Sve županije će dobiti količinu cjepiva prema broju stanovnika

ljubuski.info

Predstavnica Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine Mia Blažević kazala je kako Plan cijepljenja protiv COVID-19 u Federaciji BiH, kojeg je jučer usvojila Vlada FBiH, sadrži određene konkretnije zadatke i preporuke za cijepljenje.

Istaknula je kako su odredili da svaka zdravstvena ustanova treba formirati tim, koji će, u skladu s planovima za cijepljenje i popisom ljudi koji su izrazili želju, osigurati sve moguće uslove za prihvat cjepiva i provođenje cijepljenja.

U domovima zdravlja će to biti timovi obiteljske medicine, kao i liječnici iz medicine rada. Zaduženi su i županijski zavodi za javno zdravstvo oformiti svoje timove kako bi mogli provoditi cijepljenje na terenu, odnosno u staračkim domovima i u ustanovama socijalne zaštite zajedno s timovima obiteljske medicine, kazala je Blažević.
U domovima zdravlja će to biti timovi obiteljske medicine, kao i liječnici iz medicine rada. Zaduženi su i županijski zavodi za javno zdravstvo da oforme svoje timove kako bi mogli provoditi cijepljenje na terenu, odnosno u staračkim domovima i u ustanovama socijalne zaštite zajedno s timovima obiteljske medicine, pojasnila je.

Dodala je kako su određene i operativne procedure raspodjele cjepiva od središnje razine ka mjestima gdje će se provoditi cijepljenje te da će se vršiti po uhodanom algoritmu.

Dosta smo se bazirali na cjepivo koje zahtijeva ultra-hladni lanac, jer ni u svijetu nikada do sada nije postojalo cjepivo koje zahtijeva ovakve uvjete skladištenja, kazala je.

Istakla je kako će se cjepivo raspoređivati u odnosu na broj stanovnika te da će sve županije dobiti broj cjepiva prema broju stanovnika i broju prioritetnih skupina koje je odredio Federalni zavod za javno zdravstvo.

Dodala je da su predložili načini provođenja cijepljenja u prvom krugu, da se cijepljenje odvija svakih deset minuta budući da je u pitanju zarazna bolest, te da se na taj način pacijenti ne bi susretali.

Dužni su informirati sve građane koji pristanu na cijepljenje o sastojcima i neželjenim reakcijama, a provest ćemo i daljnju edukaciju o korištenju cjepiva na terenu, zaključila je Blažević.

Glas naroda

Moje dajte članu hdz-a.

i moje.to je jedino što će od mene ikad dobit i možda još gram furadana

Kad ce to cjepivo da se pribiljezim odma..Dosta mi je karantene

Ne moj do tada ni izla'it is kuće. Zakapijaj se I cekaj injekciju . Ko ti brani udri I moju dozu .

Sve županije će dobiti količinu cjepiva prema broju stanovnika
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari