Najviše prijava za cjepljenje u ZHŽ dolazi iz Sarajeva

ljubuski.info

Za prve doze ruskog cjepiva protiv koronavirusa Sputnik V koju bi uskoro trebao nabaviti Zavod za javno zdravstvo ZHŽ-a, dosad se pribilježilo oko 1.200 osoba, a najviše njih dolazi iz Sarajeva, kazala je direktorica tog zavoda Andrea Jurić.

Istaknula je kako prijave traju do 12. veljače i da Zavod, svima koji se prijave u tom roku, jamči kako će dobiti obje doze. Ponovila je kako oni, koji se ne registriraju do navedenog roka, kasnije ne mogu tražiti cjepivo. Po njezinim riječima, prijave su počele 1. veljače, a gotovo svi prijavljeni dolaze izvan ZHŽ-a.
Velik broj prijavljenih osoba dolazi iz Sarajeva zbog čega ćemo nastojati osigurati cjepiva u glavnom gradu BiH kako bi svi prijavljeni svoje doze mogli primiti u lokalnim domovima zdravlja, istaknula je Jurić.

Dodala je kako se prvo cijepljenje očekuje za 20-ak dana od trenutka zatvaranje narudžbe.
Od proizvođača smo dobili jamstvo da će cjepivo biti isporučeno u rekordnom roku, kazala je direktorica Zavoda.

Istaknula je kako je riječ o cjepivu koje je nastalo na ranije rađenim metodama, zbog čega je to cjepivo, po njezinom mišljenju, pouzdanije od cjepiva koja su nastale na novim principima što će otežavati dokazivanje njihovog (ne)djelovanja i mogućih nuspojava.
Cjepivo koju mi imamo je nastalo na jako sličnim principima na kojima su se oduvijek pravilo i izrađivalo cjepivo, tako da su dosta sigurna jer su znanstvenoj zajednici jako dugo poznata, istaknula je Jurić.

Ocijenila je kako je interes za cjepivo jako dobar zbog čega će i povećati broj svojih telefonskih linija.

Direktorica Zavoda ZHŽ-a također je pozvala sve zainteresirane građane na cijepljenje, odnosno prijavu za cijepljenje.
Pozivam ljude da se cijepe, iako je to komercijalno cjepivo. Svi ovi mehanizmi, putem Covaxa i drugih izgleda da nisu dali rezultate, tako da se bojim da će im ovo biti jedina prilika da se kod nas cijepi. Sutra će mnogo toga ovisiti o tome jeste li cijepljeni ili ne, a to uključuje kretanje po Europskoj uniji i nekim drugim zemljama koje će našim građanima vrlo vjerojatno biti zabranjeno, ili će biti uvjetovano cijepljenjem, pojasnila je Jurić.

FENA

Glas naroda

A moja ti....cijelih 1200....eto toliko ce ih se opcenito cijepiti u bih. Narod je progledo,otvorio oci. Sta je ovo otvoris pastetu izadje andrea. Okani se posla za koji nisi kompetentna.

Pa šta je ovom narodu?
Vlast se potrudi da osigura cjepivo, a narod nezainteresiran!?
Imati priliku da "zaštitimo svoje zdravlje, da se tako sigurnim cjepivom osiguramo od Korone i njenih mutiranih sojeva, da nebudemo zaraženi i ne prenosimo zarazu, da više ne nosimo maske, da imamo slobodu kretanja" i da to sve narod gleda sumnjičavo je znak da je narod progledao, da ga se nemože tek tako prevariti i da u ovim situacijama zna iščitati zle namjere određenih neljudi i korporacija.....

Mi smo imuni na sve pogledajte kakve bolešćine trpimo ima 30 godina i ništa nam

Nama ne treba cijepivo nego joga. Malo se joga vježba. Da se više meditira kolektivno bi se ojačao imunološki sustav i ne bi bilo ovakvih problema.

Radi uštede trebalo bi ovu poslati u Sarajevo sa cjepivo zajedno to je i brže i bolje i da podje od političara.

Ih da te čuju pratri.... joga je gri (jeh)

A kafić u crkvenu dvorištu nije

ako te fra dasa čuje šta pričaš

Nije ako se u njem puštaju samo duhovne pjesme i puši oporezivan duhan

,,,oceg su ovoj ovako usne pomodrile

Najviše prijava za cjepljenje u ZHŽ dolazi iz Sarajeva
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Bez izbora pred izbore Ružica Zeljko
ljubuski.info
Život proveden u crvotočini Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Kad porastem, biću na proračunu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Ima li nam života ako "naši" ne pobijede? Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari