Prva sutkinja koja otkriva što se zaista događa na sudovima

ljubuski.info

Bivša predsjednica Općinskog suda u Mostaru Divna Bošnjak je vršila pritisak na mene i to na način da je i prije nego je postala predsjednica davala eksplicitne naredbe kako treba određeni spisi da se rade. Tu je bilo spisa gdje je glavnica bila i više od 100 milijuna KM, riječi su sutkinje Nine Ratkušić u sinoćnjem otvorenom razgovoru na Face TV.

Predsjednica Suda Bošnjak me zaključavala, ucjenjivala, prijetila, naređivala, htjela da donosim nezakonite presude naprimjer: 108 milijuna maraka dvije firme - giganata! Toliko je navaljivala da mi je otimala tipkovnicu mog kompjutera! Ne dam tipkovnicu! Nisam joj dala svoju tipkovnicu! Dobila sam autoimunu bolest od stresa, ali i dalje ne dam svoju tipkovnicu, kazala je, između ostalog ova sutkinja Općinskog suda u Mostaru.

 

Razlika između mene i ostalih kolega koji su isto trpili, a bili hrabri u disciplinskom postupku protiv mene koji je isto nedvojbeno montiran, govorili o predmetima i pritisku, riječ je o četvero sudaca! Nije pokrenut krivični postupak, iako je morao biti!

Zovnu vas na telefon, siđete u ured predsjednika i uvijek ste jedan na jedan, da vam se zadatak da iznesete neki spis i kaže vam se: to ćeš uraditi tako i tako! Jasno vam se pojasni šta će vam se dogoditi ako to ne uradite! Na telefon mi je rekla: 'dolazi ili te neće biti!' Uvijek sam odbijala te naredbe i sačinjavala službene bilješke! Kada je eskaliralo, obraćala sam se VSTV-u, svakom članu pojedinačno, nikada nisam dobila odgovor! Nakon svega toga, dobila sam disciplinski postupak.

Sudeći po strankama po kojima je urgirala, to nije samo VSTV, već su tu i političke želje! Prijetila mi je disciplinskom komisijom! Kažnjena sam sa šest mjeseci s 25% smanjenja plaće za neprilično ponašanje u Sudu. Kažnjena sam zato što sam joj se oduprla. U sređenom sustavu bih bila nagrađena, a ja sam kažnjena. Nije to samo rezervirano za Divnu Bošnjak, i za sadašnjeg v.d. predsjednika Bajru Avdića je", navodi Ratkušić.

Kada se davala sudijska ocjena, tada sam na subjektivnom dojmu od njih dobila tri nule, a s tim da je sadašnji v.d. tada elaborirao moj magisterij i doktorat kao dodatnu edukaciju i smanjio mi ocjenu! Ona je nagrađena. Smijenjena pred kraj mandata! Nju je prijavio Salko Demić, zbog nepotizma. Pola pisarne je njena obitelj. Nagrađena je, trenutno je na poziciji suca.

Izvod iz registra gospodarskih društava: osnivač je s udjelom od 680.000 KM, to se nigdje ne spominje! Moj kolega Vladislav Lukić je htio izbrisati podatke iz CMS-a. Da je on to uradio, ja bih bila krivično odgovorna. Nekim kolegama je to odgovaralo. Nisam imala ni asistenta, oduzet mi je. Ima onih koji su iz straha šutjeli, taj strah nije bez uporišta.

Mog asistenta, šestero ljudi i mene je zaključala u ured bez ročišta i prisilila da se ja dogovaram s njim! S njom sam se fizički otimala za tipkovnicu. Od mene je tražila toliko nezakonitu stvar, da bi nakon dvije godine me pozvala i rekla za ovog drugog; hajde da ga spasimo! Ja sam oboljela od autoimune bolesti, ali i dalje ne dam svoju tipkovnicu.

Bilo je momenata kad mi nije bilo sasvim svejedno izaći iz kuće. Sretala me je na hodniku i pitala gdje su mi djeca, govorila je da idem kući i da ih čuvam, to je prijetnja. Nisam posustala. Smjena Tegeltije i Divne je kap u moru. Nitko nije smijenio Tegeltiju, sam je dao ostavku.

Optužena sam da sam psovala i vrijeđala nju, a na snimku se vidim samo ja. U njenu korist je svjedočio tehnički tajnik i njen tajnik tada, lažno svjedoče! Kada se dogodi jedna kritična masa tada će se dogoditi reforma pravosuđa", kazala je Ratkušić.

Face TV

Glas naroda

Sta reci

Nadam se da ovako nije u nasem sudu,a koliko znam osobe koje su tamo zaposlene,to su čestiti ljudi,eno primjer je Katica Art a i sadasnja garnitura.

Nadaj se i pitaj Ankicu!

I gore moj Igore!

Tugo moja tužna,potonuli smo kao društvo tako duboko da nas nitko živ izčupati nemože!

Nedaj se Nina

da HDZ ne drži sudstvo pod svojom šapom i izbore -tako da uvjek pobjeđuju a sami zase glasaju-svi bi bili u zatvoru
ovde vlada zločinačka organizacija odavno!

Ima tu i drugih sudaca ,primjer sutkinje iz ljubuskog koja pogoduje osiguravajucoj kuci euroh,ercc sve to treba kazniti,koja namjesta vjestake placene od iste struke

Koja je to sutkinja

Čestitke ,draga Nina,kako istina boli i u kući i na sudu.Štelina Divna će se sad bojati,tako je radila u širokom,politička škola druga Tita.Zato mladosti bježite što pre ovo je močvara.Sud je politički,šteta što ste vi studije učile,a mafija bogata vam daje presude kako njima odgovara u njihovo poslu mita korupcije nepotizma itd.Fuj....

Isto je u sudu u Širokom,slučaj Soldo nikad završen,presude Bože sačuvaj,Ugled pravosuđa na nuli!!

Zato je Katica Artuković i predložene za EU sudca što je "nepristrana i ne potkupljiva" pametnom dosta!
A bit će i njih brzo dosta!

Sutkinja koja napravi prometnu nezgodu i pobjegne

Nije sve tako kako se čini. I ona gura neke ljude koji nisu dostojni pozicije. Imaju prste u medu i lošu reputaciju, a trebaju trenutno da odrade posao.

šta šta reći? žena govori točno onako kako je...ovoga sigurno prije rata nije bilo U OVOLIKOJ MJERI...sada ti zaslužni ( oni koji su se kofala borili za nešto bolje ) uzimaju šakom i kapom...

nije bio hdz, ali je kp.

Tuži ih Nina

Kad se pocne odmotavati ovo klupko korupcije tuzitelja i sudaca. >Korupcija u svakoj pori drustva.

kad padne HDZ biće ih do argentine i puni zatvori

A šta reći?
Kadija te tuži,kadija ti sudi!

Šta sve radi partija jeli to moguće.

Narode ispisuje se iz HDZ,zar ne vidite zločinačke partije.Jedino tako nećete dicu osramotiti!!!Ili će te biti suradnici kriminala pljačke itd....

Pravosuđe radi šta partija kaže joj mene joj

Prva sutkinja koja otkriva što se zaista događa na sudovima
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari