U Parlamentu BiH pokrenut postupak protiv Dragana Čovića

ljubuski.info

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa BiH pokrenula je postupak utvrđivanja sukoba interesa zbog slučaja iz 2017. godine kada je tadašnji član Predsjedništva BiH Dragan Čović dodijelio proračunski novac Hrvatskom narodnom saboru kojim je predsjedavao.

Centar za istraživačko novinarstvo je početkom 2018. godine otkrio kako je Dragan Čović, godinu ranije, političkoj nevladinoj udruzi Hrvatskom narodnom saboru dodijelio proračunski novac u nedopuštenom iznosu od ukupno 16.750 KM.

Zakon o sukobu interesa u institucijama BiH zabranjuje izabranim dužnosnicima vršiti odgovorne dužnosti u nevladinim organizacijama koje iz proračuna dobijaju više od 10.000 KM godišnje.

Aktualnim sazivom Povjerenstva predsjedava Mira Pekić iz PDP, koja je kazala kako Agencija za Srpječavanje korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije prikuplja i obrađuje nužne podatke.

Neke podatke već imaju, neke je neophodno prikupiti. U narednom razdoblju treba da se izjasne ljudi za koje je donesena odluka da će se ići na utvrđivanje sukoba interesa, kazala je Pekić, dodavši da će se sve činjenice utvrditi.

Navela je kako Povjerenstvo radi po starom Zakonu o sukobu interesa i da je za odlučivanje potrebno po dva glasa iz svakog naroda.
Povjerenstvo, prema postojećem zakonu, može izreći novčanu kaznu i pozvati odgovorne na ostavku, zaključila je Mira Pekić.

Glas naroda

Sam sebi naručio, lafo okrivljen zbog obljetnice HVO-a, ono narod se digne istti tren u obranu...ima on ozbiljnijih djela

Čovke će im raspustit parlament i rašćerat ih sve samo ako počešu mečku...

U Parlamentu BiH pokrenut postupak protiv Dragana Čovića
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari