SKB Mostar druga najzaduženija zdravstvena ustanova u BiH

ljubuski.info

Prema podacima poreznih uprava u Bosni i Hercegovini, bolnice i zdravstvene ustanove duguju državi desetke milijune maraka.

Podaci su to Porezne uprave FBiH te Porezne uprave RS.

Prema objavljenoj grafici, najveći dužnik je UKC Banja Luka koji duguje 37,7 milijuna maraka. Nešto malo manje dužna je Sveučilišna klinička bolnica (SKB) Mostar - 36,1 milijun KM.

Zatim slijede bolnica u Bosanskoj Gradiški i ona u Konjicu koje su dužne 7,1 odnosno 6,5 milijuna maraka.

Druga mostarska bolnica ona "Safeta Mujića" državi duguje 3,8 milijun, Dom zdravlja Drvar 2 milijuna, Županijska bolnica "Dr. fra Mihovil Sučić" Livno 1,6 milijuna te Dom zdravlja Banja Luka 1,4 milijuna KM.

Dugovanja uključuju i ona za mirovinsko te invalidsko osiguranje.

RSE

Glas naroda

Koliko se malo uplaćuje nisu vele ni duzni.
Ja neznam kako mogu obastat ikako.
Sad me napadajte ali je tako

Pa kako....hrvatska je izgradila,i daje pare 30 god..s tim param moga je svaki grad u hercegovini imati bolnicu

Ti misliš da ako platiš markicu 20 KM godišnje da si time sve troškove ličenja pokrio?Sad će sigurno sve salve uvrida na ravnatelja a ja kažem da ste samo desetinu novaca koje dajete na kladionice i raznorazne nadriliječnike uplatili u zdravstvo imali bi bolje uslove nego Njemačka.

Kvesić vozi G Amg,svaki priko 100 iljad,svakom vambracnom djetetu kuća stan,prileznicama kuće i automobile,dobro je ima gore od goreg,.BL

Ma sta ti je a prija njega sve u plusu bilo.A kakva je drzava svi kradu a nikog da uvate

Za zdravsto nam uzimaju više nego u Njemačkoj a isto je i sa svim ostalimnametima.Neka desetinu novca što uzmu od poreza na cigarete i na kladionica država da za zdravstvo ,imali bi više prihoda nego njemačke zdravstvene ustanove ali opet narod nebi imao bolju uslugu zato što te iste ustanove vode nesposobni i korumpirani uhljebi

Nemaš ti pojma koliko košta zdravstveno u Njemačkoj.
A sigurno nije 20 Maraka misečno nego skoro 20% i tu je puna prijava a nije ko kodnas 300 maraka prijava plus topli.

Kojih 20 maraka, to je sića na ovih 300+ maraka što mi skida od plaće svaki misec

Eto da ti i toliko skida samo u bolnici radi 2000 ljudi čije samo plate koštaju sigurno 6 mil.misečno.Znači 20 tisuća takvih triba radit samo za plate osoblja bolnice,a ti imaš rijetko dobru platu.A di su još uposlenici doma zdravlja i ostali materijalni troškovi i troškovi liječenja.Onda odeš travaru ili nekom drugom nadrilječniku i za 100 g čaja daš mu 50-100 KM i nije ti skupo.Ili u kladionici dnevno ostaviš 4 KM i ni to ti nije puno.Samo kad je za zdravstvo izdvojit onda te pokradoše.Je l'de?

Puno mi je davati za administrativno osoblje, kojeg je u bolnici bar 50% viška. Zašto ja ne mogu birati da negdje drugo uplaćujem svije zdravstveno osiguranje koje će mi omogućiti uslugu uz koju ne moram još dodatno "počastiti" doktora da bi me pregledao

Šta tebe briga u 19,05 tko gdje troši svoj novac, piši o ovim što troše novac od naroda a glume poštene ljude.
A što se tiče uplata to su radnikovi zarađeni novci i trebaju se i uplaćuju za zdravstvo.ILi ne uplaćuje kao u zdravstvu ali to nema veze sa ljudima nego sa takvima kao ti. PA buči i dalje.

Šta vi onda glumite sirotinju i bučite da je svako drugi za vaše nevolje kriv osim vas samih?Kako vam neko može nešto pokrast kad kažete da nemate?Jeste li ikoga prijavili da krade ili za vas krade čim je tamo?Da vi znadete šta oćete i kako do toga doć znali bi onda i izabrat ili bi bili izabrani.Ovako samo brbljočete ko krmenja dok loču.

Primitivac jedan u 10,31 ne blati narod više.

Ne može narod uplatit koliko HDZ uhljebi mogu pokrast

Dok je njemački penzija i kockarnica i dijaspore biće uhljebin za plaće.

Treba napunit svoje dzepove,treba dat di stranci,treba platit dobavljacima robu po puno vecoj cjeni nego sto je..i ostalo.Eto di novac ode.

ZNA li SE zašto?

SKB Mostar druga najzaduženija zdravstvena ustanova u BiH
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari