Školski sindikati u ZHŽ spremni i na generalni štrajk

ljubuski.info

Prekidom trećeg sata u prvoj i drugoj smjeni u srednjim školama u Zapadnohercegovačkoj županiji, održan je štrajk upozorenja.

Iz Sindikata su poručili da su se na ovaj korak odlučili zbog potcjenjivačkog odnosa županijske vlade prema radnicima u obrazovnom sustavu te Sindikatu.

Potpisivanje novog Kolektivnog ugovora, povećanje plaće, nastavak isplate tužbi, poboljšanje uvjeta rada - zahtjevi su Sindikata zaposlenih u srednjim školama u ZHŽ.

Kolektivni ugovor im je istekao prije dvije godine. Od 2007. nijednom plaća nije povećana. Održan je sastanak s predstavnicima Vlade.
Ne mogu reći da je taj sastanak rezultirao nečim. Rezultirao je samo jednom rečenicom još koja se stalno ponavlja a to je - budite strpljivi još dva, tri mjeseca, kaže Jasminka Petric, predsjednica Neovisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama ZHŽ i dodaje: To slušamo već više od dvije godine.

Video: Štrajk prosvjetara srednjih škola u ZHŽ

 

Što se samog teksta Kolektivnog ugovora tiče, on je već neko dulje vrijeme spreman ali uza nj se vežu neke druge stvari tako da se nije potpisao dosad. Imamo danas nekakav dodatak, odnosno prijedlog struke da se doslovno jedna činjenica uvrsti u Kolektivni ugovor koji ćemo odraditi; najprije čekamo prijedlog Sindikata vezano za to, kaže Ružica Mikulić, ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i sporta ZHŽ.

Nezadovoljstvo se kod prosvjetnih djelatnika gomila već duže vrijeme. Zbog pandemije su odlučili strpiti se s pregovorima, no smatraju kako je sada došlo vrijeme da se riješe njihovi problemi.
Od nas je traženo da ne diramo u financije, da se strpimo još dok traje taj Kolektivni a da po njegovom isteku sigurno ide povišica. Dakle, obmane već godinama", ističe Petric.

Povećanje plaća - ja stvarno nisam ni pozvana da komentiram o tome, ali evo kad ste već upitali, rečeno je da ćemo ovu kompletnu problematiku proslijediti kao informaciju na Vladu jer je Vlada ta koja će na to dat' zeleno svjetlo", ocijenila je Mikulić.

Štrajkovi upozorenja će se kontinuirano nastaviti, no ako Vlada ne bude iskazala spremnost za ispunjenje zahtjeva, spremni su, poručuju iz Sindikata, i na generalni štrajk.

Glas naroda

Dokle ova vodi Ministarstvo Školstva nema tu kruva šta Ševo kaže to i radi tužno ali istinito

ajdete uhljebi kući na burzi ima cjela zamjena za vas i ostat će ljudi sa školom-uhljebi partije kući

Doći će kadrovi partije koji će hvaliti dragog vođu i sve njegove zasluge. Pjevat će se pjesme, nosit štafeta u organizirat slet u čast partije.

U biti vi prosvjetni radnici niste bolje ni zaslužili a za to je više razloga.
Kao prvo i među vama ima onih sa kupljenim diplomama i tu ste isključivo radi sebe jer znanja nemate pa ga ne možete ni prenijeti.Kao drugo velika većina vas je glasala za ovu današnju "naprednu" vlast koja vam sada vraća vašu vjernost.Kao treće niste se bunili, barem ne otvoreno kad djeca zbog izmišljenih mjera beznačajnog virusa nisu išla u školu i time ostala strahovito zakinuta a vama je plaća ostala ista.Zašto tada niste pokazali empatiju nego ste još bili i protiv roditelja koji su skupa s djecom doslovno patili.Tada ste mislili isključivo na sebe kao i sada i zato niste zaslužili da vam bude bolje.
A mi roditelji smo i tada govorili ovo što govorimo i danas ali nas niste doživljavali nego ste nas čak i sotonizirali.
Tko s đavlom tikve sadi a vi ste to doslovno činili mora mu se vratiti.

Osnovni roditeljski poriv je zaštitit život i zdravlje djeteta a kod vas novokomponovanih, je obrezovanje na prvom mjestu.Valjda su to kompleksi,kad nisam imao ja nek ima moje dite.

A od čega si to štitio ili štitila život i zdravlje djeteta?

Od Vas tobože Prosvjetni djelatnika ,koliko ste stručni da djeci trebaju Instrukcije kod ovolike Tehnike.Sramite sesvoga poziva.
Kući i motiku u šake ali i to ste Zaboravili.

"Uza nj se vežu druge stvari"... Itd.
To je riječnik jedne ministrice obrazovanja.Pa gdje mi to živimo?
Hoće li nam ovakvi "kadrovi" obrazovati djecu?

Kažem vam da su to kod vas kompleksi jer niste imali dovoljno obrezovanja i sad bi dicu izlagali svjetu nepoznatoj bolesti samo ko da nebi izgubili obrezovanje.Po vami cili svit lud samo vi neki ,,zabrinuti,,roditelji znate znanje.

Nije cijeli svijet lud samo si ti luda.
A što se "nepoznate bolesti" tiče izgleda da je samo tebi nepoznata inače nije ni nova ni nepoznata.O obrazovanju o kojem pričaš vidi se koliko si obrazovana

Pa zar ova Mikulićka nije dala ostavku? Radi onoga kad je sređivala ocjene. E svašta

Živjela ti 100 godina, samo se odmakni od posla kojem nisi dorasla. Sve što si sasadila stane u dvije riječi NEMAM KOMENTAR. Od osnivanja županije nije bio ovakav ministar OBRAZOVANJA. Ivanković, Marić, Čamber, Lončar, Bušić su bili normalno odjeveni.

Školski sindikati u ZHŽ spremni i na generalni štrajk
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari