Bašić i Stipić na slobodi uz 19,5 milijuna kuna jamčevine?

ljubuski.info

USKOK se u srijedu složio s prijedlogom obrane Milenka Bašića i Draga Stipića, koji su se sucu istrage javili videovezom iz zatvora u Remetincu, da im se ukine pritvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke nakon što su ispitani svi svjedoci u aferi "Vjetroelektrane", a sud je prihvatio i 19,5 milijuna kuna jamčevine koju su njih dvojica ponudila u nekretninama i gotovini.

Vlasnik tvrtke C.E.M.P. Milenko Bašić je ponudio šest milijuna kuna i nekretninu vrijednu pet milijuna kuna, a direktor u njegovoj tvrtki Dragan Stipić također šest milijuna kuna u gotovini i nekretninu vrijednu 2,5 milijuna kuna.

Odluka prvo mora postati pravomoćna, Naime, USKOK je najavio žalbu na ovu odluku suda, kazala je odvjetnica Laura Valković koja brani Dragana Stipića. O tome će odlučivati, rekla je Bašićeva odvjetnica Jadranka Sloković, Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu. Tek kada odluka postane pravomoćna, sudac istrage će odlučivati o opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Bašić i Stipić su u ponedjeljak pred Uskokovim istražiteljima negirali nezakonitosti u aferi "Vjetroelektrane", no još uvijek nije poznato na koji su način njih dvojica ušli u Hrvatsku iz Bosne i Hercegovine.

Bašićeva braniteljica Jadranka Sloković kazala je u ponedjeljak da je njezin branjenik pred Uskokovim istražiteljima govorio o "državnoj administraciji koja je ozbiljno priječila projekt vjetroelektrana" zbog čega je namjeravao o svemu obavijestiti tužiteljstvo, premijera i vladu.

Ukoliko dođe do optužnice, obrana će sve te ljude morati pozvati kao svjedoke, zaključila je Sloković.Podsjećamo, USKOK sumnja da je bivša državna tajnica u Ministarstvu uprave i gradonačelnica Knina Josipa Rimac intervenirala za Bašića i Stipića koji su joj navodno nudili 45.000 eura mita kako bi im pogodovala pri dobivanju dozvola za gradnju vjetroelektrane Krš-Pađene.

Bašić i Stipić su sada jedini pritvoreni osumnjičenici u ovom slučaju. Rimac je iz Remetinca puštena je krajem rujna 2020., a prije nje su na slobodu izašli HDZ-ova načelnica Gračaca Nataša Turbić, tajnica kabineta Ministarstva poljoprivrede Ružica Njavro, šibenski poduzetnik Ante Sladić te kninski gradski vijećnik Marinko Tokmačija.

24sata.hr

Glas naroda

Da je maniti Mamić tako napravio moga je dosad bit slobodan čovik.

koliko si ti pametan da kažeš da je mamić manit-sigur si HDZ uhljebina
dođe vrime kad pametni ušute a budale govore i vladaju no to kratko traje i skup je to sport za NAROD i dobra škola

to je njima platit isto kao nekom normalnom čoviku 1.9 kuna

Bašić i Stipić na slobodi uz 19,5 milijuna kuna jamčevine?
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari