Evo kome se žaliti na rad policijskih službenika

ljubuski.info

Odbor za žalbe građana na rad policijskih službenika u policijskim tijelima BiH, neovisno tijelo Parlamentarne skupštine BiH, održao je utemeljiteljsku sjednicu novog saziva.

Iz Parlamentarne skupštine BiH je priopćeno kako je Odbor za žalbe građana nadležan za primanje, zabilježbu, procjenu i prosljeđivanje žalbi građana na postupanje policijskih službenika u policijskim tijelima BiH.

Pod tim se podrazumijeva; Granična policija BiH, Agencija za istrage i zaštitu i Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, kao i za njihovo upućivanje nadležnim policijskim tijelima.

Odbor je nadležan i za iniciranje odgovarajućeg postupka protiv podnositelja žalbe u slučaju lažne ili zlonamjerne žalbe.

Predsjednika, zamjenike predsjednika i članove Odbora za žalbe građana imenuje i razrješava Parlamentarna skupština BiH.

Članovi Odbora upoznati su o odluci oba doma parlamenta BiH kojom je na mandat od četiri godine za predsjednika Odbora za žalbe građana imenovan Boris Buha, za prvog zamjenika predsjednika Vjekoslav Vuković, a za drugog zamjenika Semir Šut.

Istom odlukom za članove Odbora imenovani su Hana Korać, Merima Šenderović, Tihomir Marinčić i Miroslav Janjić.

Tijekom utemeljiteljske sjednice članovi Odbora upoznali su se o dosadašnjim i dogovorili budući način rada Odbora.

Glas naroda

Pa tko šalje policajce na cestu da skupljaju pare od sirotinje umjesto da rade svoj posao i brinu se za sigurnost prometa?

Kafići puni policije a radno vrime teče?

Ima slučajeva gdje imaju ratnu penziju,bolest PTSP i takvi još rade u policiji?!

Kad će parlament smisliti odbor za brzo rješenje problema neuplate doprinosa za mirovinsko osiguranje djelatnika policije koju vlada ŽZH podmuklo izbjegava kao i izbjegavanje postupanje po pravomoćnim Sudskim presudama koje se godinama ne poštuju.
Inspekcije kažnjavaju privatnike zbog male sitnice, a kad se radi o državnoj ili županijskoj instituciji, onda tu zakon ne vrijedi pa se netreba čuditi zbog čega nema ozbiljnijih ulaganja u gospodarstvo.....

žalit se ševinovcu galiću sada dotoru

Zar nije ovaj vuković suđen u hrvatskoj za podmetanje bombe???

Tko istrazuje slucaj u specijalnoj policiji zhz kad je kolega na kolegu potegao oruzje ?? Mozda tocnije da je netko na zapovijednika potegao

Evo kome se žaliti na rad policijskih službenika
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari