Ostvariti viši stupanj povjerenja javnosti i mladih u provođenja zakona

ljubuski.info

Ministarstvo unutarnjih poslova Županije Zapadnohercegovačke sudjeluje u PH International Programu socijalizacije s pravom i prevencije maloljetničke delikvencije u Bosni i Hercegovini.

Osnovni cilj ovog projekta jeste pomoći svim sudionicima u nastojanjima ojačanja vladavine prava i smanjenja stope maloljetničke delikvencije u BiH, odnosno postići smanjenje stope kriminaliteta među mladima osiguravajući veći stupanj razumijevanja pojma vladavine prava i potrebe njegovog poštivanja, te boljeg upoznavanja sa pravnim pitanjima i institucijama nadležnim za provođenje zakona.

Uz to cilj je ostvariti viši stupanj povjerenja javnosti i mladih po pitanju provođenja zakona. Program socijalizacije sa pravom i prevencije maloljetničke delikvencije u Bosni i Hercegovini podrazumijeva pojačano partnerstvo i uspostavljanja novih partnerstava između federalnih i županjskih ministarstava, odnosno svih institucija koje rade sa mladima na pitanjima vladavine prava.

Sukladno tome policijski službenik MUP-a ZHŽ koji trenutno radi u PU Grude, mlađi Inspektor Slaven Šutalo održao je učenicima Gimnazije u Ljubuškom ovaj tjedan predavanja na temu "Prava i obveze mladih i institucije zaštite" i "Djeca i mladi u kontaktu sa zakonom".

Ranije je isti predavač u Gimnaziji Ljubuški učenicima održao predavanje na temu 'Prevencija ovisnosti'. Kroz svoja predavanja Šutalo mladima pokušava predočiti svoja iskustva sa terena, te im iznoseći razne primjere približiti ove teme i ukazati na ispravno ponašanje.

Pored Slavena Šutala obuku za predavača u PH International programu prošli su još policijski službenici uniformirane i kriminalističke policije MUP-a ZHŽ Marin Grbavac, Ivan Bešlić i Mario Bilić.

Svi oni raspoređeni su kao predavači u osnovnim i srednjim školama na području Zapadnohercegovačke županije.

Inače, PH International Program socijalizacije sa pravom i prevencije maloljetničke delikvencije u Bosni i Hercegovini podijeljen je u sedam modula koje će kroz sljedeće razdoblje predavači proći s učenicima u osnovnim i srednjim školama.

Priručnike izrađene u okviru Programa socijalizacije sa pravom i prevencije maloljetničke delikvencije u Bosni i Hercegovini financirala je Vlada SAD-a , a njegovu realizaciju provodi Ured PH International-a u BiH u suradnji s nadležnim institucijama.

U projektu pored ZHŽ-a sudjeluju Bosansko-podrinjska i Srednjobosanska županija.

MUP ZHŽ

Glas naroda

Haha.
Pa kad policija prođe, ja se držim za džepove. Oni tužitelji i sudci (čast vrlo malom broj upojedinaca) je opće poznato da su korumpirani i nesposobni.
Političari bi ubili da tender namjeste, kriminal čisti.
U šta onda imati povjerenje?

Ja imam povjerenje u policiju što znači da čim iziđem na cestu mogu očekivati na sto kilometara bar 10 zaustavljanja ,15 radara i da sam taj dan džaba radija ako ne i misec

Mario Bilić Slofna...šta će on predavati...krvi ti Irudove...bježi od posla čitav radni vijek...šta on zna o ovisnosti...

Mislite provođenje pljačke naroda?

Ovakve prezentacije i predavanja su najmanje efektivna. Svi znamo da nam u srednjoj nikakva takva prazna prica nije bila zanimljiva niti od koristi, recimo kad smo mi bili tada su bila popularna predavanja "demokraciji" i sl. Samo uzimate pare za ovakve projekte koji ne daju roda. Umjesto toga, trebali bi uvest predavanja za one na drzavnom proracunu sa kaznjavanjem sibom za sve one koji ne slusaju i ponavljaju greske hahaha

Ma ne dirajte uredske Š.takore oni su ures ovoga sistema ,tete iz vrtića i ostala klika
Čitav život na" državnim" jaslam odnosno na grbači sirotinje i poslije se preko leđa istih pripucavaju!
Blago nama s vama?

Ovo vam je kao kruške i jabuke. Percepcija javnosti je jedna jako osjetljiva disciplina, godinama razvijana u ozbiljnim državama, gdje se trazi partnestvo između institucija i javnosti. Sta mi imamo?? S jedne strane kriminal, neputizam, pogodavanje pri zapošljavanju, namještanje natječaja, spletkarenje i montirani procesi od strane policije, zasjede i pljačka vozača po cetama. I s druge strane sad bi oni gradili partnerstvo, držali edukacije, pravili se nadobudni. E ne ide to tako gospodo. Prvo se vi dovedite u red i svojim primjerom pokažite nam kako treba a nakon toga možete očekivati suradnju kako se to radi na zapadu, dok to ne bude, čast izuzecima VI ste jedni obični drumski razbojnici a ništa nisu bolji niti oni koji vam zapovjedaju i donose odluke.

Ostvariti viši stupanj povjerenja javnosti i mladih u provođenja zakona
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari