Gruđanka dobitnica prestižne nagrade iz Los Angelesa

ljubuski.info

Lucija Čolak iz Gruda, dobitnica je ovogodišnje "International Design Award" u Los Angelesu.

Bh. dizajnerica je tako u veoma strogoj konkurenciji uspjela svojim kreacijama očarati modni svijet.
Nakon što sam magistrirala Modni dizajn na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu, svoj mali svijet mode sam nastavila kreirati u Grudama u krojačkom salonu "Kašmir" čija sam ponosna vlasnica. Cijeli život vodim se idejama koje su uvijek bile drugačije od komercijalnih trendova, oduvijek me zanimalo kako dizajnirati odjevni komad koji nitko do sada nije nosio, koji zapravo nikada prije nije viđen. Dizajnirajući u tišini, radeći prvenstveno iz ljubavi prema ovom poslu. U listopadu sam se prijavila na "International Design Award". Inače natjecanje se organizira i održava na godišnjoj razini u Los Angelesu, međutim ceremonija dodjele nagrade ove godine u uvjetima pandemije održala se online, otkrila je Čolak.

Ovo natjecanje inače se organizira od 2007. godine, a pokrenuto je od strane "Farmani Group", međunarodne organizacije osnovane u SAD-u, koja djeluje globalno od 1985. godine te u području mode, fotografije i dizajna, organizira čitav niz natjecanja poput ovog, u cilju prepoznavanja mladih umjetnika i dizajnera te njihova nagrađivanja i brendiranja.

Kako Lucija navodi, na natjecanje se prijavila s nekoliko kreacija koje su uključivale sve od koktel haljine s mrežastim materijalima do vjenčanice koja je za jedan od materijala imala nojevo perje.
Vodeći motiv moje prijave bili su valovi i nabori, spajanje asimetričnih dijelova u simetrične cjeline, s naglaskom na grandioznost ženskog vrata, ramena i linije ruku. Materijali kojim sam se služila u izradi kreacija bili su pretežno organdi, brokat, til, svila i razne vrste mrežastih materijala. U mojoj kategoriji gdje je sudjelovalo više od tisuću mladih dizajnera iz cijelog svijeta osvojila sam laskavu nagradu "Ida International Award", tj. osvojila sam zlato u kategoriji modnog dizajna. Ova nagrada za mene je veliko priznanje, motivirala me da se upustim u nove projekte o kojima ćete biti obaviješten, zaključila je mlada Gruđanka.

Glas naroda

Interesantno da nema ni jednog komentara.Dušu nam ,izgleda,samo crnilo hrani.Ova potvrdi samo ono što sam već pisa,samo se Zagreb pika sve ostalo mu ni do koljena nije.Curo,čestitam.Navratit ću ali samo zbog klasičnih stvari,siguran sam da i to znaš.

Allah je velik i sve vidi..

Bravo Luce!
Dokaz da nam je Bog darovao talente. ( Nama ispod južnog neba i s našeg bilog kamena). Samo tako i još ti puno uspjeha u radu želim i sreću u životu.

Bravo lijepa Grudjanko!
Cestitke!

Kako znaš da je lipa, ovo na slici je nnjen model ali svejedno, svaka čast na uspjehu...

Bravo,nek te prati naša Gospa na tvom životnom putu

Svaka čast bekijko.

Pridružujem se vašim čestitkama.. Bravo lijepa naša Gruđanko!!!! Duboko se nadam da ti ovo nece biti jedina nagrada. Želim ti da svojim kreacijama osvojiš osvijet...

Bravo Luce

Svaka čast Luce trebaš u Londonu otvoriti krojački salon i pokazati im štaje kamen hercegovački.

hercegovina puna udbaša bravo i njemački puhovi puni naših cura-bravo licemjeri bravo!

Hercegovina je raj ...istina u njoj se nađe i izroda.
Evo ti s tim komentarima o licemjerju si baš taj.
Kako je licemjerno pohvalit uspjeh našega čovjeka, ali mržnja koju imaš je zlo....

Bravo, samo naprijed!

Gruđanka dobitnica prestižne nagrade iz Los Angelesa
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Sustav veza i poznanstava Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Odnos vlasti prema istinskim braniteljima Zaboravljeni branitelj br.690
ljubuski.info
Kada ovce utihnu Ružica Zeljko

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari