Nacrt zakona o zaštiti prijavitelja korupcije bez podrške Parlamenta FBiH

ljubuski.info

Na sjednici Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Nacrt zakona o zaštiti uzbunjivača, odnosno prijavitelja korupcije u FBiH, koji je predložila zastupnica Naše stranke Sabina Ćudić, nije dobio potrebnu većinu glasova.

Za razliku od tog teksta, odobren je zaključak predložen iz Stranke demokratske akcije (SDA) da Federalna vlada putem Ministarstva pravde, pripremi nacrt zakona iz te oblasti, koji će biti u skladu s europskim standardima i pravnim sustavom Bosne i Hercegovine.

Ćudić je prije glasanja o zakonu obrazložila kako se on ne odnosi samo na prijavitelje korupcije već i na niz drugih kaznenih djela kao što su seksualno uznemiravanje ili druga ozbiljna kršenja ljudskih prava poput onih zabilježenih u Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić.

Predviđene su i kazne za lažno prijavljivanje, odnosno mehanizmi za zaštitu dostojanstva osoba koje netko neosnovano optuži za korupciju ili zlostavljanje, dodala je Ćudić.

Tijekom rasprave, zastupnici koji su se usprotivili predloženom tekstu zakona, ukazali su kako je zakonodavstvo te vrste potrebno Federaciji BiH, ali da tekst koji je ponudila Ćudić ne može biti dobar osnov za izradu konačnog prijedloga budućeg zakona.

Zagovornici predloženog zakona su tvrdili kako je tekst dobar kao osnova za buduće zakonodavstvo.

Nedugo po glasanju o Nacrtu zakona Sabine Ćudić i zaključka kojeg su predložili zastupnici SDA, jučerašnji dio sjednice Zastupničkog doma okončan je nakon cjelodnevnog rada.

Nastavak sjednice zakazan je za 2. veljače, također u online formi, najavio je predsjedavajući Doma Mirsad Zaimović.

Glas naroda

Nisu bez pameti da podrze zakon vako pune dzepe

inače su ti parlamentarci odreda veliki vjernici iz sva tri naroda i redoviti i u crkvam i džamijama, da im vire ne brane da izglasaju zakon protiv lopovluka?
možda ili štite nacionalne interese

pa da i podrže bišta od tog sve dok ne budu kao nekad u srednjem vijeku za primjer visili po trgovima

nema zakona nema države da vole ovu državu nebi je ovoliko pljačkali svima odgovara njima eu svi razvalče strvinu dok narod gleda ali dokle će narod gledati ne znamo ali će doći vrijeme kada narod uzme lopate i počme čistit otpad

Nacrt zakona o zaštiti prijavitelja korupcije bez podrške Parlamenta FBiH
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari