Kozina potvrdio kako nema eksproprijacije

ljubuski.info

Prije 13 dana, točnije 21. siječnja, Damir Kozina, općinski službenik i šef odjela za stambeno-komunalne poslove grada Ljubuškog službeno je stavio točku na "i" oko predmeta eksproprijacije privatnog zemljišta na sjevernoj strani magistralne ceste M 6 na Plantaži, vezano za izgradnju rotora.

Kozina je donio rješenje prema odluci JP Ceste F BiH. u kojem stoji kako eksproprijacije neće biti, čime je potvrđena nezakonitost postupka.

Međutim, priča oko rotora niti približno nije završena. Rotor je tehnički nepropisan, ugrožena je sigurnost prometa, a nije izvršena primopredaja objekta između ulagača i izvođača radova tvrtke Putovi Grude. Pješaci i vozila, zbog nepropisne gradnje i postavljene signalizacije, nemaju sigurnost, a, da bude još gore, proširena je istraga zbog sumnji u financijske prijevare u kojima je sudjelovalo više osoba iz gradske uprave i JP Ceste F BiH.

Neslužbeno, dolaze informacije o prijetnjama od pojedinih osoba zbog istražnog postupka koje vodi Tužiteljstvo kantona Sarajevo. Istraga se vodi protiv Nevenka Barbarića, Damira Kozine i Franje Živkovića, a iz JP Ceste pod istragom je direktor Ljubo Pravdić, sadašnji gradonačelnik Ljubuškog Vedran Markotić, službenica Gordana Kvasina, Muhidin Ćuprija, kao i rukovoditelji pravnih, ekonomskih i tehničkih poslova.

Više djelatnika JP Ceste je potvrdilo nezakonitu izgradnju objekta, bez bilo kakve dozvole, a pojedinci su pisali i Vladi F BiH. Poznato je i koja je tvrtka projektant rotora, a uvidom u dokumentaciju projekt je tehnički nepropisan.

U tijeku su, također, i nepropisni radovi kojima se žele izmaknuti temelji javne rasvjete za dodatnih 25 cm. Naloga za rad nema i, prema propisu, javna rasvjeta mora biti od kolnika udaljena minimalno 1m, dok bi sa novim radovima bila udaljena oko 50cm.

Kako rotor nema nikakve dozvole, a pravnim postupcima su činjene nezakonite radnje, službenici koji su radili prema naputcima direktora Pravdića ne žele snositi odgovornost.

JP Ceste F BiH i gradska uprava skrivaju dokumentaciju građevinskog objekta, ali prepiska između JP Ceste F BiH i Damira Kozine, ispred gradske uprave, potvrđuje kriminal.

Damir Kozina je, kao odgovorna osoba, svjesno ušao u nezakonite pravne radnje i njegova odgovornost je nedvojbena. No, to nije jedini projekt u gradu Ljubuškom koji ne prati pravna procedura, na čemu trenutačno, po nalogu tužiteljstva, radi FUP.

T.B.

Glas naroda

šta oni drugima,Bog njima

Da smo imalo muškarci rotor ne bi bio započet oni su uzeli pare i šta ih briga

Trasu zapadne zaobilaznice su crtali inženjeri Stanko Musa i Danijel Barbarić potrčkala bivšeg načelnika Barbarića,provjerena info!

To je onaj Musa što mu je diplomama na ćerilici.

A načem bi tribala bit ako je iz RS? Ipak su to koalicijski jarani druga dragana i njegovih podguznih muha.

U obadvojice klobučana sve diplome su ćirilica

Klobucki kumovi dobro su se uvukli. Nije valjda da su i oni kupili diplome

Zatvorite vise nekog

Tiho svaka čast

Nitko školovan nebi dozvolio da se ovakav projekt ostvari, zato su perači para zaobišli procedure zaboravljajući da ima onih koji se bore za istinu i pravdu!

Ajde bogareti svi bi jamili da morete

Barbarova firma i kuma tonćike, zna se. T & D, sve poslove su dobivali. Tako i ovo, jednostavno kradezeovci ne znaju bez namještaljki i kriminala. Kad će se to mali protrest?

Ima li suda za ove lopove

Ajde ne laprdajte, cesta i kružni su odlično napravljeni ali pod uvjetom da se stavi ležeća murija svako 5 metara od Vitine do kružnog!

lezi ti,ima posla tko hoće da radi

jesu odlično napravljeni, za tebe uhljebu hdz-a...i nepismen čovjek vidi gole građevinske promašaje, a da nepričam sa sigurnosnog apekta, te ako pratiš trenutnu signalizaciju završiš u bajeru...
ali valja ako si nešto zaboravija u ljubuškom da se polako zaokreneš nemoraš ići do kerametala.

kakvu signalizaciju,kad upale one kourmpirane bandere nećeš vidit ni ceste kad zaslijepi

bez argumentacije pričate

Okanite se ogovaranja imate li pametnijeg posla

Nedirajte mi prijatelja, jer ja bi se mogao vratiti...
Dadinjo je dobar ČOVJEK i prijatelj. Samo se malo oteo kontroli i upao u loše društvo ali ne brinite čim se ja vratim stavit ću ga pod svoj nadzor.

Ljudi, udahnimo duboko!
Jesmo li?
Op op
Sad još jednom, aaaajmo, pa izdah lagani
Pooolako
Vidite kako je dobro

Takav komentar na ovu temu može ostaviti samo iznimno glupa osoba.

Ajmo polako,
udah
Izdah
Udah
Izdah
Op op

Koga ce sljedeceg prikinut od ovih k.rimosa pocelo je jesenas jedan pa drugi...koga ce sipa pokupit...

JP ceste,općina i putovi grude ima 20 godina pljačkaju ovaj narod a ove bandere što prije postavite,poslužit će za nešto ako ne za rasvjetu

Neka rotora nema udesa i brze vožnje ljudi su počinuli na plantaži

Treba im doci Draško stanivuković 2 .....nebi im bilo mjesta ...najprije Kozina kupuje zemljišta povljno kao općinski slubenik pa ih preprodaje eeeehhhh

Stanivuković svjetlo u tami,ali teško da taj film gledamo u Ljubuškom

Posljednji lopovluk Nevenka Barbarića pred odlazak u Sabor
Nakon odlaska došao prvi investitor Pivac Vrgorac nakon njegovih 16 godina

A gdje sam ja u tome?

Osobno ne razumin zašto nisu rasvjetu montirali na zid i što nije trotoar u cijeloj širini.Ali koliko se sićam bila je javna rasprava i tada nisam pročita ni jednu primjedbu osim baljezganja ko i uvik.Ne razumin kakva se ekspropriacija zemišlja sa sjeverne strane spominje?Ako su mislili gradit trotoar ne vidim zašto bi se neko bunio naročito oni čije su kuće na toj ruti.

Pitanje je opet kako bi stanovništvo prelazili cestu kad se ne može napraviti zebra a to kradeze inžinjeri prave kružne oko kojih se autobus ne može okrenuti i bandere u središte nogostupa i šahtovi koji klepeću...

Čovik sposoban za sve najprije zazra sa branitelima pa sad se odjedno razumje u stambeno-komunalne poslove grada Ljubuškog ........čudna jada od Ljubuskog grada

Gospodo draga prije pola godine niko nije mogao u Banjaluci zamisliti da će se desiti kako srbi kažu "narod" ali narod je rekao Draško i sada većina onih koji su imali ovakve manire kao gore navedeni likovi traže novi posao samo mi očito trebamo nešto duže vremena da nam se desi "narod" .....

Ovo ima samo kod nas kad pokrades u prizemlju općine pošalju te na kat za šefa ....nema gore bez iskustava hahahahah moj Damireee

vidi majketi spominju i ovog bijuka zivkovića počeo ion pomalo hapat

Hapa on odavno, ta nije mu džaba mentorica bila Hrstićka .A u prvom redu je u crkvi , sve pošten i fin. Iznjedrit ce još njegovih lopovluka i lažnih potvrda. A triba se i bjesno auto održavat eto neka se voza po kruznom toku . Sramota od čovika kad priča ne gleda u čovika već u pod pravi tule

Ako rotor nema uporabne dozvole prilazim bagerom priko njega

Koja ste vi [ * neprimjereno * ] valja li vam ista

Ako se nas četvorica dogovorimo i kružimo u ovom rotoru jedno pet minuta koja će se kolona stvoriti

Neće velika, zamantali bi za dvi minute.

Ovolika halabuka i stubovi se dižu.

Kozina potvrdio kako nema eksproprijacije
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Sustav veza i poznanstava Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Odnos vlasti prema istinskim braniteljima Zaboravljeni branitelj br.690
ljubuski.info
Kada ovce utihnu Ružica Zeljko

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari