Počeo pregovarački postupak Sindikata i Uprave HT Mostar

ljubuski.info

Nakon što je, koncem siječnja, Vlada Federacije BiH potpisala Granski kolektivni ugovor za područje telekomunikacija u Federaciji, sindikati HT Mostara i BH Telecoma posvetili su se svojim ugovorima, kroz koje će urediti svoja prava u iduće tri godine.

Sindikat HT-a na facebooku je obznanio kako su pregovori počeli prije četiri dana, odnosno 18. veljače i da je potpisan protokol o vođenju pregovora, čime se ušlo u pregovarači postupak.
U ovom trenutku želimo istaknuti par temeljnih postavki pregovaračkog tima Sindikata, pregovore ćemo voditi u dobroj vjeri, ne postoji niti jedna tema ili prijedlog poslodavca o kojem odbijamo razgovarati, o najbitnijim pitanjima ćemo vas pravovremeno konzultirati i konačnu odluku o kolektivnom ugovoru ćemo donijeti uz prethodne konzultacije sa vama. Kako će vrijeme pred nama biti zahtjevno i tražiti dodatne napore od sindikalnih povjerenika molimo vas sve da im budete pri ruci i pomognete kako bismo imali pravovremenu i kvalitetnu razmjenu informacija između članstva, sindikalnih povjerenika i pregovaračkog tima, napisao je svojim članovima na facebooku Sindikat HT-a.

Podsjetimo, granski kolektivni ugovor za područje telekomunikacija u FBiH potpisan je koncem siječnja. Potpisani GKU uređuje prava radnika HT Mostar u slučaju privatizacije kao i obveze Vlade FBiH ako do toga dođe. Sva ostala prava radnika u HT Mostar i BH Telecomu će se urediti kroz zaključenje kolektivnog ugovora kod poslodavca kroz tzv. kućni ugovor.

hercegovina.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari