Osnovan "Domovinski pokret" u BiH, ne misle biti oporba

ljubuski.info

Domovinski pokret Miroslava Škore registrirao je stranku i u Bosni i Hercegovini te kani postati ozbiljna politička opcija među hrvatskim biračkim tijelom u BiH.

Bez puno medijske pompe stranka je u tišini osnovana u studenom 2020. godine, a na osnivačkoj skupštini za v.d. predsjednika do prvih unutarstranačkih izbora izabran je Slavko Andačić iz Čitluka.
Mi smo svjesno radili u nekoj tišini. Smatrali smo kako nije bilo potrebe za nekom 'bukom' i davanje vijesti 'na sva zvona' dok se sve ne posloži kako treba i dok ne formiramo ogranke stranke. Osnivačka skupština održana je potkraj prošle godine u studenom, a ja sam izabran za v.d. predsjednika do unutarstranačkih izbora, kaže Andačić.

Ide se u širenje.

Radit će se jednako kao i u Hrvatskoj. Već smo ostvarili kontakte u brojnim mjestima. Imamo pripremljenih oko dvadesetak podružnica, odnosno ogranaka.

Sjedište stranke je u Livnu

Izabrali smo Livno jer smo time željeli poslati znakovitu poruku. Taj kraj je nepravedno zapostavljen i nepravedno kotira kao takav u BiH. S druge strane livanjski kraj je dosta značajan, a ima i dosta gospodarskih resursa.

U medijima se pojavila informacija kako bi Diana Zelenika mogla biti na čelu Domovinskog Pokreta BiH.
To je došlo od strane medija, a ne od same Diane Zelenike koliko sam ja mogao iščitati iz njenog izlaganja. Koliko sam upoznat, ona se do sada nije odlučila pristupiti našoj stranci, a i sama je rekla da razmišlja, da želi sebe pronaći i isprofilirati u političkom životu ukoliko uopće bude djelovala. Kod nas je svatko dobrodošao za člana i svaki član može biti predsjednik.

Andačić će na dužnosti biti do izbora, a na pitanje kada će oni biti, odgovara.
Mi se trudimo da se to dogodi što skorije. Važno je da posložimo sve oko podružnica i da ispoštujemo brojne druge stvari, ali ako već inzistirate na nekom vremenskom roku, ja se nadam da bi se to moglo dogoditi kroz dva tjedna, ističe Andačić.

Na jednu stvar treba paziti kaže.
Ne smije nam se dogoditi ono što se dogodilo DP-u u Hrvatskoj, gdje je ušao veliki broj 'spavača', odnosno 'igrača' drugih stranaka. Moramo na vrijeme isprofilirati i filtrirati ljude.

O ciljevima kaže kako su oni napisani, ali da bi o njima mogli govoriti satima. No u jedno je siguran.
Mi ne idemo biti oporba HDZ-u među hrvatskim biračkim tijelom, mi idemo biti prvi izbor. Mislim da će narod progledati na idućim izborima, kako je progledao i na ovim u Mostaru. Da smo zadovoljni HDZ-om BiH i HDZ 1990. te ostalim strankama, kojih je ionako previše, mi u ovo ne bi ni ulazili niti bi osnivali stranku. Težimo ponuditi jednu pravu opciju biračima, a hoće li oni to prihvatiti i hoćemo li biti prepoznatljivi to će odlučiti narod.

Što se tiče 'osipanja' DP-a u Hrvatskoj Andačić kaže.
Komentirao bih to s jednom narodnom izrekom: "Bolje i prazna štala nego gubav i manit ajvan u njoj". Kratkoročno je ovo što se događa negativno, ali dugoročno će to filtriranje i čišćenje u svakom slučaju doći jako dobro. Dobro je da se ospu ljudi koji ne misle po programu i ciljevima stranke. Neki su svjesno ušli u DP, a radili su kontra stranke, zaključio je Andačić.

hercegovia.info

Glas naroda

Prd prd piši propalo

daleko im kuća ti samo pričaju o otvaranju grobnica o lustraciji o krvnim zrncima itd pričajte brate o ekonomiji o radnim mjestima prestanite plašit ljude drugim i drugačijim ta svi smo brate od krvi i od mesa. a njihov predsjednik neka se drži mikrofona i pijesme tu je stvarno mnogo mnogo bolji.

Osoba koja je ciljano izbjegla sudjelovanje u domovinskom ratu za neovisnost RH da bude imenom i prezimenom uz naziv "Domovinski pokret" je apsurd, a to nije slučajno, to je samo dio strategije uništavanja drugačijeg političkog i ideološkog mišljenja i stajališta, a sve u službi onih koji su Škori pomogli da se enormno obogati u materijalnom smislu.
Volio bih da nisam u pravu, da u ovome svemu stoje dobre namjere ali prošlost i pedigre M. Š. je veliki uteg.....

Eto Plenković ti je bio u Domovnnskom ratu

a dobročinitelj

hoceli i ovi domovinski pokret ubijati zene i decu po mostaru

Moj Colo, cemu nervoza. Na vama je da pokusate kupiti i ovu stranku a koliko cete u tome uspjeti,vrijeme ce pokazati.

Domovinski pokret polako dolazi.Vidićete brzo ADZovce kako prilaze u novu partiju neki 90te a oni okorjeli 95te.

Oće li se zvat Domovinski pokret BiH?

Zvat će se čhet.nički pokret kao što u istinu i jeste kao takov.

Možeš misliti kako bi sa predsjednicom uspjeli!

Aj, naprijed propaganda!!!!
Pustite svak neka dokaže i pokaže šta može učiniti, to jest unaprediti!!!
Do sada tapkamo u mjestu
Svima sretno, svi koji se bave politikom neka se dokazuju, možda se ovi dosadašnji malo podobre zbog konkurencije
Najbolje je imati zdravu konkurenciju tako da niko ne može "zagarantovano" spavati

Za 'čolu istina da se Čojstvo i Herojstvo Miroslava Škore nemože usporediti sa tvojim presjednikom draganom Čovićem znali se na kojem je ratištu 91 ratovao dotični gospodin i koje je oružije dužijo i koliko je bijo precizan koji je bijo prvi teren njegova odlaska.

Nemoj mi na Dragana. On je zatvorenike muslimane sa Helipdroma vodio u svoju firmu na prinudni rad.
Humane geste pa reci da nije ratova. Nije I'm Dave ni vode ni hrane. Haj sad reci da nije Hrvat I veliki vodja.

haha ispasti će draganče kao Oskar Schindler , trebalo bi film snimiti

Predsjednik svake stranke je zrcalo članova stranke.

Tako je !!! Po glavnoj glavi sve vidiš ....

Jedino moze uspiz ako clanstvo bude tako da im je to prva stranka budu li kupili ove otpadke iz brojka i slova nema tute srice ni prosperiteta.

nije tute vego tuteka

Nije bija tuteka već vamoka tamoka

Već san reka ukuci kad se bude drugi put glasalo mora se za Škoru glasat.Ko neće biće sankcijoniran.

toni bili će prec moga bi i miro migo tako se suska

Osnovan "Domovinski pokret" u BiH, ne misle biti oporba
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari