Škole u ZHŽ će dobiti 320 košara za elektronski otpad i osam kontejnera

ljubuski.info

U okviru projekta "YOUth drive", financiranog od strane Europske unije, organizirane su video izobrazbe učenika osnovnih i srednjih škola s područja Zapadnohercegovačke županije.

Kroz ovaj vid izobrazbe obuhvaćene su sve najvažnije teme o značaju i važnosti očuvanja okoliša, te o pravilnom upravljanju otpadom.

Učenici su upoznati sa najčešćim propustima i greškama u odnošenju prema okolišu, ali isto tako i s prilikama i mogućnostima za njegovo očuvanje i obnavljanje.

Ukupno 4.616 učenika sa područja Zapadnohercegovačke županije uključeno je u izobrazbu, a škole sa ovog područja će dobiti 320 košara za elektronski otpad i 8 kontejnera, koji će biti postavljeni na odgovarajuća mjesta. Kroz projekt će se organizirati i akcije prikupljanja otpada na utvrđenim divljim odlagalištima u dogovoru s gradovima i općinama, a provesti će se i istraživanje o stanju na terenu, koje će biti smjernica za buduće aktivnosti.

Projekt "YOUthdrive" kroz svoje aktivnosti uključuje i animira veliki broj mladih osoba, koje će u budućnosti igrati ključnu ulogu po pitanju očuvanja okoliša.

U suradnji sa školama, projektom će se prvenstveno utjecati na svijest mladih, koji bi kroz svoje znanje i djelovanje u budućnosti, trebali utjecati i djelovati općenito na svijest društva o potrebi zaštite okoliša.

Također, projektom će se stvoriti podloga za unaprjeđenje i doradu postojećih zakonskih regulativa u ovoj oblasti, a bit će pokrenuta i web platforma na kojoj će se razmjenjivati različite informacije o projektu.

Podizanje svijesti o zaštiti okoliša i pokretanje konkretnih akcija na području Zapadnohercegovačke županije i Bokokotorskog zaljeva se provodi u okviru projekta "YOUth drive" kroz IPA Program prekogranične suradnje Bosna i Hercegovina - Crna Gora, koji financira Europska unija u iznosu preko 230.000 eura. Partneri na projektu su nevladine organizacije, Udruga za razvoj, okoliš i kulturu EKO ZH iz Širokog Brijega (BiH) kao nositelj projekta i Naša akcija, sa sjedištem u Kotoru (CG).

Projekt je počeo je sa realizacijom aktivnosti u studenom 2019, a trajati će do svibnja 2021. godine, priopćeno je.

Glas naroda

Možda nisam dobro shvatio te kontenjere za "elektronski otpad" , ja na svom elektronskom uređaju već imam koš za smeće.

Super ideja možda će se moć nać koji dabar mobitel kad uhljebi dobije nove.Ili možda televizija.

Samo za elektronski otpad, sta je s ostalim otpadom, bolje rećeno smeć. em?? Koliko bi nas odvajalo otpad ili barem papir i plastiku, a nemamo tu mogućnost

Škole u ZHŽ će dobiti 320 košara za elektronski otpad i osam kontejnera
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari