Poljoprivrednici prijete prosvjedima

ljubuski.info

Udruga poljoprivrednika Federacije BiH i Seljački savez Federacije BiH podržavaju najave ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Staše Košarca, a koje se odnose na upućivanje u proceduru odluke o uvođenju prelevmana i carinskih stopa na uvoz svežjeg i rashlađenog goveđeg i svinjskog mesa iz EU na razdoblje od dvije godine.

Istovremeno, podsjećaju ministra Košarca kako bi usvajanjem ove odluke bio riješen samo dio problema poljoprivrednika.

Sveobuhvatno rješenje nije moguće bez uvođenja prelevmana i carina na uvoz iz zemlja CEFTA-e a ne samo EU.

Također, odluka Vijeća ministara mora biti proširena na sve poljoprivredne proizvode koje ugrožavaju domaću proizvodnju gdje postoje tržišni viškovi, poručuju.

Podsjećaju ministra Košarca da je ovo jedan od zaključaka sastanka održanog u Doboju prije deset dana a kojem je ministar osobno nazočio.

Djelomična rješenja nisu stvarna rješenja i pogodovat će samo dijelu poljoprivrednika, ističu, prije svega iz RS-a, dok bi dalnji nekontrolirani uvoz iz zemalja CEFTA-e otvarao prostor za zloupotrebe i zaobilaženje uvedenih prelevmana i carina.

Ovom prilikom kompletno Vijeće ministara podsjećamo da sutra ističe rok koji smo još prije mjesec dana u suradnji sa udruženjima iz RS-a odredili za poduzimanje koraka neophodnih za zaštitu domaće proizvodnje. Ukoliko se Vijeće ministara ogluši o naše zahtjeve bit ćemo primorani da naše nezadovoljstvo izrazimo kroz prosvjede, poručili su iz Udruge poljoprivrednika FBiH.

Glas naroda

zaboravi te poljoprivredu svi za njemačku-krenite ljudi

Opaaaa! Jel to Čoban Pavlović izgoni stado na ulicu.Neka neka brzo će šišanje ovaca tako triba svi na ulicu izuzmu!

Dobro si reka komu je malo eno mu Njemačka.
Našli se vlasti pritit sram vas bilo sve vam je dala.

Poticaji,Crveni križ i donacije; ta od toga ste naučili da živite,nemojte vi ništa slučajno uradit,nedaj bože da se netko uznoji."Lezi ljebu da te jeden"

Nece biti prosvjeda Pavlovic ce to da rješi ko i dosad

šta im je dala vlast općinski uhljebu zato je tvoja zemlja u ledini da se isplati radit i uzet dar od vlasti ti bi bio tamo prvi-providan si i nepismen šupljoglavac
ko je to u nas vlast-najgori među nama
vlast služi narodu a ne narod vlasti-osim u HDZju

Poljoprivrednici prijete prosvjedima
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Odnos vlasti prema istinskim braniteljima Zaboravljeni branitelj br.690
ljubuski.info
Kada ovce utihnu Ružica Zeljko
ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari