Iz tiska izašla zbirka poezije Tomislava Kvesića

ljubuski.info

Tomislav Kvesić nekada je bio javnosti poznati novinar, a danas je novinarima omiljeni glasnogovornik. Ali izgleda kako je prije svega toga bio pjesnik, ali je to krio od javnosti. Do sada.

Iz tiska je izašla zbirka poezije na kojoj je Kvesić godinama radio. Točnije, desetljećima. Kako nam je sam autor ovoga djela rekao, pisanje je počelo još nekada u gimnazijskim danima i sve je krenulo nekako slučajno.
U to vrijeme sam pokušavao napisati pjesmu koju bi potom prijatelj iz razreda uglazbio. Da je taj "projekt" zaživio, mogao bi slobodno reći da sam preteća današnjih tekstualnih umotvorina na sceni lakih nota. Srećom, to je na vrijeme propalo, al' ja sam nastavio pisati slične pjesmuljke. Kako je vrijeme odmicalo i ja bivao nešto pismeniji, počeo sam pisati nešto nalik poeziji. I evo, nakon vise od 20 godina, objavljujem zbirku. Vjerojatno ne bih još, al' kako sam dobio nagradu Ogranka Matice hrvatske Široki Brijeg, a nagrada je izdavanje knjige, osvanuli su 'Poroci sanjara', kaže Kvesić.

Zbirka tek treba doći na police knjižara, a u objavi na društvenim mrežama Kvesić, u svome stilu, piše kako se može nabaviti kod njega, a cijena je 15 KM ili 100 eura.
Rekoše mi da obezvrijeđujem knjigu, svoj i tuđu trud ako je dijelim džabe, stoga nije džabe,osim onima kojima jest - piše Kvesić na društvenim mrežama u šaljivom tonu.

Zanimalo nas je kada bi mogli doći na promociju njegovo djela, a on nam nastavlja odgovarati u svome stilu.
Promocije će, nadam se, uskoro biti, iako datum još nije određen. U "državi" Zapadnohercegovačkoj srećom vrijede nešto drukčija pravila nego u ostatku "razjedinjenih bosanskohercegovačkih država", pa su dopušteni skupovi do 100 ljudi (a više ih neće ni doći ), pa je i promocija moguća usprkos koroni. Puno je danas (a i uvijek čini mi se) isplativije izdavati ljude nego knjige. Ja nisam ni pokušavao, nego eto, dadoše mi nagradu - priča kroz smijeh.

Pitali smo ga i ima li druge knjige u planu, a odgovor kojeg smo dobili nas je još jednom nasmijao.
Ako budem poštivao dosadašnju dinamiku, možda tamo nekad pred mirovinu izdam i drugu knjigu - reče Kvesić na kraju razgovora.

Ako vam se žuri doći do knjige, pokušajte locirati Tomislava Kvesića na društvenim mrežama, a čim ovo djelo ugleda police knjižnica, javimo vam.

pogled.ba

Vezane vijesti

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari