ZHŽ će uvesti karton imunizacije

ljubuski.info

Andrea Jurić, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Zapadnohercegovačke županije, je govorila o najavi izravne nabavke cjepiva protiv koronavirusa u našoj županiji.

Radimo istraživanje tržišta i promociju cijepljenja. Bilježimo zainteresiranost građana u općoj populaciji i to ne samo na razini naše županije, nego na razini cijele Federacije. Imamo otvorene brojeve koji su službeno dostupni na našoj web stranici. Između 8 i 16 sati svaki dan bilo koji građanin koji bude zainteresiran za primanje komercijalnog cjepiva protiv covida može se nama javiti. Na osnovu ovih predbilježbi, veledrogerije su se obvezale izvršiti prvu dostavu cjepiva, pojasnila je Jurić.

Navodi kako su u prvom dijelu bili optimističniji za rusko Sputnik cjepivo, ali će to vjerojatno biti AstraZeneca cjepivo s Oxforda.
Što je nama drago jer se radi o cjepivu proizvedenom ustaljenom metodom, nije novim pristupom mRNA, dodala je.

Jurić kaže da će nakon desetak dana predbilježbi dostaviti potreban broj cjepiva veledrogerijama, te da se cijepljenje planira redosljedom prijava.
Cijena cjepiva je definirana zakonom, rabat od veledrogerija ne smije preći 8 posto, a cjepiva će se naručiti prema broju predbilježbi. Do sada je stiglo već 300 predbilježbi, pojasnila je.

Smatra kako neće dugo trajati procedura odobrenja nabavljenog cjepiva u BiH, te da postoji i opcija interventnog uvoza.
Kada dobavljači budu imali u rukama cjepivo, tada ide redoslijed pribavljanja dozvola, što ne bi trebalo predstavljati veliki problem. Neki navode da je jedna od mogućnosti interventni uvoz. Mi kao Zavod ne bavimo se nabavkom, ostavljamo to veledrogerijama, kazala je Jurić.

Jurić tvrdi kako će cijepljenje početi isti dan kada bude dostupno cjepivo, te da će se izdavati potvrda o cijepljenju.
Imat ćemo karton imunizacije - jedan vid medicinske isprave na kojoj će jasno pisati koja cjepiva, koja doza i serija. Dobili smo obećanje od UNICEF-a da će nam donirati jedan broj tih medicinskih dokumenata koji će biti prepoznatljivi u svijetu, kazala je Andrea Jurić.

N1

Glas naroda

od 90 000 ljudi u županiji samo 300 hahaha

Šta će uvesti??

Kod cjepiva koja koriste povijesne linije ljudskih fetalnih stanica postoji razlika između onih koji ih koriste samo za prethodno testiranje kao što su Pfizer i Moderna i onih koji ih koriste u samom proizvodnom procesu poput Astra zeneca i Johnson & Johnson.
Iako te stanice nisu izravno one stanice koje su dobivene iz elektivnog pobačaja, za katolike čak i ta najmanja indirektna povezanost s elektivnim pobačajem može biti razlog odlučnog odbijanja takvih cjepiva.
Zato recite ovoj smiješnoj i loše instriuranoj ženi da obmanjuje javnost, a trebala bi znati ponešto o onome što predstavlja.
I općenito moj savjet je da radi uvjerljivosti ovoga portala ne eksponirate ovu ženu koja je za nas koji je znamo previše potrošena i nevjerodostojna i kao takva ne može biti nikome uzor.

Slažem se sa vašim komentarom u potpunosti,samo bih još naglasio da je početkom 12. mjeseca 2020. zasjedala papinska sinoda u Vatikanu,gdje je odlučeno,i sam Papa Franjo je dao izjavu,gdje kaže da su takva cjepiva opće prihvatljiva a par dana nakon toga je izjavio da NE primanje cjepiva znači isto šta i samoubojstvo te,s teološkog stava,govori da je sasvim normalnoi poželjno primiti cjepivo razvijeno na pobačenim fetusima!
Papa ne može mjenjati tisućljtna uvjerenja Crkve kao institucije! Nije birtija pa danas bi ovako a sutra onako
Svaka cast birtijama :)

Tko može vjerovat Vatikanu? Gledano kroz povijest sve su radili iz političkih razloga i oni su prije svega jedna moćna organizacija koja leži na zlatu i vodu okreće na svoj mlin (za ili protiv odrešenih država) . Prema nauku, ubriježeno je da se "svetom" ocu MORA vjerovat bez obzira šta i kako radio, ali ako se to kosi sa zdravim razumom i moralom, savješću, treba bit realan i reč "Car je gol"

Evo vami ,koji se vlastitog imena stidite,triba virovat.

Piše u Bibliji po djelima ćete ih prepoznati a ima lažnih svećenika lažnih biskupa lažnih papa koji rade protiv nauka katoličke Crkve a govore vjernicima vjerujte mi da ne nabrajam sve naopako što rade u zadnje vrijeme...

Nek malo pojasni za šta služi taj "karton imunizacije", hoće li biti kakvih restrikcija za one koji ih nemaju? Je li to neki oblik "zelene putovnice" kada se već toliko hvali da ga uvode kao da je u pitanju dječji doplatak, a ne samo bijedni popis

Ne može tu biti nikakvih restrikcija, jer to ne može nitko nametati silom.Ovi će pokušati na prepad ali to neće proći.

Vec su u neku ruku uveli restrikcije, recimo zabranili ulazak u RH bez testa, ovakvo nesto moze biti samo produzetak neke takve mjere... I dok na oglasima ne pocnu stavljat: uz dokumentaciju stavit obvezno dokaz o cijepljenu :p.
Sreca, mi smo sigurni, alabo kod nas oglasa ima

Koga namjeravate cijepiti sa AstraZenecom,ove po staračkim domovima? Jeste li pitali Njemce zašto odbijaju cijepiti starije od 64 ovim cjepivom?

Samo ove koji plate, ovi nasi penzici nemaju ni za maske

I ti si dobila dobre pare od raznih organizacija,svaki dan u medijima pumas li pumpas. Ta ces bona ti uvest.

Svaki dan što kaže odmah sutra demantira, ne zna što je jučer govorila, samo troši novac poreznih obveznika za nikakve informacije koje nisu nikom bitne osim nje

Pa sta se onda ti sekiras?

Nama treba karton [ * neprimjereno * ]izacije kad nam takvi rade o glavi.

Ta ruska sputnik cjepiva su na ćirilici sad je ćiriličar došao na svoje

ZHŽ će uvesti karton imunizacije
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari