Pozicionirati Hercegovinu kao poželjno turističko odredište

ljubuski.info

U okviru projekta "Biciklističke rute za unaprjeđenje prirodne i kulturne baštine Hercegovine i Crne Gore - Cycling Rural", koji financira Europska unija, u hotelu Bigeste u Ljubuškom bit će organiziran forum aktivnog turizma pod nazivom "Adriatic Outdoor Adventure".

Aktualni projekti

Cilj ovog foruma je upoznati turistički sektor s inicijativama koje su zaživjele na našim prostorima te istaknuti i prenijeti uspješne priče iz oblasti razvoja aktivnog turizma.

Forum će se održati 12. ožujka od 14 do 17 sati, uz prvotno predstavljanje projekta "Cycling Rural", a polaznici će imati prigodu upoznati se i s najuspješnijim inicijativama pokrenutim kroz projekte Europske unije "Tourism, Adrenaline and Rafting Adventure - T.A.R.A." i "Adriatic Canyoning". Bit će predstavljeni i aktualni projekti iz oblasti turizma "EU4Business", "Tourism Development Promotion" i "Via Dinarica", a zainteresirani će program moći pratiti putem Zoom aplikacije.

Uspješne priče

Drugi dio programa predviđen je za međunarodne govornike koji će razgovarati o iskustvima i podijeliti uspješne priče kroz koje su prošli na putu razvoja aktivnog turizma širom Europe.

Na panelu će sudjelovati Ed Lancaster iz European Cyclist Federation (Belgija), Jack Delf iz agencije Black Mountain Montenegro (Crna Gora), Iva Bencun iz agencije Feral Tours (Hrvatska), dok će moderator panela biti Nedo Pinezić, turistički savjetnik iz Hrvatske.

Naime, projekt "Cycling Rural" započeo je 1. listopada 2019. godine te će njegova provedba trajati 18 mjeseci. Ukupna vrijednost projekta je oko 500.000 eura, od čega je Europska unija osigurala 400.000 eura. Nositelj projekta je Ured Vlade ZHŽ-a za europske integracije, a partneri su gradovi i općine Široki Brijeg, Ljubuški, Posušje i Grude, kao i Turistička organizacija Herceg Novi iz Crne Gore.

Organizacija ovakvog foruma predstavlja važan doprinos promidžbi biciklističkih staza u Hercegovini te pomaže pozicioniranju Hercegovine kao poželjne cikloturističke odredišta na europskim biciklističkim platformama.

Glas naroda

Hercegovina poželjno mjesto za umrijet.

za izgubit glavu ili na cesti ili u birokraciji

Na sta oni u ovim kriznim vremenima dadose po milijuna eura

još jadni ne znaju da nema više turizma kao prije

Pozicionirati Hercegovinu kao poželjno turističko odredište
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari