Zapuštenu duhansku stanicu u Grudama zamijenit će suvremeni poslovni centar

ljubuski.info

Zapuštenu zgradu bivše duhanske stanice koja u centru Gruda narušava vizuru gradske jezgre će uskoro zamijeniti moderni administrativno poslovni centar, a zbog svoje simbolike objekat će zadržati vizualni identitet.

Načelnik Općine Grude Ljubo Grizelj objašnjava kako je gradska zona Gruda nastala oko duhanske stanice, koja je sagrađena 40-tih godina prošlog stoljeća, te da je svojevrstan simbol urbanih Gruda, zbog čega je važno da zgrada zadrži vizualni identitet.

Dio razvojnih planova

Taj prostor vidim u svim razvojnim planovima, jednog uređenog središta Gruda. S obzirom da su to najkvalitetnije površine i najkvalitetniji prostori, u samom centru uklapa se u određena prometna rješenja samoga centra, jedne ulice i u rješenje gradskog parkirališta, a zgrada će konačno biti funkcionalna na zadovoljstvo svih stanovnika, kaže Grizelj koji je već devetu godinu na mjestu načelnika u ovoj hercegovačkoj općini.

Pojašnjava kako su bile dvije zgrade duhanske stanice, te da je jedna privatizirana, obnovljena i potpuno funkcionalna, dok je druga bila predmetom zamršenih imovinsko-pravnih odnosa.
Sad se očekuje da u postupku stečaja i likvidacije ona dobije vlasnika, a jedino je ozbiljno zainteresirana Općina Grude, kaže nam Grizelj.

Ta procedura prema njegovim očekivanjima uskoro se treba okončati i pristupiti procesu rekonstrukcije zgrade i središnje zone grada.
Projekt pretvaranja napuštenog skladišta duhanske stanice i pripadajućeg zemljišta u jednu novu namjenu bi ove godine trebao završiti svoju kompletnu administrativnu fazu. Očekujem kako ćemo ovladati kompletnim prostorom, izraditi projektnu dokumentaciju i izvršiti nužne radove da bi se otvorili prema budućim ulagačima, kaže Grizelj.

Dodaje kako očekuje nekoliko privatnih ulagača i da su s nekima obavljeni razgovori, te da je interes pokazalo i nekoliko javnih ulagača, u smislu izgradnje svojih administrativnih kapaciteta, a kao nam otkriva radi se o tijelima uprave iz Županije i Općine.
Zgrada je na oko 5.000 kvadratnih metara, sa četiri etaže, a za pola već imam sliku kako će izgledati jer su neki investitori već iskazali svoj interes i želje, a mislim da će većina sudionika koji su iskazali namjeru realizirati planirano, optimističan je načelnik Gruda.

Javno i privatno partnerstvo

Ističe kako je ovo značajan projekt posebno zbog činjenice da Grude ne obiluju javnim prostorima, ni u smislu zemljišta, ni u smislu javnih objekata.
Smatram da kroz javno i privatno partnerstvo možemo zatvoriti financijsku konstrukciju i to je okvir u kojem vidim prostor za realizaciju, ističe Grizelj.

Tako očekuje da će zgrada duhanske stanice biti sanirana ugrubo i da će objekat od 5.000 kvadrata u središtu Gruda biti sposoban primi prve ulagače do kraja godine.
Da budem precizan, to znači da se promjeni krov, postave novi otvori, te dovedu glavni instalacijski dovodi do zgrade i da se veza sa parkiralištima koji su na 6.000 kvadrata bolje uspostavi, pojasnio je načelnik Gruda.

Naglašava kao parkiralište planira potpuno urediti i njime riješiti mirujući promet u središtu grada, koji će ovim projektom zasjati u novom ruhu.
Uvjeren sam da se sve to može zavštiti, da imamo do kraja godine potpisane sve ugovore sa investitorima i da će oni krenuti sa uređenjem prije svega unutrašnjosti, zaključuje Grizelj.

Duhanska stanica u Grudama je tijekom stečajnog i likvidacijskog postupka oglašavala prodaju tri puta, a na posljednjem se jedina javila Općina Grude, koja uskoro treba vlasništvo preuzeti kroz pravnu i administrativnu proceduru i krenuti s obnovom zgrade koja više od 15 godina narušava vizuru gradske jezgre u središtu Gruda.

klix.ba

Glas naroda

Naši bi Stradun zapalili

jedino poslovni centar ako bi se muslimi vratili oni bi mogli po nesto kupovat a krscana u ljubuskom svakim danom je sve manje i pobigose cudo od ovolikije crkava i h d z sve bogastvo ali bizi

Neka njih tamo di su tamo im je sigurnije !!

feride nek se vrate ako ostanu na zapadu onda ce dolaziti i sa istoka i zapada kuces onda onda ces u misiju rupu

Mi u Ljubuškom smo davno Duvanjsku renovirali ne bi tako poznati arhitekt Veljko Kadijević

Da je se pitalo ljubuške arhitekte naša duhanska bi sad bila ponos grada,a pošto se pitalo građevinare vidimo na šta liči.

Ako su nove građevine po Ljubuškom produkt ljubuške arhitekture onda bolje da je duvanjska onaka kakva je i da neko ko zna dobije šansu da uredi onaj prostor.Ipak je ono centar grada.Ljubuškim arhitektima bi poručio da uče od čapljinskih ili odu na stranice za prodaju nekretnina u Njemačkoj.

nove građevine su produkt urbicidaša iz općine i takozvanih arhitekata

Treba još greda na koćuši kradezeovcima

Nisu Grudjani imali Ivica Brkica. Pa da upravlja ljubuskom imovinom kao da je babovina.
Dao Mucicu i Lucicima veci dio kompleksa Duhanske

Bi li sa Brkicevinom tako postupa?

Ne bi!

Ivić Brkic je Ljubuško zlo

Pokrepat će te od ljubomore

Naravno da cemo reagirati ako je na javnoj (zajednickoj od sviju nas) imovini zaradjiva. K.radja je k.kradja.
Tko god je zaradjiva na mutezi s javnom imovinom i novcem dok se ginulo ili momci se vratili iz rata bez icega i patili od PTSP-a ne zelim mu dobro. Posto oni ne vjeruju u Boga karma ce ih stici.

Tek se klupko odmotava

Vi ćete pokr.pati u zatvoru jedino ako budete imali sreće ko Banderas

Dok je ova ekipa u Tužiteljstvu ništa od obračuna s kriminalom političara:
1. Glavni županijski tužitelj – Vesna Ćavar
2. Zamjenik glavnog županijskog tužitelja – Borislav Čuljak
3. Županijski tužitelj – Mladen Hrstić
4. Županijski tužitelj – Natalija Marić
5. Županijski tužitelj – Josip Aničić

Super ekipa

Poanta oko Duvanskih u Hercegovini je tko je bez para njih htio uzeti

Zapuštenu duhansku stanicu u Grudama zamijenit će suvremeni poslovni centar
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari