Kako se porazi pretvaraju u pobjede

ljubuski.info

Bolnu pljusku i brutalno poniženje doživjeli su stanovnici ZHŽ najavom kako će, ukoliko se žele cijepiti, morati kupiti cjepivo, ono rusko Sputnik V, ili ono kinesko tvrtke Sanopharm iz Šangaja.

Kako kaže prof. Ivan Đikić, svako cjepivo je dobro, ako štiti od zaraze, ali zašto ga se u ZHŽ mora platiti, kada su sve države na svijetu osigurale besplatno cjepivo. Eto, Hrvati iz ZHŽ će pravdati spajanje HDZ-a sa SDP-om za bolju budućnost, samo kako bi ostali na vlasti, svaki poraz će pretvoriti u pobjedu, bez obzira što uvijek sve više i više padaju, ali plaćati cjepivo je pravi šamar od političara koji već 30 godina harače i uzimaju, a ništa ne stvaraju.

Po najnovijoj izjavi dr. Andreje Jurić, glavne epidemiologinje ZJZ ZHŽ, samo se 900 osoba prijavilo za cijepljenje, što je manje od 1% stanovnika ZHŽ. Treba uzeti u obzir kako je od ovoga broja i jedan broj stanovnika drugih županija, Cijena cijepiva nije poznata.
Budući da se država obvezala, odnosno Ministarstvo civilnih poslova BiH zajedno s državnim i entitetskim institucijama, da će nabaviti veće doze određenih cjepiva, mi smo odlučili malo pričekati s nabavkom, da našoj državi ostavimo prostor da to što se obvezala za ljude i napravi. Obećali su da bi prva cjepiva trebala stići početkom ili do sredine drugog mjeseca, što je uskoro, kazala je dr. Jurić.

Prema njezinim riječima, ukoliko cjepiva ne dođu onako kako je obećano, Zavod će zajedno sa svojim partnerima uraditi ono što je ljudima i obećano.

A to je da će dobiti kvalitetno cjepivo, za koje nažalost nemamo financijsku podršku da je možemo besplatno dostaviti. Međutim, svi ljudi koji su se naručili su upoznati s tim i spremni su platiti cjepivo dobavljačima, iako će sama aplikacija biti besplatna, istaknula je dr. Jurić.

Zašto Stanovnici ZHŽ ne mogu dobiti besplatno cjepivo, a to je oko 150.000 doza? Je li u ZZO ZHŽ nestalo novca nakon one nevraćene pozajmice od 8 milijuna KM, a zašto ne upitati Zdenku Ćosića, Tonija Kraljevića i Anitu Markić znaju li koliku su štetu napravili stanovnicima ZHŽ i kako su mogli davanja iz plaća za doprinose ne uplatiti Zavodu ili koristiti ih uništavajući zdravstveni sustav županije?

Glas naroda

Kupi to jest plati cjepivo, naša posla, ko će jamiti on će jamiti ili ko je jamio , jamio!
Da to može jedan građana, manji, a šta je sa "rajom", od koje se uglavnome dobijaju glasovi?

Lipo ti pise da drzava,citaj federacija,nije nabavila cjepivo ,a druga drzava,citaj RS,vec nabavila.Sta ostaje drugo vec ovako komercijalno uradit za ljude koji se oce cijepit i spremni su cjepivo platit.

Da oni oće pošteno naplat ni po jada.Nego oni oće još zaradit Sputnik vakcina košta oko 10 eura vidićemo koliko će naplaćivat naši HDZovci.

Impovat samo članove i simpatizere adz partije.Nek oni kurtaju narod i ne mora. Ujedno im čestitam i današnji dan.

Vec su rekli da nebi tribalo bit skuplje od vakcine za gripu.Ne znam sto se sekirate,ovo je samo za one koji pristaju na uvjete.Mi moramo radit pritisak na vladu federacije da nabavlja sto prija.

Kakva je hitnja ,goste u 13,38.

Jucer sam zvao ministarstvo zdrastva ZZH i pitao za cijenu komercijalne vakcine rekli su mi izmedju 25 km i 4o km to znaci vjerojatno 40 km puta dvije doze 80 km.

Tako sam i mislio,bar troduplo od stvarne vrijednosti. To je valjda ono cijepivo priko veze za nasu zupaniju.

Jesu oni rekli puta dvi doze ili ti to tako obračunavaš?

Ovo cijepljenje ide po zadatku pa mi nije jasno kako ih nije vise,, za,, jer trebaju po uputama. Bitno je da ovi isti ostanu na vlasi a eto malo igrača imaju.

Kako se porazi pretvaraju u pobjede
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari