Nagrada za životno djelo Mati Šalinoviću

ljubuski.info

Na dnevnom redu 3. sjednice Gradskog vijeća Ljubuški našlo se čak 19 točaka koje su prošle mirno, tek uz poneko pitanje, počevši od Aktualnog sata.

Ipak, najviše zanimanja pobudilo je usvajanje Prijedloga o godišnjim nagradama Grada Ljubuškog i Prijedlog o smanjenju cijena usluga Dječjeg vrtića u Ljubuškom.

Nakon što je Povjerenstvo za dodjelu javnih priznanja Grada Ljubuški, na sjednici održanoj u petak donijelo prijedlog kandidata za dodjelu javnih priznanja koja se dodjeljuju na svečanoj sjednici Gradskog vijeća prigodom obilježavanja Dana Grada Ljubuškog 2021. godine, isti su se našli da današnjoj sjednici Gradskog vijeća.

Ove godine se ne dodjeljuje Zlatni grb Grada Ljubuškog, a nagradu za životno djelo dobio je dr. Mate Šalinović koji je cijeli svoj život posvetio brizi za zdravlje građana Ljubuškog, pa i u vrijeme dok je bio u mirovini bio je na raspolaganju svima koji su trebali stručnu pomoć.

Godišnja nagrada Grada Ljubuškog je javno priznanje koje se dodjeljuje fizičkim i pravnim osobama za izuzetna postignuća i doprinos u svim područjima djelatnosti gospodarskog i društvenog života Grada. Ove godine dodjeljuju se dvije nagrade u ovoj kategoriji, tvrtka "Elektro-Milas" i Dom zdravlja Ljubuški.

Elektro-Milas je tvrtka koja godinama uspješno radi ne samo u Ljubuškom i BiH već i šire, a poznata je po korektnom odnosu prema zaposlenicima i klijentima.

Dom zdravlja svojim redovnim aktivnostima dao je izuzetan doprinos i u COVID krizi, cijelo je vrijeme bio na raspolaganju pacijentima i oboljelima na veliko zadovoljstvo korisnika.

Na sjednici je usvojena Odluka o smanjenim cijenama usluga Dječjeg vrtića za 50 posto, te o sufinanciranju privatnih vrtića s po 20.000 KM godišnje kako bi i oni mogli smanjiti cijenu usluga sve s ciljem olakšanja obiteljima čija djeca koriste usluge dječjih vrtića.

Poslušajte cjeloviti zvučni zapis sjednice Vijeća:

Dnevni red:

 1. Usvajanje zapisnika s II. sjednice Gradskog vijeća,
 2. Aktualni sat (vijećnička pitanja, sugestije, prijedlozi i ostalo),
 3. Prijedlog Odluke o dodjeli javnih priznanja Grada Ljubuškog za 2020. godinu,
 4. Prijedlog Odluke o cjeniku za korištenje "Kulturnog centra",
 5. Prijedlog Rješenja o davanju suglasnosti na imenovanje ravnatelja Centra za socijalni rad Ljubuški,
 6. Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o formiranju cijene usluga Dječjeg vrtića Ljubuški u Ljubuškom,
 7. Prijedlog Rješenja o davanju suglasnosti na Odluku o izmjenama Statuta Javne ustanove Edukacijsko-rehabilitacijski centar za djecu, mlade i odrasle osobe s teškoćama u razvoju općine Ljubuški,
 8. Prijedlog Odluke o davanju suglasnosti na Odluku o nabavi motornog vozila za potrebe Javne ustanove Edukacijsko-rehabilitacijski centar za djecu, mlade i odrasle osobe s teškoćama u razvoju grada Ljubuškog,
 9. Prijedlog Plana prihoda i program radova komunalnog gospodarstva za komunalne djelatnosti,
 10. Prijedlog Odluke o raspodjeli sredstava komunalne naknade,
 11. Prijedlog Odluke o određivanju građevnog zemljišta u državnom vlasništvu,
 12. Prijedlog Zaključka o prodaji neizgrađenog građevinskog zemljišta,
 13. Prijedlog Rješenja o:
  • razrješenju Povjerenstva za praćenje radova koncesionara na podizanju nasada na poljoprivrednom zemljištu iz Ugovora o koncesiji,
  • imenovanju Povjerenstva za praćenje radova koncesionara na podizanju nasada na poljoprivrednom zemljištu iz Ugovora o koncesiji,
 14. Prijedlog Rješenja o dodjeli koncesije za korištenje zemljišta u poljoprivredne svrhe:
  • Tomislav (Drago) Pavlović iz Studenaca,
  • Zvonimir (Ivica) Petrović iz Ljubuškog
 15. Prijedlog Rješenja o:
  • razrješenju Povjerenstva za izradu Plana kapitalnih investicija,
  • imenovanju Povjerenstva za izradu Plana kapitalnih investicija,
 16. Prijedlog Zaključka o dodjeli poslovnog prostora na korištenje,
Radio Ljubuški

Glas naroda

Ovi što nenose maske šta glume neodgovorno neozbiljno sramota

A Nesi nista,,kujac

Mati svaka čast i pokoj duši.
Nije lako bilo nekad riješiti sam sve probleme kad znaš da ti pacijent ne može na angiografiju, magnetnu, CT, ovo ono...specijalistu za lijevo oko, desnu obrvu.
Puno je pomogao mnogim ljudima!

Tako treba!
A,ne dijeljenje nagrada kao što je do sad bilo osobi D.B. koja to nikad nije ni zasluzila.

Nije ni on,a ni niko drugi,sve probleme resio.

Prodaji neizgrađenog građevinskog zemljišta? Pa do kad mislite prodavat bando,prodajite ćaćevinu

U cemu ta tvoja pamet vidi problem?

Je li iko od oporbe postavio ijedno pitanje o temama kojim su se nabacivali u kampanji,lopovluk,Alba itd?Ili je to sve odjedamput nestalo,poronilo pa ce opet prid sljedece izbore izronit?

i ovom GV na čelu s Vedranom kad pomru treba dati Zlatnu malinu za njihova djela. žive ljude treba počastiti, mrtve pustite da počivaju u miru kad su se spasili da ne gledaju nepravdu koju ovi čine narodu.

Ne znam al po meni je doktorica Iva Bubalo trebala ove godine pokupit sve nagrade, jer da nje nije bilo što se tiče DZ pocrkali bi. Osobno sam se uvjerio koliko puta telefon zvoni da se nitko ne javi,dodješ tamo, on i dalje zvoni.. Sestre i čistačice i ovi mladi doktori su držali DZ. A ovi stari su gurnuli mlade u covid i u hitnu pa nek se bore s narodom a oni lagano penzijica na radnom mistu.

Ulica doma zdravlja se triba zvati po dr Mati i pokoj mu duši

Ovo kino bez platna iliti "kulturni centar" bi trebalo preimenovat u "politicki centar hdz-a" jer od otvaranja nista od kulture se u njem nije odrzalo!! Napravili su samo sebi amfiteatar za odrzavanje sjednica, nista drugo

E moj narode ja bi upitala sta je sa PLATNAROM jer sam radila oce li se to rjesavat a mislim da bi bilo vrijeme dok nismo pomrli nema nas puno veliko HVALA nek mi netko nesto kaze za to

Kad sam je tija prodat svi ste tili puno para iznje meni nebi bilo ništa ostalo. To je propalo. Sad se slikajte. Neće je niko. Para nema koda ja nebi osta doli da san ima više šta prodat.

Da je postenja Mate je trebao dobit ulicu a ne onaj vuksic siledzija

A vidi njih u klupama.Da mi je znat kako su opravdali to sto na poslu svom nisu bili.A joj pa zaboravi ja da su uhljebi u gradskim firmama.

Ova Bubalovka je uzela stan od DZ, plac za kuću dobila vrlo, vrlo povoljno, koliko je platila državi poreza od naplaćenih nalaza ovih mjeseci , itd itd. Je za nagrade ali za poduzetnika godine ( dobit velika ) u krizna vremena. Dosta licemjerja.

Nagrada za životno djelo Mati Šalinoviću
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari