Ni u HNS-u ne znaju otkud njihov logo na svjedodžbama

ljubuski.info

Hrvatski narodni sabor je iz medija upoznat o tome da se jedna inačica njihovog loga nalazi na svjedodžbama učenika koje nastavu pohađaju po hrvatskom planu i programu u Zapadnohercegovačkoj žuaniji i smatraju kako njemu tamo nije mjesto.

Nema nikakve potrebe ni službenog razloga da se takvo nešto nalazi na svjedodžbi obrazovnih ustanova. Niti je HNS bilo kada razmatrao tu tematiku, niti dozvolio, niti ima osnove da logotip HNS-a bude na takvim dokumentima, rekao je Josip Medžo glavni tajnik Hrvatskog narodnog saveza.

Netko u vlastitoj režiji dizajnirao ovaj prijedlog

Kaže, kako ne zna za tu aktivnost, niti je HNS o tome obaviješten, te je moguće da je netko u vlastitoj režiji dizajnirao ovaj prijedlog.

Merdžo je kazao kako ovaj logo na svjedodžbama nije službeni logo Hrvatskog narodnog sabora, nego ovo jedna od modifikacija loga kojeg koriste u HNS-u.

Inače, i prema prezentaciji Sveučilišta u Mostaru koja je objavljena početkom prosinca prošle godine na YouTubeu, a gdje se pojašnjava kako funkcionira SUMIT Matica, vidi se kako bi na desnoj strani 'Ispisa izvještaja o uspjehu' trebao stajati i logo Hrvatskog narodnog sabora (HNS).

Video: o SUMIT matici

 

Nakon objave je reagirao premijer Vlade ZHŽ Zdenko Ćosić koji je izjavio da je zatečen ovim, te "ne može vjerovati niti razumije" kako se pojavila neka pedagoška isprava ovjerena pečatom škole i potpisom ravnatelja a koja ne odgovara propisima koji definiraju sadržaj i oblik pedagoške dokumentacije.

Ćosić je zatražio i upravni i prosvjetni inspekcijski nadzor koji će utvrditi činjenice.
Posebna je priča što je nekome palo na pamet na školsku službenu ispravu otiskati naziv i logotip Hrvatskog Narod Sabora, krovne političke organizacije bosanskohercegovačkih Hrvata, koja kao takva nikako ne može stajati tu!, rekao je predsjednik Vlade Zapadnohercegovačke županije.

Merdžo je, komentirajući Ćosićeve izjave, kazao kako je on kao član predsjedništva HNS-a za javnost jasno izrekao koji su sljedećui koraci Vlade ZHŽ-a, te da nema potrebe da HNS bilo što drugo radi.

Na ovo je reagirala i Hrvatska republikanska stranka iz Gruda rekao je da je kontrola obrazovanja obilježje totalitarnih režima.
Jesmo li na pragu takve kontrole?, zapitali su.

Najnovija je informacija kako će Zapadnohercegovačka županija povući izvješće o uspjehu učenika osnovnih škola u prvom polugodištu, te izdati nova.

bljesak.info

Glas naroda

Smiju nam se u lice

Ko nam se smije?

Sad se svi prave gudi.

To samo pokazuje svu ozbiljnost djelovanja institucija, Čosić se čudi na isti način činjenici da u svojim institucijama ima djelatnika kojima se godinama nije uplatio radni staž.
Neka ima para na privatnim računima, džabane po restoranima i konobama, a što institucije rade nezakonito neka pričeka do daljnjeg, eto tako se razmišlja u priliku.

brze ce biti i seseljeva slika na diplomama u hercegovini kaze covic

ne znate vi ni otkud vama ševine diplome,valjda su vam ih silom uvalili

Premijer je obeća da će poslati inspekciju u škole ako netko ne bude zadovoljan i sumnja u nalaze ima tužiteljstvo pa neka se žali.

steta sto je umro Izet Fazlinovic,mogla bi se snimit serija o ovim farsam oko dioploma

I oni dugonja Enes iz stranke-slika i prilika naših političara.
Nije ono gluma već naša stvarnost -nažalost onakvi nas vode a evo vidimo dokle i dovedoše.

Diplome su dno dna Hrvatske politike u BiH sve treba pohapsiti

Kakve svjedodžbe i bakrači .mogu oni šta hoće .Njima je dobro...svake godine osobni računi im veći i veći... Narod je uvidio da nema boljitka. .lagano sve veći egzodus...ali hrvatskoga stanovništva....za 5god baš me zanima kolika će brojka bit hrvata u bih...na nekim područjima gdje su stoljećima bili su nestali..

I opet će to opjevat Topson glu.son i dignut paru kao uvjek....

Što neke boli Thompson...i mene smetaju vaše Cece,Dare,Saše po diamondu pa opet trpim...

Koliko sam uspio skužit, radi se o grešci SUMa i njihove aplikacije, koja je uvedena jesenas u škole. Nastavnici su samo isprintali ponuđenu opciju u aplikaciji, koju ne mogu izmjeniti. Svaka aplikacija pa i SUMova mora se uklopit u zakonske okvire, a ne obratno.

Hahahaj samo jos jedan dokaz da je SUM politizan da ne moze bit politiziraniji!

Kakve crne aplikacije, koja [ * neprimjereno * ].ost, ovo se moglo uspisat u wordu sa normalnim zaglavljem i isprintat. Ocito je umjetna inteligencija, citaj aplikacija, gora od ljudskog mozga

HNS hajde narode snalazite se mi vam ne znamo pomoć

Ništa nije u vinklo pa i diplome, sad vraćajte nazad diplome na popravni.

Lud zbunjen nepismen,serija za naše župane gradonačelnike i politički nadobudne face,hitno napravit seriju,a mi u Hercegovini je gledamo 30god.Haaaahhhhaa...

Ni u HNS-u ne znaju otkud njihov logo na svjedodžbama
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari