Ministrica Ružica Mikulić mora podnijeti ostavku!

ljubuski.info

Nakon što je objavljeno da se na svjedodžbama u nekim školama u Zapadnohercegovačkoj županiji uz logo županije nalazi i logotip HNS BiH, reagirala je Hrvatska republikanska stranka.

Oni u svom priopćenju ističu, kako se školska uvjerenja zlorabe za političku promidžbu, kršeći ne samo cijeli niz zakona, nego i Ustav, kao i Konvenciju o pravima djeteta.

Također pozvali su ministricu obrazovanja ZHŽ na ostavku.

Njihovo priopćenje prenosimo u cjelosti:

Naći imena odgovornih za propuste!

Nakon što smo u javnosti objavili podjelu uvjerenja s logotipom HNS-a, bili smo svjedocima kako se Premijer Ćosić nevješto opravdava, prvo najavljujući inspekcije, pa kad je shvatio tko je odgovoran, okrivljujući ravnatelje, zatim SUM, da bi na kraju sve pripisao "dobrim namjerama koje nekad čine štetu", igrajući na kartu zaborava. Neka prođe par dana, zaboravit će se.

Frapantno je da se uopće može dogoditi ovakav propust. Da se školska uvjerenja zloupotrebljavaju za političku propagandu, kršeći ne samo cijeli niz zakona, nego i Ustav, kao i Konvenciju o pravima djeteta. Godine i godine političkog kadroviranja nesposobnih, ali podobnih na odgovorne funkcije počelo uzimati svoj danak. Izgled pedagoških dokumenata je definiran Pravilnikom, kojeg donosi Zavod za školstvo, a kojeg odobrava Ministarstvo obrazovanja. Tek kad Ministarstvo odobri, ide u škole. Dakle, tri razine su zakazale. Ako im je jedna ovakva stvar promakla, ne želimo ni zamišljati koliko još stvari promakne, zbog čega trpe naša djeca, a da javnost ne sazna. Dakle, elementarno nepoznavanje svoga posla otkriva nam koliko skrbimo o našoj djeci, koja su iznad svih političkih i bilo kakvih drugih previranja, komu smo povjerili zasigurno najvažniji resurs društva. U biti, on zapravo otkriva sav nemar i nerad ministrice Ružice Mikulić.

Zašto nitko od ravnatelja, nastavnika i ostalog stručnog osoblja nije reagirao?

Iz istog razloga što se 2019. g. smijenio Školski odbor Gimnazije fra Dominika Mandića u Širokom Brijegu koji se usprotivio nezakonitom/stranačkom upošljavanju, iz istog razloga što se još uvijek ne zna ishod i odgovornost zbog protuzakonitog ocjenjivanja u Posušju, itd. Ne zna se zato što je obrazovanje postalo politički dirigirano, korumpirano i srozano. Naši nastavnici i profesori žive i rade u strahu te ukoliko se pobune protiv političkog uplitanja postoji velika vjerojatnost da će završiti kao navedeni Odbor.

Iz navedenih razloga, inzistirati ćemo na tome da se nađu imena odgovornih za ove propuste.

Ministricu obrazovanja, kao najodgovorniju osobu, pozivamo da podnese ostavku! Kakva će nam budućnost biti ako politika kontrolira i koordinira obrazovanjem, a ne struka. Ako postoji minimum odgovornosti i morala u Vladi ŽZH, ostavka ministrice je najmanje čime se može doprinijeti poboljšanju kvalitete obrazovanja u našoj županiji.

Glas naroda

Očita zamjena teza.Da je bila odgovorna ne bi postala ministrica.

Boj se bije,bije...

Ostavka je za ministricu nagrada već krivični progon da se ne ponovi politika u školi

jadni ti smo. spasa nam nema.

Gotovo je domovinski pokret dolazi ura.

Kakva ostavka, samo je ove sezone tri put fulala, knjige, maske i svjedodžbe. Treba nastaviti

Hoćemo ostavku

Bilo je šta je bilo, svi smo vidjeli
Ali nas, mislim većina interesira čija je to bila IDEJA!!!!

Dobro pitanje.Slutimo,ubiti smo sto posto sigurni da je ideja Ć...."rodice"

Nemam komentar, pravila službene zabilješke a 'štrapa' sa svih strana. Boj se ovna, boj se go vna, kad živit?

Jučer zavod danas ministarstvo ovo je natjecanje i ženska ljubomora između dvije struje tko će biti glavna samo što se ovdje piše o njihovim kriminalnim radnjama. Korona je ništa šta ove dvi napraviše obrazovanju.

Svi dokumenti, dnevnici, matične knjige su sklepane , diplome to govoti o pismenosti osobe koja to sastavlja još koristi ekavicu.

Eto kakvi nam rade u školama i ministarstvima tko nam djecu uči. Treba pregledati njihove diplome i sve potjerati iz škola i ministarstava. Ali kako to napraviti kad ih politika i zapošljava a mi i nasa djeca ispastamo.

Morala je dat ostavku već prija 2 godine kad je namišćala ocjene pa nije.

Ako te sablažnjava 'desna ruka' odsjeci je. Ionako oči i uši NEMAŠ

Ministrica Ružica Mikulić mora podnijeti ostavku!
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari