliku - istaknuo je.

Kada su napokon podržali nezavisnu BiH, Bošnjaci su, kaže Čosić, učinili to nadajući se nekoj novoj Jugoslaviji.
Čak i tada, kada su konačno prihvatili politiku nezavisnosti, nisu to učinili radi BiH, nego da bi BiH bila sjeme neke nove Jugoslavije. Tako je tada govorio Ejup Ganić, član Predsjedništva BiH i desna ruka Alije Izetbegovića. Danas ti probuđeni "patrioti" zamjeraju Hrvatima jer su se, navodno, u zadnji tren odlučili podržati referendum o nezavisnosti i da su kalkulirali o tome do zadnjega trena, - istaknuo je HDZ-ov dopredsjednik.

Ćosić je ocijenio i kako su se Hrvati umorili od spašavanja BiH.
Istina je drukčija i oni to znaju. Hrvati su imali prigovor oko referendumskog pitanja, a nikada nisu dvojili oko rješenja političke krize u Jugoslaviji, nego su jasno zagovarali neovisnost BiH u odnosu na Jugoslaviju. S druge strane, danas se Hrvati pomalo umaraju kao čuvari Bosne i Hercegovine kao neovisne zemlje ravnopravnih naroda - kaže Ćosić.

Hrvate sada treba, stava je Ćosić, spašavati od BiH.
Stoga se jučer najmanje čulo one koji su najzaslužniji za referendum 1. ožujka 1992. kojim je spašena BiH kao neovisna zemlja. Možemo slobodno reći, Hrvati su spasili BiH od Jugoslavije i Miloševića, a danas Hrvate treba spašavati od te iste Bosne i Hercegovine - rekao je.

Otkrio je i recept kojim se BiH može uništiti.
Ako želimo ovu zemlju uništiti, bit će dovoljno prepustiti je njenim "patriotima". BiH je svašta preživjela, ali će teško preživjeti zagrljaj svojih "patriota" - zaključio je Ćosić.

 
bild.ba

Glas naroda

Hrvati jesu ali ti Zdenko nisi

pazi cosicu da muslimi ne prevrnu curak

Ćosiću, s kakvom politikom i djelovanjem si ti i tvoja vlada ŽZH pokazali da radite za opću dobrobit Hrvata?
Narod odlazi, loša demografska slika, nema ulaganja u gospodarstvo i nova radna mjesta, ne poštujete pravomoćne Sudske presude po kojima se gomilanju kamate odizgubljenih tužbi, ima djelatnika policije kojima nije uplaćena skoro polovica policijskog radnog staža i beneficija a uskoro pozamašan broj odlazi u mirovinu.......
Dakle, u svojoj kući zajedno sa suradnicima u Včadi pokažitw želju i sposobnost za transparentan i produktivan rad, pa tek tada ovi navodi iz članka uistinu će imati težinu.

Hrvate u BiH treba spašavati od adzeja ali je možda već kasno

Hrvati su spašavali dok 1992 HDZ nije uzeo štap u svoje ruke pa stvorio republiku srbsku

Zdenko istinu zboris ali! Prljavstina se cisti prvo ispred svoga praga. Tuzno je da skolovani (ne podobni) zbog vase politike napustaju djedovinu tu istu djedovinu koju su nam ocevi i djedovi branili stoljecima, napustaju zbog vase politike i vase gladi Za vlascu moci i interesu, na kljucna mjesta ste postavili mahom osobe sa kupljenim zvanjima sto srednjoskolskim (mule koje po selima skupljaju glasove tipa Kreje iz Lisica i njemu slicne)sto Fakultetskim Tipa Kveska,Grbavca Viktora i slicnih kojima je krajni domet navuci odjelo i mislit da su vazni u drustvu!
To mozda funkcionira jedno kratko vrijeme, Ali nazalost gospodarstvo nam gotovo pa i ne postoji,a bez proizvodnje nema ni proizvodnje kapitala. Od cega moze jedna prosjecna obitelj da zivi,gradi kucu,kupi stan? Od 700 ili 800maraka place sigurno ne. Niste sposobni niti postoji plan ni stvarna strategija za pokretanje gospodarstva, ne dajete nadu ni buducnost mladim ljudima,mladim obiteljima, za par godina i ovo malo sto ih je ostalo biti ce prisiljeni napustit Hercegovinu,zapitate li se gdje i kako ce vam djeca i unuci zivit.

Ovaj stvarno ne zna sta prica... I laici i djeca 2005-to godiste znaju da su Hrvati tj. vecina njih pod palicon Franje T. "spašavali" BIH ali u svrhu njenog teritorijalnog rasjepljivanja i po mogucnosti pripajanja Hrvatskoj, a i od nekih zupanija su pokusali ucinit "cisto rvatske" kako ovaj jedan ovdje komentira, ali na osnovu protjerivanja kao sto su i Srbi radili. Ovdje se sustavno pokusava pokrenut nezadovoljstvo Hrvata u BIH i osjecaj ugrozenosti kao sto su recimo Hrvati iz SR Hrvatske bili ugrouzeni od Srbije i Beograda u Ex Ju, te jacanje nacionalne netrpeljivosti i ispranosti mozga: mi smo ugrozeni, oni nas potjerivaju. Bu buuu komunikacija i propaganda na razini male djece....

Mržnja je velika u BiH što međunacionalna što međusobna, nema tu lijeka, možete vi baljezgat do sudnjega dana.

Kad jedan Vučić spašava BiH eto vam politike moji adzovci

Mrznja je u vasim glavama, mladi ljudi gledaju sire i vecini je bitno samo da si covjek, a ne koje nacionalnosti si, al ima i onih zatrovanih ideologijama proslog vijeka koje se prenose s koljena na koljeno... Pricajte malo o Komunistima i Ustasama ili pak o Turcima i Kraljevima bogumilima il idite do Ilira i Staroslavena... Tko nosi mrznju u samom sebi, lako ce nac razloge da mrzi

Slični kao ovaj pjano što potiču međunacionalnu mržnju i ispiranje mozga narodu u tom smjeru, a istovremeno love u mutnom gdje stignu, moraju znati da njihova udbaška metodologija devedesetih nema više prođu jer narod je progledao.....

Eto kad si napokon progleda,biće da si još relativno mlad,bi li nam moga reć šta su to ,dosad zatvorene,tvoje oči vidile?

Ako misliš da se može živjeti bez uvažavanja drugog,ako misliš da je hercegovina dio hrvatske,ako misliš da će bosnjaci i srbi nekim čudom nestati pa će onda hrvatima biti dobro,e onda grdno griješiš! Kako je hrvatima u grudama,posušju,širokom i na kraju u ljubuškom sad kada više nema bošnjaka? Ne shvataš da su sada neprijatelji hrvati- svi koji ne igraju u kolu vlasti!

Rekne muslimanima svakom prilikom što imam ali ako nas tvoji budu spašavali Ćosiću teško i ovoj manjini

Hrvati su spasili BiH, a sad njih treba spašavati od BiH
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari